MENÜ

NİCE: TATİL CENNETİ

Nice, Güney Fransa'da, Marsilya ile Cenova arasında yer alan ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biridir.

NİCE: TATİL CENNETİ

Nice, Güney Fransa'da, Marsilya ile Cenova arasında yer alan ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Nüfusu 347.100 olan ve Fransa'nın beşinci büyük şehri Nice, aynı zamanda ülkenin en önemli tatil yerlerinden biridir. Uçsuz bucaksız sahillerinin yanında gösterişli mimarisi, 20'ye yakın müzesi, sanat galerileir ve yapay gölleriyle etkileyici bir şehir EURO 2016'da futbolseverleri bekliyor. Kentte Baie des Anges'in başı çektiği 15 civarında plaj bulunmakta. Nice-Villefranche Limanı da çok fazla turistik amaçlı gemiye ev sahipliği yapmasından dolayı Fransa'nın Paris'ten sonra 2. önemli turizm kenti haline gelmiştir. Vieux Nice'te (Eski Şehir) yer alan tarihi binalar, butikler ve renkli restoranlar da Nice'i güzelliğini tamamlayan bir başka detaydır.

İspanya maçı bu statta

Allianz Riviera Stadyumu, Nice kentinde yer alan çok amaçlı stattır. OGC Nice futbol takımı ile RC Toulonnais ragbi takımlarının iç saha maçlarına ev sahipliği yapmaktadır. 2013 yılında kullanıma açılan ve 35.624 seyirci kapasitesine sahip bu stat görkemli mimarisiyle ön plana çıkıyor. Ay-Yıldızlı ekibimiz, gruptaki ikinci maçında 17 Haziran Cuma günü TSİ 22.00'de Nice'in Allianz Riviera Stadı'nda son şampiyon İspanya'nın karşısına çıkacak.

NASIL GİDİLİR?

Paris ’ten sonra en yoğun havaalanı olan Nice Côte d'Azur H avaalanı, şehir merkezinden 15 dakika uzaklıktadır. Maç günleri şehir merkezinden stada servisler kaldırılacak. Nice-Ville tren istasyonunu kullanarak da Allianz Riviera Stadı'na ulaşma imkanı bulunuyor.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK

12 Haziran Polonya-Kuzey İrlanda
17 Haziran İspanya-Türkiye
22 Haziran İsveç-Belçika
27 Haziran Son 16 B Grubu 2.-F Grubu 2.

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
Hotel Negresco *****
Le Meridien Nice ****
Best Western Roosevelt Nice ***
Boscolo Plaza Nice ****
Hotel Le Meurice ***
Brice Hotel ***
Novotel Nice Centre ****


PARİS: AŞK ŞEHRİ


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