(ÖZET) GALATASARAY, BATSHUAYI İLE 3 PUANI KAPTI! Galatasaray-Hatayspor maçı sonucu: 2-1

Trendyol Süper Lig’de 2024-25 sezonunun ilk maçında son şampiyon Galatasaray, Hatayspor'u konuk etti. Rams Park'ta oynanan heyecan dolu maçı Galatasaray, uzatmalarda Batshuayi ile bulduğu golle 2-1 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

KAZANAN GALATASARAY

Galatasaray ile Hatayspor, Süper Lig'in 2024-25 sezonunun ilk maçında kozlarını paylaştı. Rams Park'ta oynanan maçı Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı.

Galatasaray'ın gollerini 80'de penaltıdan Icardi, 90'da ise Batshuayi kaydetti. Hatayspor'un tek golü ise 52'de Fernandes'ten geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray, hanesine 3 puanı yazdırdı.

G.SARAY ÖNE GEÇTİ

Galatasaray yeni transferi Batshuayi, attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi. 

ICARDI, SKORU DENGELDİ

Galatasaray, Mauro Icardi ile skoru 1-1'e getirdi. Ceza sahası içinde Icardi, Kilama'nın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun başına geçen Icardi, sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı
SON ANDA KALECİ ERCE

Sol çaprazdan ceza sahası içine giren Barış Alper Yılmaz'ın şutunu kaleci Erce Kardeşler ayaklarıyla kurtardı.

YENİ TRANSFER OYUNDA

Galatasaray'da yeni transfer Gabriel Sara, Kerem Demirbay'ın yerine oyuna dahil oldu.

HATAYSPOR ÖNE GEÇTİ

Hatayspor'da Fernandes, ceza sahası içinde takım arkadaşından seken topa gelişine vurdu ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı
ART ARDA POSİZYONLAR

Maçın 2. yarısı çok hızlı başladı. Ziyech'in kullandığı köşe vuruşunda Davinson Sanchez'in vuruşunu kaleci kurtardı. Dönen topu tekrar tamamlayan Davinson'un vuruşu üst direkten döndü. Üçüncü topu bu kez tamamlayan Galatasaray'da Abdülkerim oldu ancak Erce Kardeşler yine gole izin vermedi.

Bu ataktan yalnızca 2 dakika sonra Barış Alper Yılmaz'ın ceza sahası içine ortasında seken top direğe de çarpıp dışarıya gitti.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Heyecan dolu maçın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

Haberin Devamı
ZIYECH UZAKTAN DENEDİ

Galatasaray'da Hakim Ziyech uzak mesafeden sol ayağıyla sert vurdu, top üstten auta gitti.

BARIŞ ALPER'DEN KALEYE SERT ŞUT

Hızlı gelişen Galatasaray atağında sol çaprazdan ceza sahasına giren Barış Alper sol ayağıyla vuruşunu yaptı, top yandan farklı şekilde auta gitti.

TOP AZ FARKLA DIŞARDI

Ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Ziyech topu sol çekip vuruşunu yaptı, savunmada Cemali'ye çarpan top üstten kornere çıktı.

Haberin Devamı
SEKEN TOP KORNERDE

Galatasaray'ın hücumunda savunmadan seken topu önünde bulan Köhn sol çaprazdan vuruşunu yaptı, Bamgboye'den seken top kornere çıktı.

BİR KEZ DAHA KALECİ ERCE

Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Icardi sert bir vuruş yaptı, kaleci Erce bir kez daha gole izin vermedi.

ZIYECH GOLE YAKLAŞTI

Galatasaray, Hakim Ziyech ile gole çok yaklaştı. Mertens'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Ziyech, yakın mesafeden vuruşunu yaptı. Kaleci Erce'den seken topu kale sahasından Kilama uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
TOP KALECİDE KALDI

Galatasaray'da Mertens, sol çaprazdan ortasını yaptı, kale sahasında Mauro Icardi'den önce Erce Kardeşler topun sahibi oldu.

İLK ATAK GALATASARAY'DAN

Ev sahibi Galatasaray'ın atağında sol kanatta topla buluşan Köhn sert ortaladı, meşin yuvarlak doğrudan auta çıktı.

MAÇ BAŞLADI

Sezonun ilk düdüğü çaldı ve müsabaka başladı.

