İlkay Gündoğan, Lewandowski ile yeniden buluştu

Manchester City ile sözleşmesi sona eren İlkay Gündoğan, artık Barcelona forması giyecek. Katalan ekibi, senelik 12 milyon Euro net maaşla 33 yaşındaki yıldız orta saha oyuncusuyla 2+1 yıllık anlaşma yaptı. Ayrıca yıldız isim, eski takım arkadaşı Robert Lewondowski ile yeniden buluştu.

İlkay Gündoğan, Lewandowski ile yeniden buluştu

İspanya La Liga'da geçen sezon şampiyonluğa ulaşan Barcelona, yeni sezon öncesi merakla beklenen transferini resmen açıkladı. Geride bıraktığımız sezonda İngiltere Premier Ligi, FA Cup ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak üçleme yapan Manchester City'nin kaptanı İlkay Gündoğan, Barça'ya imzasını attı. Katalan ekibi, Türk asıllı Alman futbolcunun transferini dün duyurdu. Ada temsilcisiyle kontratı sona eren İlkay, 2+1 yıllık sözleşmeye imzasını attı. Barça, senelik 12 milyon Euro net maaş alacak yıldız orta sahanın serbest kalma bedelini, 400 milyon Euro olarak açıkladı.

Haberin Devamı

'Heyecanla bekliyorum...'

İlkay için yapılan tanıtımda, "Gol ile özdeşleşen orta saha oyuncusu" tanımını kullanırken, "İlkay, İngiltere'ye gittiği 2016-2017 sezonundan itibaren 60 gol atarak, Kevin de Bruyne (80) ve Bruno Fernandes'in (64) ardından İngiliz liginde en fazla gol atan orta saha oyuncusu oldu" ifadelerine yer verildi. City ile son sezonunda 50 maça çıkan (Toplamda 304 maç, 60 gol, 40 asist), rakip fileleri 11 kez sallayıp, 6 da asist yapan deneyimli oyuncu, "Burada olduğum için çok mutluyum. Taraftarların karşısına çıkmayı büyük bir heyecanla bekliyorum" diye konuştu.

İlkay Gündoğan, Lewandowski ile yeniden buluştu

İngiliz ekibinde 5 Premier Lig, 2 FA Cup, 4 Lig Kupası sevinci yaşayan İlkay, artık Barcelona'nın başarısı için ter dökecek.

Haberin Devamı

Lewondowski ile yeniden buluştu

Geçen sezon öncesi Robert Lewondowski, Bayern Münih'ten ayrılıp, Barcelona'nın yolunu tutmuştu. Eski bir Borussia Dortmund'lu olan Lewandowski, Sarı-Siyahlı formayla 2011- 2014 yılları arasında beraber forma giydiği İlkay Gündoğan'la Katalan temsilcisinde yeniden bir araya gelecek. Lewa'nın da İlkay'ı ikna sürecinde kilit rol oynadığı konuşuluyor.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

YORUM YAZ