Bruma kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruma hangi takımlarda oynadı? Bruma'nın maaşı ne kadar?

Portekizli futbolcu Bruma, 24 Ekim 1994 yılında Gine'nin Bissau kentinde dünyaya geldi. Bruma, 3 Eylül 2013 tarihinde Galatasaray'a 10 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Galatasaray'da 4 yıl geçiren Bruma, 2017 yılında 15 milyon Euro bedelle Leipzig'in yolunu tuttu. Sürati ve tekniği ile dikkat çeken Bruma kanat oyuncusu olarak da ön plana çıktı. Bruma kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruma hangi takımlarda oynadı? Bruma'nın maaşı ne kadar? sorularının yanıtları ve detaylar haberimizde.

Bruma kimdir, nereli, kaç yaşında? Bruma hangi takımlarda oynadı? Bruma'nın maaşı ne kadar?

Dünya genelinde pek çok spor branşı bulunuyor. Voleyboldan basketbola, masa tenisinden futbola kadar birbirinden farklı branşlar bulunuyor. Ülkelerin kendi takımlarının yanı sıra milli takımlar arasındaki müsabakalar en iyi takımı belirliyor. Bu müsabakalarda şampiyonlar belirleniyor. Şampiyonluklar hem maddi kaynak sağlıyor hem de takımların prestijini yükseltiyor. O yüzden futbol takımlarının başarısı futbolcularında başarısını etkiliyor. Bu takımlarda futbolcular performanslarını doğru bir şekilde gösterebiliyorlar. Hem başarıları hem de performansları ile ön planda tutulan bu futbolcular en iyi takımlara gitmeyi hedefliyorlar. Ayrıca futbolcuların performansları doğrultusunda transfer ücretlerinde de artış oluyor.

Haberin Devamı

Bruma kimdir, nereli?

Bruma tam adı ile Armindo Tue Na Bangna 24 Ekim 1994 yılında Gine'nin Bissau şehrinde dünyaya geldi. Kanat pozisyonunda oynayan Portekizli milli futbolcu PSV'de forma giyiyor. 1. 73 metre boyundaki Bruma futbola 2004 yılında başladı. Bruma 2004- 2007 yılları arasında Uniao Bissau futbol takımı alt yapısında oynadı. Portekizli futbolcu Bruma 2007- 2012 yıllarında Sporting futbol takımında top koşturdu. Başarılı performansı ile ilgi çeken Bruma Portekiz milli takımında da oynadı.

Bruma kaç yaşında?

Portekizli futbolcu Bruma 24 Ekim 1994 yılında Gine'nin Bissau kentinde dünyaya geldi. 26 yaşındaki futbolcu profesyonel futbol kariyerine 2012- 2013 sezonunda Sporting B futbol takımında forma giydi. Bruma bu takım ile çıktığı 25 maçta toplam 6 gol attı. 2013- 2017 yılları arasında Galatasaray'da forma giyen Bruma çıktığı 57 maçta toplam 12 gol attı. Portekizli futbolcu Bruma 2015- 2016 yılında Real Sociedad futbol takımına kiralık olarak gönderildi. Burada 32 maça çıkan Bruma toplam 2 gol attı.

Haberin Devamı

Portekizli futbolcu Bruma 3 Eylül 2013 tarihinde Galatasaray'a 10 milyon Euro karşılığında transfer oldu. 20 numaralı formayı giyen Bruma Galatasaray- Antalyaspor lig maçında ilk defa Galatasaray forması giydi. Bruma 2013- 2014 sezonunda Gaziantepspor'a yarım sezonluk olarak kiralandı.

Galatasaray'ın ilk döneminde oldukça başarılı bir sezon geçiren Bruma 2014- 2015 sezonunda da Galatasaray ile sözleşme yeniledi. Kamp döneminde performansını yükselten Bruma ikinci sezon Galatasaray'daki ilk golünü Çaykur Rizespor'a karşı kaydetti.

Türkiye'ye Hangi Takımdan Geldi?

Portekiz milli takımında da oynayan başarılı futbolcu Bruma 2012- 2013 sezonunda Sporting futbol takımında top koşturdu. Sporting futbol takımında başarılı bir sezon geçiren Bruma 2013- 2017 yılları arasında Galatasaray'da top koşturdu.

2021'de Hangi Takımda Oynuyor?

Portekizli başarılı futbolcu Bruma 28 Haziran 2019 tarihinde PSV Eindhoven futbol takımında beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu kulüpte ilk golünü 23 Temmuz tarihinde FC Basel'e karşı atan Bruma'nın Süper Lig takımlarından Beşiktaş'a transfer edileceği düşünülüyordu. Başarılı futbolcu Bruma Yunanistan'ın Olympiakos takımına kiralandı. Bruma 2021 yılında da Olympiakos futbol takımında oynayacak.

Haberin Devamı

Bruma'nın maaşı ne kadar?

Portekizli yetenekli futbolcu Bruma 2013 yılında 13 milyon Euro bonservis bedeli ile Galatasaray'a transfer oldu. Futbolcu 2017 yılında ise 15 milyon Euro bedel karşılığında RB Leipzig futbol takımına transfer edildi. Futbolcu Bruma 15 milyon karşılığında da PSV Eindhoven futbol takımına transfer edildi.

Bruma Milli Takım kariyeri

Aslen Gineli olan Portekizli futbolcu Bruma milli takım tercihini Portekiz'den yana kullandı. Yetenekli futbolcu Portekiz U- 15, U- 16 takımlarında gol rekorları kırdı. 2009 yılından beri Portekiz'in milli takım kategorilerinde top koşturan Bruma sırasıyla Portekiz U- 17, U- 18, U- 19, U- 20 ve U- 21 milli takımlarında oynadı. Başarılı futbolcu 2017 yılında Portekiz milli takımına davet edildi. Portekiz milli takım forması ile 87 maça çıkan Bruma toplam 33 defa fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Bruma Futbol Kariyeri

Bruma, futbola doğduğu ülke olan Gine- Bissau'da Uniao Bissau futbol kulübünde başladı. Asıl adı Armindo Tue Na Bangna olan futbolcunun isminin zor söylenmesinden dolayı kısaca Bruma takma adı kullanıldı. Bruma da genç yaşına rağmen takımda gösterdiği performans ile de dikkat çekti. Bruma 2008- 2009 sezonunda Gençler C Takımı'na yükseldi.

Sürati ve tekniği ile dikkat çeken Bruma kanat oyuncusu olarak da ön plana çıktı. Portekizli başarılı kanat oyuncusu Bruma Sporting B takımı ile 24 maça çıkıp 13 kez fileleri de havalandırdı. Bruma Galatasaray'da başarılı bir performans gösterdi.

YORUM YAZ