Milli Takımımızdan İzmir'de müthiş galibiyet! Değişim sonuç verdi...

İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde A Milli Futbol Takımımız, 4 maçtır yenemediği İzlanda'yı sonunda devirdi. Galler beraberliği sonrası kadro ve sistem anlamında değişikliğe giden Millilerimiz, hem grupta ilk zaferini hem de averajla liderliği elde etti.

Milli Takımımızdan İzmir'de müthiş galibiyet! Değişim sonuç verdi...

Uluslar Ligi’nde B Ligi Grup 4’teki ilk karşılaşmasında Galler’den 1 puanla dönen A Milli Takımımız, İzmir’in kurtuluş günü olan 9 Eylül’de İzlanda’yı ağırladı. İzlanda’ya karşı bu maç öncesi sadece 2 galibiyetimiz vardı ve son 4 mücadelede 3 mağlubiyet ile 1 beraberlik almıştık. A Ligi’ne yükselmeyi hedeflediğimiz grupta sahamızda mutlak kazanmak istediğimiz kritik 90 dakikada süper bir futbol ortaya koyarak galibiyeti kaptık. Grubun diğer maçında Galler, Karadağ’ı 2-1 (d) yendi ve Ay-Yıldızlılar, ilk iki karşılaşma sonunda averajla liderliği ele geçirdi.

Haberin Devamı

LİDERLİK NEDEN ÖNEMLİ?

Tüm maçların sonunda grubu lider bitirirsek; hem A Ligi’ne yükseleceğiz hem de 2026 Dünya Kupası’na elemelerden gitmeyi başaramazsak, ikinci bir şans doğabilecek. Dünya Kupası’nda gruplarını 2. tamamlayan 12 takım ile Uluslar Ligi grup birincilerinden finallere katılamayan ya da Play-Off aşamasına katılmayan en iyi 4 ülke olmak üzere toplam 16 takım, 4 yola (Yarı final ve final) ayrılarak, Play-Off’tan turnuvaya katılmaya çalışacaklar.

Milli Takımımızdan İzmirde müthiş galibiyet Değişim sonuç verdi...

KADRO VE SİSTEM DEĞİŞTİ

Ay-Yıldızlılar’da Vincenzo Montella, İzlanda karşısında Galler maçına göre ilk 11’inde 6 değişiklik yaptı. Kırmızı kart gören Barış Alper, Çağlar Söyüncü, Kaan Ayhan, Zeki Çelik, Orkun Kökçü ve Kenan Yıldız 11’de yoktu. Onlarına yerine Merih Demiral, Kerem Aktürkoğlu, Umut Nayir, Hakan Çalhanoğlu, Eren Elmalı ile İrfan Can Kahveci sahadaydı. Cardiff’teki mücadelede sakatlık yaşayan Arda, yine 11’deydi. Cardiff’teki 5-4-1’i bırakan İtalyan teknik adam, bu kez Milliler’i 4-2-3-1 düzeninde oynattı. Hakan, geriden oyuna kurarken, asıl mevkiisi sol bek olan Eren Elmalı ve ikinci kez 11’de sahaya çıkan Umut da etkiliydi. Sakatlıktan dönen kaptanımız ise ikinci yarıda yerini Orkun’a bıraktı. İsmail Yüksek de çıkana kadar sahada basmadık yer bırakmadı.

Haberin Devamı

Milli Takımımızdan İzmirde müthiş galibiyet Değişim sonuç verdi...

SÜPERSİN KEREM

Galatasaray’dan, Benfica’ya transferi Milli dönemde resmileşen Kerem Aktürkoğlu, İzlanda kkarşılaşmasında şov yaptı. Kerem, 3-1’lik galibiyete damgasını vurdu. 3’ü de birbirinden güzel goller atan 25 yaşındaki futbolcumuz, adeta kariyer maçını oynadı. Yıldız oyuncu, Milli Takım kariyerinde dün akşam ilk kez; bir karşılaşmada önce 2 kez ağları salladı, sonra da hat-trick yaptı.

Milli Takımımızdan İzmirde müthiş galibiyet Değişim sonuç verdi...

ASİSTLER DE HARİKAYDI

Gürsel Aksel Stadı’ndaki mücadelede ilk 11’de sahaya çıkan Umut Nayir ve Eren Elmalı, asist anlamında Milli formayla bir ilki yaşadılar. İkinci kez A Milli Takım adına 11’de sahaya çıkan forvet Umut ve Eren, Kerem’in ilk 2 golünde pası veren isimlerdi. Yine harika bir futbol ortaya koyan Arda Güler de Ay-Yıldızlılar adına 14. sınavında 3. asistini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Milli Takımımızdan İzmirde müthiş galibiyet Değişim sonuç verdi...

İZMİR'DE MÜTHİŞ ATMOSFER

Ay-Yıldızlılar’ın, İzlanda’yı konuk ettiği mücadeleye İzmir’deki Gürsel Aksel Stadı ev sahipliği yaptı. Mücadelede A Milli Takımımız’a büyük bir destek vardı. İzmir’in düşman işgalinden kurtulduğu 9 Eylül’ün 102. yıl dönümünde taraftarlarımız, tribünleri doldurdu. 24 bin kişilik statta biletlerin tamamı satıldı ve seyircimiz, Milliler’e ilk dakikadan son ana kadar büyük destek verdi. Gürsel Aksel, tarihinde ikinci kez bir A Milli karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. Daha önce bu statta; 14 Haziran 2022’de Ay-Yıldızlılar, yine Uluslar Ligi mücadelesinde Litvanya’yı ağırlamış ve sahadan 2-0’lık galibiyetle ayrılmıştı.

 

Milli Takımımızdan İzmirde müthiş galibiyet Değişim sonuç verdi...

YORUM YAZ