MENÜ

SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH

Paris'e yalnızca 9 kilometre uzaklıkta bulunan Sait-Denis, 160.531 nüfusuyla La Reunion Bölgesi'nin en büyük ve en kalabalık şehridir.

SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH

Sait-Denis, 160.531 nüfusuyla La Reunion Bölgesi'nin en büyük ve en kalabalık şehridir. Paris'e yalnızca 9 kilometre uzaklıkta bulunan kent, beyaz renkte evleri ve 3 milyon yıllık geçmişi olan volkanik ada Reunion ile turistlerin gözdesi haline gelmiştir. Yemek kültürü ve eğlenceye oldukça önem veren şehirde, Fransız stili restorantlar, barlar ve gece kulüpleri yer almaktadır. Tropikal iklime sahip Saint-Denis'de yazları ortalama sıcaklık 22-27 derece arasındadır. Aralık ayından Nisan ayına kadar olan dönemde ise iklim, serin ve yağışlıdır. Ayrıca bu tarihi şehirde Ekim ayı geldiğinde "The Grand Raid-Diegonale des Fous" festivali coşkuyla kutlanır.

Finalin ev sahibi

Stade de France'nin yapımına 1995 yılında başlanıp, 98 Dünya Kupası'nda Fransa'nın İspanya'yı 1-0 yendiği maçla kullanıma açılmıştır. Yaklaşık 290 milyon Euro'ya malolan stat aynı zamanda Fransa'nın Brezilya'yı 3-0 yenip Dünya Kupası'na uzandığı maça da tanıklık etti. 2000 ve 2006 Avrupa Şampiyonlar Ligi finallerinin de yapıldığı 80 bin kapasiteli stadyumda rugbi ve atletizm sporları da yapılmaktadır. Ayrıca finallerin stadı olarak adlandırılan Stade de France, 10 Temmuz'da oynanacak turnuva finaline de ev sahipliği yapacak.

NASIL GİDİLİR?

Saint-Dennis'e ulaşmanın en iyi yolu toplu ulaşım. RER D hattında Stade de France Saint-Denis istasyonu; 13. metro hattında Saint-Denis Porte de Paris istasyonu ve son olarak RER B hattında La Plaine Stade de France istasyonu ile ulaşım imkanı bulunuyor. 3 istasyon da stattan 15 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK

10 Haziran Fransa-Romanya
13 Haziran İrlanda Cumhuriyeti-İsveç
16 Haziran Almanya-Polonya
22 Haziran İzlanda-Avusturya
27 Haziran E Grubu 1.-D Grubu 2.
3 Temmuz 40. maç galibi-44. maç galibi
10 Temmuz Final Maçı


BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldız
B&B Hôtel Paris Saint-Denis Pleyel **
ibis Saint-Denis Stade Sud ***
Novotel Paris Saint Denis Centre ****
Novotel Suites Paris Stade de France ****
Campanile Paris Nord Grand Stade **
Hotel du Collectionneur Arc de Triomphe *****
The Chess Hotel ****


PARİS: AŞK ŞEHRİ


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