Milli maç ne zaman? EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Avrupa Futbol Şampiyonası)

EURO 2024’te gruptan çıktık, son 16’da eşleştiğimiz Avusturya’yı gözümüze kestirdik. Teknik direktör Montella, “Herkesin rövanş ruhuna sahip olması beni mutlu ediyor. Tarih yazmaya devam edeceğiz” derken, kaptan Hakan Çalhanoğlu, “Aklımızda hâlâ 6-1’lik skor var. Çok iyi hazırlanacağız” sözleriyle Avusturya’ya gözdağı verdi. Dev maç öncesi geri sayım başlarken "Milli maç ne zaman? EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Avrupa Futbol Şampiyonası)" sorularının yanıtları da merak konusu. İşte detaylar...

Milli maç ne zaman? EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Avrupa Futbol Şampiyonası)

EURO 2024’te Türkiye’yi sevince boğan ve F Grubu’ndan Son 16 Turu’na ikinci olarak çıkmayı başaran A Milli Takımımızın kaderi, tarih yazdığımız EURO 2008’dekine benziyor! Milliler, 2008’de elde ettiği puan tablosuyla tamamen aynı şekilde gruptan ikinci çıkmayı başardı. O grupta da İsviçre hariç, tıpkı bugünkü gibi Portekiz ve Çekya vardı. Portekiz de o dönemki puan tablosunun aynısıyla averajla üzerimizde yer aldı. Ay-Yıldızlılar, 16 sene önce olduğu gibi yine son maçta Çekler’i (O zaman 3-2 kazandık.) devirdi ve bileti kaptı. O dönem Avrupa Şampiyonası 16 takımlıydı ve gruptan çıkan ilk iki takım, adını çeyrek finale yazdırıyordu. Türkiye, Hırvatistan’ı elemiş ve yarı finalde Almanya’ya kaybetmişti. 2016’dan beri 24 takımla oynanan EURO’da A Milli Takım’ın hayali, 2008’deki benzer bir hikayenin yaşanması ve hatta bu kez, final oynamak olacak.

Haberin Devamı

Milli maç ne zaman? EURO 2024 Türkiye-Avusturya maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Avrupa Futbol Şampiyonası)

Türkiye-Avusturya EURO 2024 Son 16 Turu maçı 2 Temmuz Salı günü oynanacak ve saat 22:00'de başlayacak. TRT 1'den şifresiz yayınlanacak Avrupa Futbol Şampiyonası maçının tüm detayları fanatik.com.tr'de olacak.

UEFA’dan yaklaşık 12 milyon Euro

Avrupa Şampiyonası’nda Son 16 Turu’na kalan A Milli Takımımız, şu ana kadar UEFA’dan 12 milyon 250 bin Euro elde etti. Milliler, turnuvaya katılım parası olarak 9 milyon 250 bin Euro, elde ettiği 1 beraberlik ve 1 galibiyetten 1.5 milyon Euro, Son 16’ya kaldığı için de yine 1.5 milyon Euro kazandı.

Vincenzo Montella: Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz

Haberin Devamı

A Milli Takımımız, Çekya’yı 2-1 yenerek F Grubu’ndan ikinci çıktı ve Son 16’ya kalan en genç takım oldu. Portekiz karşılaşması sonrası eleştiri oklarının hedefindeki isim olan teknik direktör Vincenzo Montella, ortaya koydukları performanstan genel anlamda memnundu. 2 Temmuz’da Leipzig’de Avusturya ile karşılaşacak Milliler’de İtalyan teknik adam, “Gruptan çıkarak tarihi bir başarıya imza attık. Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz. Bundan sonra kim gelirse gelsin fark etmez. Avusturya maçı öncesi herkesin bir rövanş ruhuna sahip olması beni mutlu ediyor” dedi. Montella, sosyal medya hesabından ise şu mesajı paylaştı: “16 yıllık bir aranın ardından 2024 Avrupa Şampiyonası finallerinde gruplardan çıkarak, tarihi bir başarı elde çocuklarımızı ve birlikte çalıştığım tüm ekip arkadaşlarımı kutluyorum.”

‘Önemli işler başardılar’

“Oyuncularımız, birlikte geçirdiğimiz 10 aylık süre zarfında birçok önemli işler başardılar ve Hamburg’da, Çekya’yı yenerek bir kez daha Türk halkının yüzünü güldürmeyi bildiler. Gruptan çıktıktan sonra üzerimizden kalkan baskı sonrasında, hepimiz bu çocukların kararlı bir şekilde ilerleyebilecek yetenek ve azme sahip olduklarını biliyoruz. Bugünlük (dün) kısa bir aranın ardından, yarından (bugünden) itibaren Avusturya hazırlıklarımıza başlayacağız. Bu sefer hedef çeyrek final olacak.”

