MENÜ

PARİS: AŞK ŞEHRİ

Tüm dünyanın anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile tanıdığı Paris, aynı zamanda dünya tarihi için de büyük öneme sahiptir.

PARİS: AŞK ŞEHRİ

Fransa'nın başkenti Paris, Sen Nehri'nin üzerine kurulmuştur. Tüm dünyanın anıtları, sanatsal ve kültürel yaşamı ile tanıdığı turistik şehir, aynı zamanda dünya tarihi için de büyük öneme sahiptir. Avrupa'nın ekonomik ve politik merkezleri arasında da yer alan kent, uluslararası taşımacılığın geçiş noktalarından birisidir. Moda ve lüksün dünya başkenti olan Paris, "Işık Şehri" (Ville Lumiere) diye de tanınır. Dünyaca ünlü Notre Damme Katedrali, Eiffel Kulesi, Versay Sarayı ve Champs Elysees (Şanzelize Bulvarı) gibi milyonlarca turistin ziyaret ettiği yapıları ve caddeleri bünyesinde barındırır. 'Aşk şehri' olarak da anılan Paris, eğlencesi hayatı ile de tam bir cazibe merkezidir.

PLATİNİ BURADA KUPA KALDIRDI

Turnuvanın önemli maçlarına ev sahipliği yapacak Parc des Princes Stadı, Fransızca'da "Prensler Parkı" anlamına gelir. 1897'de inşaa edilen ve yalnızca atletizm için kullanılan Le Parc, 1924 Yaz Olimpiyatları'nın ev sahipliği yaptı. 1972'de futbol stadına dönüştürülen ve 48.713 seyirci kapasiteyle restore edilen Parc des Princes, 1998 FIFA Dünya Kupası'nda oynanan üçüncülük maçına da ev sahipliği yapma şansı yakaladı. Bu tarihi mabed, aynı zamanda 1984 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Fransa'nın İspanya'yı Platini ve Bellone'nin golleriyle 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığı tarihi güne de tanıklık etmiştir.

NASIL GİDİLİR?

Paris'te yer alan Parc des Princes Stadı'na ulaşmanın bir çok yolu bulunuyor. Futbolseverler, 10. metro hattında Porte d'Auteuil istasyonu; 9. metro hattında Porte de St-Cloud istasyonu, 3a tramvay hattında Pont de Garigliano istasyonu ve RER C hattında Pont de Garigliano istasyonu kullanılarak stada rahatlıkla ulaşabilir.

HANGİ MAÇLAR OYNANACAK
12 Haziran Türkiye-Hırvatistan
15 Haziran 2016 Romanya-İsviçre
18 Haziran 2016 Portekiz-Avusturya
21 Haziran 2016 Kuzey İrlanda-Almanya
25 Haziran 2016 B Grubu 1.-A/C veya D Grubu 3.

BELLİ BAŞLI OTELLER

Adı Yıldızı
La Clef Louvre *****
Chateau Frontenac ****
Hotel San Regis *****
Hotel Elysees Flaubert ***
The Chess Hotel ****
Hotel Mondial ***
Regina *****


SAİNT-DENİS: 3 MİLYON YILLIK TARİH


MARSİLYA: RESSAMLARIN İLHAM KAYNAĞI


BORDEAUX: BiSİKLET CENNETİ


LYON: İPEK TİCARETİNİN MERKEZİ


LILLE: 2004 AVRUPA KÜLTÜR BAŞKENTİ


NİCE: TATİL CENNETİ


LENS: HUZURUN ADRESİ


SAINT-ETIENNE: İHTİŞAMLI BİR KÜLTÜR


TOULOUSE: KARTPOSTAL GİBİ ŞEHİR

Haberin Devamı
YORUM YAZ