EURO 2024 Türkiye-Portekiz maç sonucu: 0-3 | Maçın özeti ve golleri (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu)

Türkiye-Portekiz EURO 2024 maçında sahadan 3-0'lık yenilgiyle ayrıldık. Avrupa Futbol Şampiyonası'na galibiyetle başlayan ve F Grubu ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu ile yıkan A Milli Takımımız, 2. maçında Portekiz ile kozlarını paylaştı. Ay Yıldızılılar, Cristiano Ronaldo önderliğindeki Portekiz'i yıkarak 2'de 2 yapmak istiyordu. Portekiz, Bernardo Silva'nın golüyle 1-0 öne geçti. Ardından Samet Akaydin, kendi kalesine attı ve Portekiz 2-0 üstünlüğü yakaladı. Maçın ilk yarısı Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle bitti. Bruno Fernandes'in golüyle Portekiz, 3-0'lık üstünlüğü yakaladı ve maç bu sonuçla tamamlandı. Kritik mücadeleye dair tüm detaylar fanatik.com.tr'de...

MAÇ BİTTİ!

A Milli Takımımız, grubun ikinci müsabakasında Portekiz'e 3-0 mağlup oldu.

PORTEKİZ SAVUNMASI ARAYA GİRDİ!

Sol kanattan etkili geldik, ancak Portekiz savunması Zeki'den önce topa müdahale etti ve topu uzaklaştırdı.

FERDİ ORTALADI, SAVUNMA KARŞILADI!

Ferdi Kadıoğlu'yla sol kanattan geldik. İçeriye doğru yapılan ortada Portekiz savunması topu uzaklaştırdı. 

Haberin Devamı
PORTEKİZ SOLDAN GELDİ!

Portekiz, sol kanattan hızlı geldi. İçeriye doğru yapılan ortada Samet topu karşıladı, ardından bir kez daha Samet araya girdi ve tehlikenin büyümesini önledi. 


Yaptığı müdahalelerin ardından kendisini yere bırakan Samet, daha sonra oyuna devam edemedi ve yerini, Merih Demiral'e bıraktı. 

KENAN VURDU!

A Milli Takımımız'da Kenan Yıldız, sol çaprazdan topu aldı ve kaleye doğru iyi bir vuruş çıkardı. Top, kalenin sol üstünden auta çıktı.

FERNANDES SKORU 3-0'A GETİRDİ!

Portekiz'de Ronaldo'nun pasıyla Bruno Fernandes skoru 3-0'a getiren golü attı. 


Haberin Devamı
HAKAN ORTALADI, DİAS KARŞILADI!

A Milli Takımımız'da Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı korner atışında Portekiz savunması Dias'la topu uzaklaştırdı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Türkiye - Portekiz müsabakasında ikinci yarının ilk düdüğü çaldı. 

İLK YARI BİTTİ!

Müsabakanın ilk yarısı Portekiz'in 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Haberin Devamı
ÇOK BÜYÜK HATA!

A Milli Takımımız'da Samet, Altay'a doğru gönderdiği topta iki futbolcumuz arasında anlaşmazlık yaşandı ve kendi kalemizi bulduk. Portekiz, 2-0 öne geçti. 


ABDÜLKERİM ÇEKYA MAÇINDA YOK!

A Milli Takım'da sarı kart gören Abdülkerim Bardakcı cezalı duruma düştü.

PORTEKİZ'DE SILVA ATTI!

Portekiz, Bernardo Silva'nın golüyle 1-0 öne geçti. 

 

Haberin Devamı
SAVUNMAMIZ UZAKLAŞTIRDI!

Portekiz sağ kanattan etkili geldi, Vitinha ortayı yaptı. Leao kafayı vurdu ancak savunmamız araya girerek topu uzaklaştırdı.

KEREM'LE GOLE ÇOK YAKLAŞTIK!

Sağdan Zeki'nin ortasında Kerem ceza sahasında iyi biri vuruş yapamadı. Portekiz savunması topu uzaklaştırdı. 


RONALDO VURDU, ALTAY!

