Galatasaray'ın yeni transferi Victor Osimhen'den müthiş gol! Oyuna girdi, şovunu yaptı

Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nde Nijerya, Benin'i 3-0'la geçerken Galatasaray'ın yeni transferi yıldız forvet Victor Osimhen, 78. dakikada fileleri sarstı. 72. dakikada oyuna dahil olan Osimhen, aldığı kısa sürede etkili oyunuyla dikkatleri üzerine çekti.

Galatasaray'ın yeni transferi Victor Osimhen'den müthiş gol! Oyuna girdi, şovunu yaptı

Afrika Uluslar Kupası 2025 Elemeleri D Grubu ilk maçında Nijerya, evinde Benin'i 3-0'la geçti. İlk yarının son anlarında 45+2'de Ademola Lookman ile öne geçen Nijerya, 78. dakikada Victor Osimhen'in golüyle farkı 2'ye çıkardı. 83'te bir kez daha sahneye çıkan Lookman, skoru belirledi.

Haberin Devamı

Osimhen'den müthiş gol!

Galatasaray'ın Napoli'den kiraladığı Victor Osimhen, 72. dakikada oyuna girerken 78. dakikada müthiş bir gole imza attı. Sağ kanattan gelen ortaya gelişine harika vuran yıldız golcü, fileleri sarsmaya başardı. Bu sezon ilk resmi maçına çıkan Osimhen, milli forma altında ilk golünü de atmış oldu.

Efsane isme bir adım daha yaklaştı

Osimhen, bu golle Nijerya Milli Takımı'nın tüm zamanların en golcü futbolcuları listesinde 3. sıraya yükseldi. 36. milli maçında 22. golüne ulaşan Nijeryalı santrfor, bir dönem Kayserispor'da da forma giyen 21 gollü Yakubu Aiyegbeni'yi geride bıraktı. Osimhen'in listenin ikinci sırasındaki Segun Odegbami'yi yakalamasına ise sadece bir gol kaldı. Listenin zirvesinde ise Nijerya'nın efsanevi santrforu Rashidi Yekini bulunuyor. Yekini, "Süper Kartallar" formasıyla 37 kez fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Galatasarayın yeni transferi Victor Osimhenden müthiş gol Oyuna girdi, şovunu yaptı

Sosyal medyayı salladı

Napoli'deki sancılı süreci nedeniyle bir süre yeşil sahalardan uzak kalan Osimhen'in milli formayla sergilediği performans, sosyal medyada da geniş yankı uyandırdı.

Galatasaraylı taraftarlar sabırsız

Osimhen'i Sarı Kırmızılı formayla görmek için geri sayıma geçen Galatasaraylı taraftarlar, güncel piyasa değeri 100 milyon Euro olan golcü isim hakkında binlerce övgü dolu tweet attı.

Galatasaray'ın adım adım Osimhen'i transfer etme süreci

Dünyaca ünlü yıldız, Napoli’nin 2022-23 sezonunda kazandığı rüya şampiyonluğun en büyük mimarlarından biriydi. Sezon sonunda Avrupa’nın devlerinden birine imza atması beklenirken, Şampiyonlar Ligi faktörü ve başkan De Laurentiis’in kendisine bir sonraki sezon için söz vermesi üzerine takımında kaldı. Ancak geçen yıl işler beklendiği gibi gitmedi. Napoli, çok kötü bir sezon geçirirken, Osimhen asıl şoku, kulübünün sosyal medya hesaplarının paylaşımlarıyla yaşadı. Napoli’nin Tiktok hesabı önce Osimhen’i hindistan cevizine benzetti, ardından kaçırdığı bir penaltıyla dalga geçti.

11'DE BAŞLADI, GOLÜNÜ ATTI

Kapıyı ilk PSG çaldı

Sezon bitti, 25 yaşındaki gol makinesi için Napoli’nin kapısını çalan ilk takım Mbappe’yi Real Madrid’e kaptıran PSG oldu. Fransız devi 100 milyon Euro teklif etti. Napoli Başkanı De Laurentiis, 130 milyon Euro’yu isteyince anlaşma suya düştü. Ardından Chelsea devreye girdi.

Haberin Devamı

Suudiler’i istemedi

Osimhen, Premier Lig hayaline artık çok yakındı. Ancak İngiliz devi ile Napoli anlaşamadı. Ardından Suudi ekibi Al-Ahli teklif yaptı, İtalyan kulübüyle anlaşma sağladı. Bu kez de Osimhen, Avrupa’da kalmak istediği için bunu kabul etmedi.

Galatasarayın yeni transferi Victor Osimhenden müthiş gol Oyuna girdi, şovunu yaptı

Chelsea ile anlaştı ama...

Chelsea pes etmedi, iki farklı teklifle geldi. Maviler önce Lukaku’yu takasta kullanmayı önerdi. Bu girişim başarısız oldu. İngiltere’de transfer dönemi kapanmadan önce bu kez zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralama teklifi geldi. Bu sırada Nijeryalı yıldız Chelsea ile anlaştı. Ancak Napoli bir kez daha ‘hayır’ yanıtı verdi.

Napoli ile iplerini kopardığı an!

İngiltere’de transferin son günü Liverpool’un sürpriz girişimi de sonuçsuz kaldı. Osimhen, bu gelişmeler üzerine Napoli ile iplerini kopardı. Teknik direktör Conte de kendisini kadro dışı bıraktı.

Haberin Devamı

George Gardi harekete geçti

Galatasaray’a Icardi, Mertens, Torreira, Davinson gibi yıldızları getiren menajer George Gardi harekete geçti. Sarı-Kırmızılılar’a, “Osimhen’i ister misiniz?” mesajını yolladı. Yönetim, Okan Buruk’un onayıyla hemen, “Evet” yanıtını verdi. Napoli, kiralık teklife, “Tamam” dedi. Bunun üzerine yönetici İbrahim Hatipoğlu, sportif direktör Cenk Ergün ve Okan Buruk özel uçakla hemen Napoli’ye gitti.

Transfer öncesi tek bir istek!

Burada İtalyan ekibiyle her konuda anlaşma sağlandı. Buruk, Osimhen ile özel görüştü. Dünyaca ünlü forvetle de anlaşma sağlandı. Ancak Osimhen’in transfer öncesi bir isteği vardı: Sözleşmesindeki serbest kalma maddesinin 75 milyon Euro’ya indirilmesi!

Galatasarayın yeni transferi Victor Osimhenden müthiş gol Oyuna girdi, şovunu yaptı

Özel izinle havalimanı açık tutuldu

İstanbul’a getirecek uçağın havalanması tehlikeye girdi. Bunun nedeni. Napoli Havalimanı’nın güvenlik gerekçesiyle yerel saatle 22.30-04.00 arası kapalı olmasıydı. Galatasaray Yönetimi, özel izinle havalimanını açık tuttu. Napoli, 25 yaşındaki forvetin serbest kalma maddesini 80 milyon Euro’ya indirmeyi kabul etti. Böylece Türk futbol tarihinin en önemli transferini taşıyan uçak havalandı, Victor Osimhen, havalimanında kendisini bekleyen binlerce taraftarla buluşup ilk üçlüsünü çektirdi!

YORUM YAZ