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu: Aklımızda hâlâ 6-1 var

AyYıldızlılar’ın, Çekya maçında ilk golünü harika bir vuruşla filelere gönderen Hakan Çalhanoğlu, ne yazık ki bu mücadelede kart gördüğü için Son 16 Turu’ndaki Avusturya karşılaşması öncesi cezalı duruma düştü. Attığı gol UEFA tarafından turnuvanın 3. hafta maçlarının en iyi golüne aday gösterilen Milliler’in kaptanı, “Maçtan önce herkese golüm var dedim, hissettim ve çok şükür attım. Herkesin vuramayacağı bir vuruştu. Golü bir kenara bırakalım. Önemli olan gruptan çıkmaktı. Avusturya önemli bir takım. Bizim aklımızda hâlâ 6-1 var. O yüzden çok iyi hazırlanacağız. Eğer eleştiri geliyorsa bana gelsin. Yeter ki genç arkadaşlarıma gelmesin. Onlar rahat olsun. Sadece ben değil, herkesin sorumluluk alması gerekiyor. Kendimizi geliştirmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Barış Alper Yılmaz'a: Sağ kanadı felç ettin

Çekya karşılaşmasının en iyi oyuncusu, A Milli Takımımız’dan Barış Alper Yılmaz seçildi. 12.9 km. ile karşılaşmanın en çok koşan ismi olan Barış Alper, her anlamda muhteşem bir performans ortaya koydu. Çekler’in savunmasını çaresiz bırakan Barış, “Ben takıma elimden geldiğince faydalı olmak istiyorum. Kamptan önce tek hedefimiz gruptan çıkmaktı. Şimdi gruptan çıktık. Adım adım ilerleyeceğiz. Taraftarımız olmasa bu kadar ilerleyemeyecektik. Çalışarak buralara geldim. Bu jenerasyonla iyi işler yapacağız” dedi. Soyunma odasında telefonla Milliler’i tebrik eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Barış’a, “Tebrik ediyorum. Gerçekten sağ kanadı felç ettin” dedi. Milli futbolcu da “Sağ olun teşekkürler” cevabını verdi.

Haberin Devamı

Büyükekşi: Son derece mutluyuz

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Çok heyecanlı, mutlu, gururluyuz. 16 yıldır gruplardan çıkamıyorduk, 16 yıl sonra Allah bize nasip etti. Türk milletine armağan olsun. Hamburg “Türkiye” diye inledi. 50 bin kişi yürüyüşte vardı. Tüm Türkiye çok mutlu, biz de çok mutluyuz. Bu mutluluğu yaşattığımız için son derece mutluyuz. İnşallah bu güzel günler bundan sonra devam edecek” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Avusturya’yı istiyorduk...’

Milliler’in Avusturya doğumlu oyuncusu Mert Müldür, “Herkese çok teşekkür ederim. Hep arkamızda olan taraftarımıza, takım arkadaşlarıma... Birlikte çok iyi bir mücadele gösterdik. Hakeme rağmen kazandık. Biz gerçekten çok hırslıyız. Maçtan önce konuştuk. Biz yenip Avusturya ile karşılaşmak istiyorduk. Hazırlık maçında kötü bir skorla maç vardı. Onun rövanşını oynamaya hazırız” açıklamasını yaptı.

‘Kazandığımızda ağrı olmuyor’

Uzun süren sakatlığının ardından Portekiz maçıyla sahalara dönen ve Çekya zaferinde ilk 11’de oynayan İsmail Yüksek, “Çok mutluyuz. En son 2008’de gruptan çıkmıştık. Hak ettiğimizi yaşıyoruz. Artık Avusturya maçına odaklanmalıyız. Zaman zaman ağrım olsa da sıkıntı etmemeye çalıştım. Kazandığınız zaman o ağrıları hissetmiyorsunuz. Amacımız çeyrek finale çıkmak” diyerek iddialı konuştu.

Kaan: Daha da cesur oluruz

Tıpkı Galatasaray’da olduğu gibi Milli Takım’ın da joker oyuncularından biri olan Kaan Ayhan net ifadeler kullandı: “Hepimiz çok mutluyuz. Soyunma odasında bayağı bir kutladık. Herkesin desteğine ihtiyacımız var. Bu saatten sonra final maçları geliyor. O yüzden inşallah daha da cesur bir Milli Takım görürüz. İkinci yarıda zorlandık ama gruptan çıktık. Buradan ayrılmak istemiyoruz.”

Cenk Tosun: Rövanş zamanı

Turnuvadaki ilk maçına Çekya karşısında çıkan Cenk Tosun, galibiyeti getiren golü attı. A Milli Takım tarihinde Avrupa Şampiyonası’nda gol sevinci yaşayan en yaşlı oyuncu (33 yaş 19 gün) olan Cenk, “Bu mutluluğu anlatmak kolay değil. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Artık bu maçı unutup, Avusturya’dan rövanşı alma zamanı. 6-1’lik sonuç bize bayağı bir koydu. İnşallah çeyrek finale kalmak istiyoruz” dedi.

 

YORUM YAZ