OKAN BURUK'TAN ZAHA AÇIKLAMASI

Müsabaka öncesi açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Wilfried Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'e dönmek isteyen bir oyuncu. Oyuncu kendini riske etmek istemiyor. Onunla konuştuk ve kadroda olmamasına karar verdik." ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galatasaray: Muslera, Dubois, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem Demirbay, Torreira, Ziyech, Mertens, Barış, Icardi

Hatayspor: Erce Kardeşler, Kamil Ahmet, Kilama, Burak, Cemali, Massanga, Lamine, Rui Pedro, Funsho, Joelson, Carlos

Hatayspor siyah forma ile sahada olacak
Galatasaray parçalı forması ile sahada olacak
Galatasaray-Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

RAMS Park'ta oynanan ve saat 21:00'de başlayan Galatasaray-Hatayspor maçı beIN Sports 1'den canlı yayınlanıyor. Turgut Doman'ın yönettiği 90 dakikanın canlı anlatımı ve tüm detayları haberimizde olacak.

Galatasaray'dan taraftarlara mesaj
Hatayspor'dan maç günü paylaşımı
Maçın VAR hakemi belli oldu

Galatasaray - Atakaş Hatayspor maçının VAR hakemi Halil Umut Meler oldu.

Galatasaray'dan maç günü paylaşımı
Gözlerden kaçmayan istatistik

Galatasaray’ın, Hatayspor ile oynadığı hiçbir Süper Lig maçı (4 galibiyet, 3 mağlubiyet; hükmen sonuçlar hariç) berabere bitmedi. İki takım, geçen sezon ligde birbirlerine rakip oldukları mücadelede kendi sahalarında gülen taraf oldular. Hatay, 11 Kasım 2023’teki 2-1’lik galibiyetle o sezon Aslan’a ligdeki ilk yenilgisini tattırdı. Sezonun ikinci yarısında ise Cim Bom, evinde 1-0 kazandı.

Özhan Pulat: Elimizden geleni yapacağız

Hatayspor’un teknik direktörü Özhan Pulat, Galatasaray maçı öncesi konuştu. Pulat, “Hiçbir takım lige yüzde 100 başlamıyor. Temel hedefimiz; ilerleyen haftalarda tam formumuzu bulup, sakatlıksız, hem skor alan hem de yarışan bir ekip olarak lige başlamak. Galatasaray karşısında taraftarımıza mahcup olmamak, iyi oyun izletmek ve orada iyi bir mücadele vermek için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk'tan görev bekliyorlar

Okan Buruk'un görev vermesi halinde 21 yaşındaki Danimarkalı sağ bek Jelert ile 25 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Sara ilk kez sarı-kırmızılı formayı terletecek.

Sahne yeni transferlerin

Galatasaray'da yeni sezon öncesinde yapılan 2 transfer teknik direktör Okan Buruk'un görev vermesi durumunda Sarı-Kırmızılı formayla maçlarına çıkacak. Sarı-Kırmızılı kulüp, devam eden transfer döneminde Michy Batshuayi, Elias Jelert ve Gabriel Sara'yı renklerine bağladı. Batshuayi, Beşiktaş ile yapılan Turkcell Süper Kupa maçında süre alırken, Jelert ile Sara henüz bir maçta mücadele etmedi.

2 ay 21 gün sonra...

Üst üste ikinci kez şampiyon olduğu sezonda iç sahadaki son maçını 19 Mayıs'taki Fenerbahçe derbisiyle yapan Sarı-Kırmızılı takım, 2 ay 21 gün sonra taraftarıyla buluşacak.

Hatayspor sürpriz kovalayacak

Hatayspor ise 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen takımlardan oldu. Geçen sezon maçlarını Hatay dışında oynamak zorunda kalan Akdeniz temsilcisi, sezonu 41 puanla 15. sırada tamamladı. Akdeniz ekibi, güçlü rakibi karşısında sürpriz kovalayacak ve sezona galibiyetle başlamaya çalışacak.

Cimbom telafi peşinde

Galatasaray, 82 gün sonra RAMS Park'ta taraftarının önünde sahaya çıkacak. Süper Kupa'da Beşiktaş'a karşı şok bir mağlubiyet alan Okan Buruk'lu Cimbom, taraftarına karşı telafi peşinde olacak.

Sezonu son şampiyon açıyor

Süper Lig'de 2024/25 sezonu başlıyor. Son şampiyon Galatasaray, Süper Lig'in ilk haftasında sahasında Hatayspor ile karşılaşacak. Süper Lig'de geçen sezonu 102 puanla rekor kırarak şampiyon tamamlayan Sarı-Kırmızılı takım, yeni sezona üst üste 3, toplamda da 25. şampiyonluk için mücadele edecek.

YORUM YAZ