Galatasaray'da kadro Victor Osimhen'in üzerine yapılacak! Okan Buruk'tan zor tercihler...

Galatasaray'da Mauro İcardi’nin yanına Victor Osimhen geldi. Herkesin aklındaki soru, Okan Buruk’un bu ikiliyi nasıl kullanacağı oldu. Başarılı teknik adamın, Nijeryalı yıldızın gündeme gelmesinin hemen ardından ekibiyle birlikte yeni taktik için kolları sıvadığı öğrenildi.

Galatasaray'da kadro Victor Osimhen'in üzerine yapılacak! Okan Buruk'tan zor tercihler...

Sarı-Kırmızılılar, Mauro İcardi gibi Avrupa’nın sayılı forvetlerinden birine sahipken yanına Michy Batshuayi’yi transfer etmişti. Takviye gerekmeyen tek bölge belki de forvet hattıydı. Ancak Victor Osimhen gibi yüz yılda bir çıkacak tarihi bir fırsat transferine de kimse hayır diyemezdi. Aslan, tüm dünyada büyük ses getiren operasyonla 25 yaşındaki golcüyü 1 yıllığına kiraladı.

Haberin Devamı

Galatasaray, Avrupa’nın dev kulüplerini bile kıskandıracak bir forvet rotasyonuna sahip oldu. Şimdi herkesin aklında aynı soru var: Osimhen ile İcardi nasıl birlikte oynayacak?

Victor Osimhen: Galatasaray kararı benim için kolay oldu

ICARDİ: HARİKA OLUR

Okan Buruk, Victor Osimhen fırsatı çıkar çıkmaz ekibiyle birlikte bu konu üzerine kafa yormaya başladı. İlk etapta İcardi’nin yaklaşık 2 aylık sakatlığı nedeniyle hemen bir taktik değişikliğine gerek yok. Ancak Buruk, yavaş yavaş bu ikiliyi birlikte kullanacak şekilde sistemini şekillendirecek.

Galatasarayda kadro Victor Osimhenin üzerine yapılacak Okan Buruktan zor tercihler...

Başarılı teknik adamın, Osimhen fırsatı çıktığında bu konuyu takımın yıldızı Icardi ile de paylaştığı, Arjantinli golcünün, “Harika olur” yanıtını verdiği kaydedildi. Şu anda başka tranfer yapılmasa bile Aslan’ın kullanabileceği güzel dizilişler var.

Haberin Devamı

MÜTHİŞ HÜCUM HATTI

Galatasaray’ın şu anda forvet hattı dışında en güçlü olduğu bölge stper hattı. Bu nedenle 3’lü savunmaya dönüş ilk esçeneklerdne biri olarak görülüyor. 3-5-2 dizilişiyle geride Davinson, Nelsson ve Abdülkerim’den oluşan üst düzey bir savunma hattı, orta sahada ise Torreira, Sara, Kaan Ayhan, Berkan, Mertens ve Kerem Demirbay opsiyonlarıyla kalabalık bir göbek kurmak mümkün. Sağ kenarda Jelert, solda Jakobs var. Barış Alper ise her iki kanatta da kullanılabilecek bir isim. İleride de İcardi ve Osimhen’le müthiş bir forvet ikilisi olacak.

Galatasarayda kadro Victor Osimhenin üzerine yapılacak Okan Buruktan zor tercihler...

OSİMHEN KANAT FORVET

Diğer seçenek ise Osimhen’in kanat forvet olarak kullanılacağı 4-3-3 dizilişi... Yine orta sahanın merkezi 3 oyuncuyla dirençli hale getirilip, kanatlarda Osimhen ve Barış gibi atletik, hızlı, güçlü ve skorer iki yıldızla Galatasaray, rakiplere fazlasıyla sorun çıkaracak bir yapıya bürünebilir. Zaman zaman şu anki sistem olan 4-2-3-1 de kullanılacak.

YORUM YAZ