Portekiz'de Ronaldo topu kontrol etti, sağ çaprazdan vurdu. Top, Altay'da kaldı! 

Haberin Devamı
MAÇ BAŞLADI!

Türkiye - Portekiz mücadelesinde ilk düdük çaldı. Haydi 'Bizim Çocuklar!' 

YUNUS'U TERCİH ETME SEBEBİ!

Vincenzo Montella: "Sabah uyanınca Mert'in problemi ile karşılaştık. Bugün bize yardımcı olamayacak. Diğer kalecilerimizle devam ediyoruz. Biz kendi maçımızı oynayacağız. Programımız değişmedi. Kazanmaya çalışacağız. Kazanmak için sahadayız. Yunus'u koymamız çok doğal şu anda. Oradaki, kanattaki futbolcular en çok efor sarf eden futbolcular. O yüzden Yunus'u tercih ettik bugün."

ARDA GÜLER NEDEN YOK?

Vincenzo Montella: "Son 2 gündür koruduk Arda'yı, belirli bir yorgunluğu vardı. Onunla ve doktorla konuştuk. Riske girmek istemedik. Tüm kalbimle umuyorum ki ona ihtiyacımız olmaz ikinci yarıda da."

İlk 11'ler belli oldu!

Kritik karşılaşmanın ilk 11'leri şu şekilde:

Türkiye: Altay Bayındır, Zeki Çelik, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Kaan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun, Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper.

Portekiz: Diogo Costa, Cancelo, Ruben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Leao, Ronaldo.

İki takım da sahaya çıktı

A Millî Takım ve Portekizli oyuncular, maç öncesi zemin kontrolü için sahaya çıktı.

Maç öncesi sohbet

Türkiye Futbol Federasyonu Millî Takımlardan Sorumlu Yöneticisi Hamit Altıntop, Portekiz kafilesinin stadyuma gelmesinin ardından Cristiano Ronaldo ve Beşiktaş'ın eski yıldızı Pepe ile bir süre sohbet etti.

Portekiz de stada ulaştı

Portekiz Millî Takımı kafilesi de karşılaşmanın oynanacağı stadyuma giriş yaptı.

A Millî Takım, stadyuma geldi!

Türkiye A Millî Futbol Takımı'nı taşıyan otobüs, BVB Stadyumu'na geldi.

Juventus'tan Kenan Yıldız'a destek mesajı!
The Sun'dan Türk taraftarlara övgü!

İngiliz gazetesi The Sun: Türk taraftarlar Dortmund'da muhteşem bir atmosfer yarattı! Portekizli taraftarlar başlarına ne geldiğini anlamayacak!

Volkan Demirel: '2008'den daha fazlasını başarabiliriz'

A Millî Takım'ın eski kalecisi Volkan Demirel, Türkiye - Portekiz maçı öncesinde Tivibu Spor'a konuştu. Demirel, "Çok genç bir takımımız var. Genç olmasına rağmen tecrübeli bir takımımız var. Avrupa'da oynayan çok oyuncularımız var. Duygularımızı da buna ekleyebilirsek 2008'de başardığımızdan daha fazlasını başarabiliriz. Ben buna inanıyorum. Bu akşamki maçı geçersek eğer önümüzün çok açık olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Arda Güler sevgisi!

Türk taraftarlar Dortmund'da sokakları kırmızı-beyaza boyamış durumda. İşte kalabalıkta objektiflere yansıyan bir Arda Güler pankartı...

Stadyum maça hazır!

Türkiye - Portekiz maçının oynanacağı BVB Dortmund Stadyumu, kritik maça hazır durumda.

Dortmund yine kırmızı-beyaz!
Samet Akaydin maça hazır!
Quaresma: 'Halkımız hep kardeş kalacak!!

