Kırkpınar’da kayıtlar başladı

Edirne’de dün 28 başpehlivanın ön eleme karşılaşmalarıyla başlayan 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne, lig usulü sistemle katılmaya hak kazanan 852 pehlivanın kayıt işlemi başladı.

Kırkpınar’da kayıtlar başladı

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, 663. randevu dün 28 başpehlivanın ön eleme karşılaşmalarıyla başladı. Bu yıl ilk kez uygulanan lig usulü sistemle Kırkpınar’a katılmaya hak kazanan 852 pehlivan, sabah saat 08.30 itibarıyla Mimar Sinan Spor Salonu’nda kurulan masalarda fiziksel muayenelerini olup, kayıtlarını yaptırmaya başladı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Yağlı Güreş Merkez Hakem Komitesi Sekreteri Metin Şenel, konuyla ilgili olarak, “Öğleden sonra da müsabakalar devam etti. Bugünden itibaren de cuma namazından sonra saat 14.00 itibarıyla Sarayiçi Er Meydanı’nda Minik-1 boyu itibarıyla başaltı boyu dahil bütün bu boylarda güreşler yapılacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kaliteli güreşler...’

Bu yıl ilk kez uygulamaya konulan lig sisteminin heyecanının olduğunu anlatan Şenel, “Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı Sayın İbrahim Türkiş’in başkan olmasıyla yeni uygulaması yapılan CV Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi başlatıldı. Herkes bunun bir heyecanı içinde. Liglerdeki yapılan yüksek seviyedeki kaliteli güreşlerin burada daha çok perçinleneceğini düşünüyorum. Burada insanların ilk uygulama sebebiyle de daha çok ilgisini çekiyor şu anda. Yaşayıp göreceğiz, ben güzel olacağına inanıyorum, güzel müsabakalar olacak. Tüm yağlı güreş seyircimizi de buraya bekliyoruz inşallah” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZