EURO 2024'TE ŞAMPİYON İSPANYA! İspanya-İngiltere maçı sonucu: 2-1 | İspanya, İngiltere'yi son dakikalarda yıktı

EURO 2024 Final maçında İspanya ile İngiltere karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 biten maçı İspanya, 2-1'lik skorla kazandı ve 2024 Avrupa Şampiyonası'nda kupaya uzanan taraf oldu. İspanya ayrıca Avrupa Şampiyonası'nı tarihte en çok kazanan takım olmayı da başardı.

İSPANYA REKOR KIRDI

Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bugüne kadar en fazla Almanya ile İspanya kazandı. Geride kalan 16 turnuvada iki ülke, 3'er kez mutlu sona ulaştı. İspanya, bugün oynanan karşılaşmada ise İngiltere'yi yenerek tarihinde bu kupayı 4. kez elde ederek en fazla şampiyon olan ülke oldu. Daha önce 4 kez final oynama başarısı gösteren İspanyollar, 1964, 2008 ve 2012'de mutlu sona ulaşmış 1984'te ise ikinciliği elde etmişti.

ŞAMPİYON İSPANYA

Heyecan dolu dev maç bitti ve İspanya 2-1 kazanarak EURO 2024'te şampiyonluğa uzandı. İspanya'nın gollerini Nico Williams ve Oyarzabal kaydetti. İngiltere'de fileleri Cole Palmer havalandırdı.

İSPANYA ÖNE GEÇTİ

İspanya, yeniden öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasına çevrilen topu Oyarzabal kaleye gönderdi. Oyarzabal'ın golüyle İspanya, İngiltere karşısında yeniden öne geçti: 2-1.

Haberin Devamı
BİR KEZ DAHA PICKFORD

Ceza sahası içi sağ çaprazında bulunan İspanya'da Yamal gelişine sert vurdu, kaleci Pickford topu çıkardı.

SKOR EŞİTLENDİ

İngiltere'de Palmer, skoru eşitleyen golü kaydetti. Sağ kanattan Saka'nın getirdiği topta ceza sahası içinden Bellingham geriye bıraktı. Ceza sahası dışında bulunan Palmer gelişine vurdu ve topu köşeden ağlara gönderdi: 1-1

SON ANDA PICKFORD

Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Yamal vuruşunu yaptı, sağına uzanan kaleci Pickford topu kornere çıkardı.

Haberin Devamı
KANE OYUNDAN ÇIKTI

İngiltere'de Southgate, Harry Kane'i kenara aldı ve kalan sürede Ollie Watkins forma şansı verdi.

İSPANYA İKİNCİ GOLE ÇOK YAKLAŞTI

İspanya, İngiltere karşısında ikinci gole çok yaklaştı. Nico Williams'ın pasında Dani Olmo'nun sol ayağıyla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

İSPANYA ÖNE GEÇTİ

Nico Williams attı, İspanya önce geçti. Sağ iç kulvarda buluşan Yamal soluna pasını aktardı, ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Nico Williams gelişine vurdu, yerden giden top ağlarla buluştu: 1-0

Haberin Devamı
İKİNCİ YARI BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı. İspanya'da Rodri, sakatlığı sebebiyle ikinci yarıda yerini Zubimendi'ye bıraktı.

İLK YARI SONA ERDİ

Mücadelenin ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

SIMON'DAN KRİTİK KURTARIŞ

İngiltere'nin kullandığı serbest vuruşta Rice ortayı yaptı, arka direkte bulunan Foden gelişine vurdu, kaleci Simon yakın köşeden topu kurtardı.

Haberin Devamı
MORATA AÇI ARADI

İspanya atağında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Morata şut açısı aradı, savunmada Stones'un müdahale ettiği top kornere çıktı.

TOP KALECİDE KALDI

İspanya atağında Ruiz ceza sahası ön çizgisi üzerinden sağ çaprazdan vuruşunu yaptı, savunmada Guehi'den seken top kaleci Pickford'da kaldı.

BİR ŞUT

İngiltere'de Rice ceza sahası dışından vuruşunu yaptı, yakın mesafeden Rodri'ye çarpan top uzaklaştı.

Haberin Devamı
SON ANDA MÜDAHALE

İngiltere atağında sağ kanattan bindiren Walker ceza sahası içi sağ çaprazından yerden ortaladı, Leporte'nin müdahalesinin ardından top kornere çıktı.

TOP AZ FARKLA DIŞARDA

Nico Williams'ın sol kanattan içeriye çevirdiği topta Alvaro Morata'dan önce John Stones araya girdi. John Stones'un ters vuruşunda top az farkla kornere gitti.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakanın ilk düdüğü geldi ve dev maç başladı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

İspanya: Unai Simon, Dani Carvajal, Robin Le Normand, Aymeric Laporte, Marc Cucurella, Rodri, Fabian Ruiz, Dani Olmo, Lamine Yamal, Nico Williams, Alvaro Morata.

