MENÜ

MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI

Marsilya, Fransa'nın güneydoğusunda bulunan Provence Alpes Cote d'Azur bölgesinin merkez şehridir.

MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI

Marsilya, Fransa'nın güneydoğusunda bulunan Provence Alpes Cote d'Azur bölgesinin merkez şehridir. Kentte yapılabilecek çok fazla aktivite bulunmakta. Etrafı dağlarla çevrili olan Marsilya için güneş ışığı en önemli servet. Mistral yeliyle gelen Provence yöresine has bu doğal ışık, aralarında Cezanne, Braque, Dufy, Derain, Marquet'inde bulunduğu birçok tanınmış ressamın ilham kaynağı olmuştur. Ayrıca, Terras d Port'ta oturarak Fransa'nın liman şehirlerine özgü dinlendirici bir gün geçirmek de mümkün. Marsilya, 2013 yılı Avrupa başkenti olma özelliğiyle de son derece ilgi çekici bir kent. Ay-Yıldızlı ekibimiz, turnuva boyunca Marsilya'nın Cote d'Azur bölgesinde yer alan Dolce Fregate Provence Otel'de çalışmalarını sürdürecek.

Yeni Velodrome göz kamaştırıyor

1937'deki açılışından beri Marsilya'nın iç saha maçlarını oynadığı Velodrome Stadı, yaklaşık 3 yıllık çalışmanın ardından yeni halini aldı. Seyirci kapasitesi 60.000'den 67.000'e çıkarılan stadyumun, 65.000 metrekarelik özel beyaz bir çatıyla üstü de kapatıldı. Yeni Velodromo, 13 km'lik terası, toplam 8500 metrekarelik özel locaları ve 6000 kişiye konaklama imkanı vermesiyle gözleri kamaştırıyor. Euro 2016'da toplam 6 maça ev sahipliği yapacak olan Velodromo, 1998 Dünya Kupası öncesinde de restore edilmişti.

NASIL GİDİLİR?

Oldukça yoğun olan toplu ulaşım ağı maç günlerinde iki katına çıkacak. Castellane Meydanı'ndan 25 dakika yürüme mesafesindeki Velodrome Stadı'na metro hattı, tramvay ve otobüs seçenekleri mevcut. Metroyu kullanacak sporseverler, Jean Bouin tribünü için Rond-Point du Prado istasyonu, Gane tribünü içinse Saint-Marguerite de Dromel istasyonunu kullanabilir.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK
11 Haziran İngiltere-Rusya
15 Haziran Fransa-Arnavutluk
18 Haziran İzlanda-Macaristan
21 Haziran Ukrayna-Polonya
30 Haziran Çeyrek Final
7 Temmuz Yarı Final

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Golden Tulip Villa Massalia ****
Pullman Marseille Palm Beach ****
Hotel Carré Vieux Port ***
Inter-Hotel Parc Des Expositions **
Sofitel Marseille Vieux-Port *****
Newhotel Vieux-Port ***
Saint Ferreol ***


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