MENÜ

BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ

Tarihi bir liman şehri olması nedeniyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde girmeye hak kazanan Bordeaux, Fransa'nın güneybatısında Akitanya'nın Gironde bölgesinde yer almaktadır.

BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ

Bordeaux, Fransa'nın güneybatısında Akitanya'nın Gironde bölgesinde yer almaktadır. Tarihi bir liman şehri olması nedeniyle UNESCO Dünya Mirasları listesinde girmeye hak kazanan şehir, düz bir coğrafi yapıya sahip. Bu nedenle şehirde bisiklet kullanımı oldukça yaygın. Tarihi yapısıyla da son derece ilgi çekici bu kentte, 18. yüzyılda kullanılan ahşap evler yıkılıp taş binalar yapılmaya başlanmıştır. Bölgedeki en önemli tarihi yerlerden biri de Notre Dame Kilisesi. Kilisenin dışına yapılan heykeller ise son derece etkileyici bir görünüme sahip.

Eşsiz bir stat

Herzon&De Meuron tarafından tasarlanan 42,000 oturma kapasiteli Nouveau Stade de Bordeaux, Bordeaux takımının maçları dışında 2016 Avrupa Kupası’nın da bazı maçlarına ev sahipliği yapacak. Stadyum, kapasite ve kullanım açısından esnekliğe sahip olmakla birlikte tüm ziyaretçiler için ortalama bir görüş mesafesi sunuyor. Yapıda sadece ragbi ve futbol maçları değil, aynı zamanda konserler ve çeşitli programlar da yer alabiliyor. Sadeliği ve geometrik desenleriyle dünyada eşi benzeri bulunmayan stat, 168 milyon Euro maliyetle inşa edildi ve Zidane'ın başlama vuruşunu yaptığı Bordeaux-Montpellier maçıyla kullanıma sunuldu.

NASIL GİDİLİR?

Şehir merkezinden stada ulaşmanın en iyi yolu oldukça gelişmiş toplu taşımadır. C tramvay hattının Parc des Expositions yönüne binip son durak Parc des Expositions istasyonunda inebilir ya da B tramvay hattının Berges de la Garonne yönüne binip ve Cité du Vin istasyonunda stada kalkan servislerle aktarma yapabilirsiniz.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK
11 Haziran: Galler-Slovakya
14 Haziran: Avusturya-Macaristan
18 Haziran: Belçika-İrlanda Cumhuriyeti
21 Haziran: Hırvatistan-İspanya
2 Temmuz: Çeyrek Final

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Novotel Bordeaux Centre ****
Ibis Styles Bordeaux Meriadeck ***
Pullman Bordeaux Lac ****
Aparthotel Bordeaux Rodesse **
Mercure Bordeaux Centre ****
Hotel de Sèze ****
Bordeaux Le Grand Hotel *****


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