(ÖZET) 1 PUANI TADIC GETİRDİ! Twente - Fenerbahçe maç sonucu: 1-1

Avrupa Ligi’ne Kadıköy’de 2-1’lik Union SG zaferiyle başlayan Fenerbahçe, en zorlu deplasmanlarından birinde Twente’ye konuk oldu. Jose Mourinho ve öğrencileri, Hollanda’dan zaferle dönerek ilk 8 yolunda kritik bir virajı dönmenin peşindeydi, ancak Kanarya beraberlik sonrasında da avantajı cebine koydu. Twente, Fenerbahçe karşısında ilk yarıyı 1-0 önde noktaladı. İkinci yarıda Amrabat'ın harika pasında Tadic golü attı ve müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Twente - Fenerbahçe maçına dair tüm detaylar haberimizde...

MAÇ BİTTİ!

Twente-Fenerbahçe maçı 1-1 sona erdi. 

ORTA GELDİ DZEKO YERDE!

Yapılan ortada Dzeko ceza sahası içinde formasından çekilerek yerde kaldı, ancak oyun devam etti. 

GOOOL | AMRABAT'TAN HARİKA ASİST, TADIC BİTİRDİ!

Fenerbahçe'de Amrabat, orta alandan ceza sahasına doğru Tadic'e müthiş bir top çıkardı. Sırp yıldız, gelişine klas vurdu ve skoru 1-1'e getirdi. 

Haberin Devamı
SZYMANSKI KAÇIRDI!

Soldan Oosterwolde etkili bir orta yaptı, Szymanski ceza sahası içinde gelişine vurdu. Top, auta çıktı.

YİNE LIVAKOVIC!

Van Bergen, savunmanın arkasına sarkıp Livakovic'le karşı karşıya kaldı. Hırvat file bekçisi gole izin vermedi. 

SZYMANSKI VURDU!

Amrabat'ın kaptığı topta, Szymanski ceza sahasına yakın bir bölgeden vurdu. Top, kalecide kaldı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Twente-Fenerbahçe maçında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı.

İLK YARI BİTTİ!

Twente, ilk yarıyı Fenerbahçe karşısında 1-0 önde tamamladı.

KAFA VURUŞU, DIŞARIDA!

Twente'de Vlap, serbest vuruştan ortasını yaptı. Kafa vuruşunda top dışarı çıktı. 

Haberin Devamı
EN-NESYRI VURDU!

Ceza sahası yayında topla buluşan En Nesyri, iyi döndü ve vuruşunu yaptı. Twente savunmasının müdahalesiyle top kornere çıktı. 

LIVAKOVIC İZİN VERMEDİ!

Twente, paslarla ceza sahasına girdi yakın mesafeden yapılan vuruşta Livakovic, topun ağlarla buluşmasına izin vermedi. 

GOL | TWENTE ÖNE GEÇTİ

Twente'de Vlap, sağdan gelen ortaya kafayı vurdu ve top sekerek ağlarla buluştu.

Haberin Devamı
OOSTERWOLDE DİREK!

Önce En-Nesyri, kaleciyle karşı karşıya kaldı ancak golle buluşamadı. Ardından Tadic, soldan Oosterwolde'nin önüne bıraktı. Hollandalı oyuncu, sol çaprazdan sert vurdu, top direkten dönüp taca çıktı.

MERT CEZA SAHASINDA!

Fenerbahçe'de Sofyan Amrabat'ın uzun topunda Mert Müldür ceza sahasına girdi. İçeri doğru ortasını yaptı, ancak savunma araya girdi. 

OOSTERWOLDE SARI KART!

Fenerbahçe'de Oosterwolde sarı kart gördü.

Haberin Devamı
TWENTE BASKILI BAŞLADI!

Ev sahibi Twente, temsilcimiz Fenerbahçe karşısında müsabakaya baskılı başladı. Hollanda ekibi, maçın ilk dakikalarından itibaren önde baskı yapıyor ve Sarı-Lacivertli ekibin ani ataklarına da izin vermiyor.

