Vincenzo Montella'dan rotasyon ve Atakan Karazor açıklaması! İzlanda-Türkiye maçı öncesinde konuştu...

Türkiye A Millî Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, yarın akşam oynanacak İzlanda maçı öncesi açıklamalarda bulundu. Kadroda rotasyon sinyali veren İtalyan hoca, bu rotasyonun çok fazla olmayacağını vurgularken aynı zamanda Atakan Karazor'dan da bahsetti.

Türkiye A Millî Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 4. hafta maçında yarın akşam saat 21.45'te İzlanda'ya konuk olacak. Kritik karşılaşma öncesinde ay-yıldız takımın teknik direktörü Vincenzo Montella ve Benfica'nın yıldızı Orkun Kökçü, bazın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

'BİZİM İÇİN ANAHTAR MAÇ'

Karşılaşmanın önemine vurgu yapan Montella, "Bu maç grup için anahtar maç. İzlanda'nın burada tarihi sonuçlar aldığını biliyoruz. Tarih bizden yana olmasa da biz neler yapmamız gerektiğini biliyoruz. Zorluklar olabilir, her maçı istediğiniz şartlarda oynayamazsınız. Çok çabuk adaptasyon sağlamak zorundasınız. Bu zorlu şartların üstesinden gelinebileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ROTASYON KONUSU

Kadroda yorgunluktan dolayı değişime gidip gitmeyeceğinin sorulması üzerine İtalyan teknik adam, "Rotasyon konusunu düşünüyorum ama düşündüğümden daha az olabilir. Herkes toparladı gibi görünüyor. Son bir antrenmanımız var. Yarın kararımızı vereceğiz" dedi.

'İZLANDA FİZİKSEL BİR TAKIM'

Haberin Devamı

İzlanda'nın fiziksel bir takım olduğunu vurgulayan Montella, "Karşımızda organize bir takım bekliyorum. İki farklı baskı uyguluyorlar. Fiziksel bir takım olduğunu da biliyoruz. Korner ve taç atışlarından fiziksel güçlerini kullanmaya çalıştıklarını da biliyoruz" sözlerini sarf etti.

Vincenzo Montelladan rotasyon ve Atakan Karazor açıklaması İzlanda-Türkiye maçı öncesinde konuştu...

'ATAKAN OYUNUMUZA ADAPTE OLABİLİR'

A Millî Takım'a ilk kez çağrılan Atakan Karazor ile ilgili gelen soruyu da yanıtlayan İtalyan hoca, "Atakan, özellikleri belirgin bir oyuncu. Zeki bir futbolcu olduğunu biliyoruz, Hızlıca adapte olacağını da biliyoruz. Kendisinin de bizim oyun felsefemize adapte olabileceğini de gördük. Kompakt bir şekilde oynadığımızda kendi özellikleri çok belli olan bir futbolcu. Sadece bira biraz uzun paslarda sıkıntı çekebilecek bir oyuncu" sözlerini sarf etti.

SALLAİ'NİN MAAŞINI DUYUNCA...

ORKUN KÖKÇÜ: 'SOĞUK BİR BAHANE DEĞİL'

Vincenzo Montella ile birlikte basın toplantısına katılan Orkun Kökçü ise ilk olarak İzlanda maçını değerlendirerek, "Uzun bir yolculuk oldu, saat farkı da var. Burası bayağı soğuk ama bunlar bahane değil. Yüzde yüz hazırız. Dünya Kupası için aramızda konuşuyoruz. Gayet iyi Avrupa Şampiyonası geçirdik. Bunun devamını getirmek istiyoruz" dedi.

Vincenzo Montelladan rotasyon ve Atakan Karazor açıklaması İzlanda-Türkiye maçı öncesinde konuştu...

'KEREM'İN BENFICA'YA GELMESİ İYİ OLDU'

Kerem Aktürkoğlu hakkında konuşan yıldız futbolcu, "Kerem'in gelmesi ikimiz açısından da iyi olduğunu düşünüyorum. Kerem muhteşem bir oyuncu ve iyi bir insan. Milli takım hissi gibi oldu benim için. Zeki de var. 3 Türkçe konuşan grubu yaptık. Performansa bakarsak benim için de iyi oldu. İnşallah devamı gelir. Daha da güzel sonuçlar, performanslar elde edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Vincenzo Montelladan rotasyon ve Atakan Karazor açıklaması İzlanda-Türkiye maçı öncesinde konuştu...

'BEN GENÇ BİR OYUNCUYUM, MAÇLAR YOĞUN OLMUYOR'

Yoğun maç takvimi ile ilgili yöneltilen soruyu da yanıtlayan millî futbolcu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben genç bir oyuncuyum. 23 yaşındayım. Benim için maçlar pek ağır olmuyor. Maçlar oynadıkça kendimi hazır hissediyorum. Hemen hemen her maçta oynuyorum, benim için daha iyi oluyor. Daha da zorlanacak şartlar var ama benim için iyi bir şey aslında."

YORUM YAZ