Gareth Southgate'in yeni mesleği şaşırttı

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda İngiltere Millî Takımı'nı çalıştıran Gareth Southgate, takımının Berlin'deki finalde İspanya'ya yenilmesinin ardından görevinden istifa etmişti. 53 yaşındaki teknik adamın potansiyel yeni işi ise şaşırttı. İşte detaylar...

Gareth Southgate'in yeni mesleği şaşırttı

İngiliz teknik direktör Gareth Southgate, 2016 yılının sonlarında İngiltere Millî Takımı'nın başına geçti ve Sam Allardyce'ın ardından görevi devraldı. 53 yaşındaki antrenör, görevde olduğu süre boyunca İngiltere'yi iki kez Avrupa Şampiyonası finaline taşıdı. Southgate ayrıca Üç Aslan (İngiltere Millî Takımı'nın lakabı) ile Dünya Kupası'nda da yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

GÖREVİ BIRAKTI

İngiltere Millî Takımı, EURO 2024'te İspanya ile Almanya'nın başkentinde final oynamayı başarsa da dev maçta 2-1 yenilerek evine yine kupasız döndü. Turnuvanın tamamlanmasından kısa bir süre sonra Gareth Southgate, görevinden istifa ettiğini duyurdu. Tecrübeli teknik direktör, Almanya'da İngiltere'ye oynattığı 'temposuz' futbol ile çok eleştirilmişti.

Gareth Southgatein yeni mesleği şaşırttı

TV YORUMCUSU OLUYOR!

İngiltere Millî Takımı, henüz Gareth Southgate'ten boşalan teknik direktörlük koltuğunu henüz henüz dolduramadı ancak Daily Mail'e göre Southgate'in bir sonraki işi şimdiden belli. Tecrübeli teknik direktörün, İngiliz televizyonunda BBC kanalında cumartesi ve pazar akşamları yayınlanan ünlü programı Match of the Day'e yorumcu olarak katılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

İNGİLİZLER SON DAKİKA OLARAK DUYURDU!

LINEKER AĞIR DİLLE ELEŞTİRMİŞTİ

BBC'nin, EURO 2024 sırasında İngiltere'nin patronunu ağır bir dille eleştiren ünlü yayıncı Gary Lineker ile Southgate'i dünyaca ünlü programda bir araya getirmek istediği belirtildi. Lineker, Southgate'i 'taktiksel olarak beceriksiz' olarak nitelendirmiş ve hakarete varabilecek sert sözler söylemişti.

YORUM YAZ