İngiltere: Jordan Pickford, Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi, Luke Shaw, Declan Rice, Kobbie Mainoo, Jude Bellingham, Bukayo Saka, Phil Foden, Harry Kane.

 

İngiltere finale nasıl geldi?

Teknik direktör Gareth Southgate yönetimindeki İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. İngilizler, son 16 turunda elenmenin kıyısından döndü. Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın şık golüyle skoru eşitleyen İngiltere, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale çıktı. İngiltere, çeyrek finalde de normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona eren maçta İsviçre'yi penaltılarla geçmeyi başardı ve yarı final biletini aldı. İngilizler, yarı finalde de Hollanda'yı 90+1. dakikada Watkins'in attığı golle 2-1 yenerek finalde İspanya'nın rakibi oldu.

 

İspanya finale nasıl geldi?

Luis de la Fuente yönetimindeki İspanya, finale tüm maçlarını kazanarak geldi. İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3'te 3 yaparak lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise uzatmalar sonucunda ev sahibi Almanya'yı eleyerek yarı finalist oldu. İspanyollar yarı finalde de Fransa'yı 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

 

Bellingham kupanın hayalini kuruyor

İngilizler’in en önemli yıldızlarından Jude Bellingham, bu turnuvada 2 gol attı. Real Madrid’de harika bir sezon geçiren Bellingham, şampiyon olarak Ballon d’Or ödülü için de en büyük favori olmanın hayalini kuruyor.

Lamine Yamal en yakın aday!

Bu turnuvada rekorlar kırmaya devam etmek isteyen ve dün 17 yaşına giren İspanya’nın genç yıldızı Lamine Yamal’ın, EURO 2024’te 3 asisti ve 1 golü bulunuyor. Yamal, turnuvanın en iyi oyuncusu seçilmeye de en yakın aday.

Üstünlük İngiltere'de

İki takımın daha önceki karşılaşmalarında İspanyollar 10 kez, İngilizler 13 kez galip gelen taraf olurken, 4 mücadele beraberlikle sonuçlandı. İspanyollar’ın 32 golüne İngilizler, 45 golle cevap verdi.

Gareth Southgate'le ikinci final

2016’da geçici olarak geldiği İngiltere’nin başında 8. senesini geçiren teknik direktör Gareth Southgate de ülkesiyle ikinci finaline çıkacak. 2018 Dünya Kupası’nda 4.’lük yaşayan, EURO 2020’de final oynayan, 2022 Dünya Kupası’nda çeyrek final gören Southgate, tıpkı la Fuente gibi tarihe geçmek istiyor.

Luis de la Fuente bu alanda tecrübeli!

İspanyollar’ın başına 2022 Dünya Kupası’ndan sonra gelen teknik direktör Luis de la Fuente, alt yaş kategorilerinde Boğalar’a 2015’te U19 ve 2019’da da U21 Avrupa Şampiyonlukları kazandırmıştı.

İngiltere hasreti sonlandırmanın peşinde

Daha önce Avrupa Şampiyonluğu bulunmayan ve uluslararası alanda üst düzeydeki tek başarısını 1966’da Dünya Kupası’nı kazanarak elde eden İngilizler, uzun süren şampiyonluk hasretine artık nokta koymak istiyor.

İspanya 4. kez kazanmak istiyor

64 yıllık bir tarihe sahip olan ve 17. kez düzenlenen EURO’da Almanya ile birlikte 3 kez kupayı (1964, 2008 ve 2012) kazanan ve bu alanda ilk sırada yer alan İspanyollar, 4. kez mutlu sona ulaşarak rekoru tek başına ele geçirmek istiyor.

İspanya-İngiltere maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan İspanya-İngiltere maçı saat 22:00'de başlayadı ve TRT 1'den canlı yayınlanıyor. Fransız hakem François Letexier'in düdük çaldığı EURO 2024 finalinin canlı anlatımı ve tüm detayları haberimizde olacak.

İNANILMAZ KARAMBOL

Kullanılan köşe vuruşu sonrası Rice kafa vuruşunu yaptı. Simon topu kurtardı. Guehi dönen topa vurdu, Dani Olmo çizgiden çıkardı. Declan Rice'ın kafa vuruşunda top üstten auta gitti.

Avrupa’nın en büyüğü belli oluyor

A Milli Takımımızın çeyrek finale çıkma başarısı gösterdiği Almanya’nın ev sahipliğindeki EURO 2024’te büyük gün geldi, çattı... Avrupa’nın en büyüğü belli oluyor. Bir tarafta bu turnuvanın şu ana kadar oynadığı futbolla büyük beğenisini kazanan İspanya, diğer tarafta oynadığı oyunla eleştirilen ancak üst üste ikinci kez EURO’da final oynama başarısı gösteren İngiltere olacak.

YORUM YAZ