MAÇ BAŞLADI!

Hakem, müsabakanın ilk düdüğünü çaldı!

İLK 11'LER BELLİ OLDU!

Twente: Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine, Regeer, Vlap, Steijn, Van Bergen, Van Wolfswinkel, Lammers.

Fenerbahçe: Livakovic, Mert, Djiku, Becao, Oosterwolde, Fred, Amrabat, İrfan Can, Szymanski, Tadic, En-Nesyri.

 

Fenerbahçe'den maç günü paylaşımı
Aralarındaki 5. resmi maç

Fenerbahçe, Twente ile 5. resmi maçına çıkacak. İki takımın daha önce oynadığı 4 eşleşmede sarı-lacivertlilerin üstünlüğü bulunuyor. Rakibiyle ilk olarak 2009-10 sezonunda da UEFA Avrupa Ligi'nde grup aşamasında karşı karşıya gelen Fenerbahçe, evinde 2-1 mağlup olduğu rakibini deplasmanda 1-0 ile geçmişti. İki ekip geçtiğimiz sezon ise UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda karşı karşıya gelmişti. Fenerbahçe, rakibini evinde 5-1, deplasmanda ise 1-0 ile mağlup etmeyi başarmıştı.

5 isim kadroda yok

Fenerbahçe'nin UEFA'ya verdiği kadroda 5 isim yer almıyor. Yeni transferlerden Levent Mercan, Oğuz Aydın ve Filip Kostic'in yanı sıra Bartuğ Elmaz ve Ryan Kent, Avrupa müsabakalarında forma giyemeyecek.

Eksikler Osayi ve Çağlar

Fenerbahçe, Twente karşısında 2 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde Union Saint-Gilloise karşısında kırmızı kart görerek cezalı duruma düşen Bright Osayi-Samuel ile sakatlığı bulunan Çağlar Söyüncü müsabakada forma giyemeyecek.

Twente - Fenerbahçe muhtemel 11'ler:

Twente: Unnerstall, Van Rooij, Hilgers, Bruns, Salah-Eddine, Vlap, Regeer, Steijn, Lammers, Van Wolfswinkel, Van Bergen

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Becao, Djiku, Oosterwolde, Amrabat, Fred, Tadic, Szymanski, Maximin, Dzeko (En-Nesyri)

Twente - Fenerbahçe maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? (Muhtemel 11'ler

Bu akşam Twente Stadı'nda oynanacak ve saat 22.00'de başlayacak Twente-Fenerbahçe maçı TRT Spor'dan şifresiz yayınlanacak. Karşılaşmanın canlı skor takibi ve tüm detayları haberimizde olacak.

Chris Kavanagh'la üçüncü maç

Müsabakayı İngiliz hakem Chris Kavanagh yönetecek. Kavanagh'ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Lee Betts ile James Mainwaring yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi Sam Barrott olacak. Kavanagh, daha önce Sarı-Lacivertliler’in iki karşılaşmasında düdük çalmıştı. Fenerbahçe 2021-22 sezonunda Slavia Prag’a 3-2 mağlup olmuş, 2022-23 sezonunda ise AEK Larnaka deplasmanında sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı. Her iki karşılaşmada da penaltı kararı ve kırmızı kart çıkmamıştı.

Fenerbahçe iddiasını ortaya koymayı hedefliyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak. UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında sahasında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını 2-1 ile geçen Fenerbahçe, ligde de Antalyaspor deplasmanından 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Sarı-lacivertli ekip, Twente deplasmanından galibiyetle ayrılarak bu kulvardaki iddiasını ortaya koymayı hedefliyor. Ev sahibi ekip ise UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında deplasmanda İngiliz ekibi Manchester United ile 1-1 berabere kalmıştı.

YORUM YAZ