MENÜ

LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ

Fransa'nın gastronomi (mutfak sanatları) başkenti olarak akıllarda yer eden Lyon, Paris ve Marsilya'dan sonra ülkenin üçüncü büyük şehridir.

LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ

Fransa'nın gastronomi (mutfak sanatları) başkenti olarak akıllarda yer eden Lyon, Paris ve Marsilya'dan sonra ülkenin üçüncü büyük şehridir. Rhone ve Saone nehirleri üzerine yerleşen 1.8 milyon nüfuslu şehrin sol tarafı yani Saone tarafı tarihi yapılarıyla tanınan turistik bölümü, sağ tarafı yanı Rhone nehrinin bulunduğu kesim ise ticaret merkezi olarak bilinmektedir. Kültürel yaratıcıılık ve yenilik kenti olarak da anılan şehirde müzik, dans, tiyatro, çeşitli sergiler ve festivaller kültürünün en önemli unsurları arasında yer alıyor. Önü günün her saatinde oldukça kalabalık olan Lyon Opera ve Bale Sahnesi de şehrin en görkemli mimari yapılarından. Lyon aynı zamanda gelişmiş yemek kültürünün yanı sıra lezzetli şarapları ile de meşhur. Beaujolais, Coteaux du Lyonnais ve Cotes du Rhone bölgelerindeki üzüm bağları, kaliteli şarapları ile Avrupa'da nam salmış durumda.

Stade des Lumieres, Lyon takımı ve Fransa Spor Bakanlığı arasında ortak olarak finanse edilerek inşaa edilen bir stattır. Stadyumun yapımı ile birlikte eski stadyum Stade Gerland'ın bulunduğu arazi satılarak Stade des Lumieres finansmanında kullanılmştır. 2012 yılında temelleri atılan Stade des Lumieres, 2016 yılında Lyon-Troyes maçı ile kullanıma açılmıştır. 415 milyon Euro maliyetle yapılan stadın seyirci kapasitesi ise 59.186'dır. Stade des Lumieres, şampiyona boyunca grup, tur ve yarı final maçları olmak üzere toplam 6 karşılaşmaya ev sahipliği yapacaktır.

NASIL GİDİLİR?

Lyon-Saint-Exupéry havaalanı şehir merkezine 30, stada ise 15 dakika uzaklıktadır. Metro ağının Bellecour, Hôtel de Ville, Louis Pradel, Perrache, Vaulx en Velin La Soie, Part-Dieu, Grange Blanche, Parilly istasyonlarından stada ulaşım mümkün. Taksilerin kredi kartı kabul etmediğini belirtmekte de fayda var.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK
13 Haziran Belçika-İtalya
16 Haziran Ukrayna-Kuzey İrlanda
19 Haziran Romanya-Arnavutluk
22 Haziran Macaristan-Portekiz
26 Haziran A Grubu 1.-C/D veya E Grubu 3.
6 Temmuz 2016 Yarı Final

BELLİ BAŞLI OTELLERİ

Adı Yıldızı
Mercure Lyon Centre Saxe Lafayette ****
Warwick Reine Astrid ****
Comfort Suites Lyon Est Eurexpo ***
Kyriad Lyon Aeroport Saint Exupery ***
Gatsby Hotel & Restaurant ****
Hotel Carlton Lyon ****
Hotel Athena ***


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