Beşiktaş ve Portekiz Millî Takımı'nın eski yıldızı Ricardo Quaresma, Türkiye Portekiz maçı öncesinde dostluk mesajı verdi. Sosyal medya hesabı Instagram'dan paylaşımda bulunan Quaresma, "Bugünkü maçta ne olursa olsun halkımız hep kardeş kalacak!" sözlerini sarf etti.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Ricardo Quaresma (@ricardoquaresmaoficial)'in paylaştığı bir gönderi

Leao: 'Türkiye çok güçlü'

Portekiz'in yıldızı Rafael Leao, stadyumda düzenlenen basın toplantısında maçla ilgili konuştu. AC Milan'da forma giyen kanat oyuncusu, "Zorlu bir mücadele olacak. Rakibimiz çok güçlü. İnanılmaz bir takım. Çok iyi oyunculara sahipler. Saha içi organizasyonları çok iyi. İyi analiz ettik. Alanları çok iyi kullanıyorlar. Yarın ne yapacağımızı iyi biliyoruz. Rakibi analizi çok iyi yaptık. İnanıyorum ki boşlukları değerlendirerek neticeye ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MARCA: 'Arda, Ronaldo'ya meydan okuyor!'

İspanya'nın önde gelen gazetelerinden MARCA, Türkiye - Portekiz maçı öncesinde Arda Güler ve Cristiano Ronaldo'yu manşete taşıdı.

Manşette "Güler, Cristiano'ya meydan okuyor" yazısı yer aldı.

Vincenzo Montella'dan Arda Güler sözleri

Portekiz ile karşılaşacak Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, mücadeleye ilişkin basın toplantısında Arda Güler'in sakatlık ve oynama durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Arda Güler hakkındaki soruya genç yıldızın Portekiz karşısında oynayıp oynamayacağı yönündeki bilgiyi de paylaşarak cevap veren İtalyan teknik adam, "Evet, şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu. Yani kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Açıkçası ufak bir yorgunluğu var. O yüzden yarın beraber oturup karar verip baştan mı yoksa sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. Zaten biliyorsunuz ki bizim ikinci maçımız. O yüzden riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz" dedi.

AÇIKLAMALARININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

İrfan Can Kahveci forma giyemeyecek

A Milli Takım'da tedavisi süren İrfan Can Kahveci bu maçta da forma giyemeyecek. İsmail Yüksek'in de bu mücadelede forma giymesi beklenmiyor. Hazırlıklarını tam kadro sürdüren Portekiz'de ise sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı kart sınırında

Türkiye'de ve Portekiz'de maç öncesinde ikişer futbolcu, sarı kart ceza sınırında yer alıyor. İlk maçlarda sarı kartla uyarılan milli futbolcular Hakan Çalhanoğlu ve Abdülkerim Bardakcı ile Portekiz'den Rafael Leao ve Francisco Conceiçao, yarın da kart görmeleri halinde son grup müsabakasında cezalı duruma düşecek.

Taze güç Kerem Aktürkoğlu

Orta alanda Kaan’ın yanında bu kez Salih Özcan oynamaya yakın. Eğer İsmail hazır olursa, burada o yer alacak. Orkun’un yedeğe çekilme ihtimali var. Kaptan Hakan Çalhanoğlu’nun hücuma daha yakın oynaması beklenirken, sağ kanatta Arda Güler’in ve ileride Barış Alper’in yeri garanti. Solda Kenan Yıldız yine bir adım önde olsa da Gürcüler karşısında sonradan oyuna giren ve maçı bitiren golü atan Kerem Aktürkoğlu taze güç olarak, sol kanatta formaya yakın ikinci isim olarak ön plana çıkıyor.

Montella'dan ince ayarlar!

Portekiz de bizim gibi ilk maçında fire vermedi ve geriye düştüğü maçta Çekya engelini 2-1'le aştı. A Milliler’de Portekiz'i yıkmaktan başka bir şey düşünmeyen teknik direktör Vincenzo Montella, bu karşılaşmada hem ilk 11’inde hem de oyun planında bazı değişiklikler yapmayı planlıyor. Henüz kesin olarak sahaya çıkaracağı takımla ilgili olarak net bir karar vermeyen Montella, kaleyi yine Mert Günok’a teslim edecek. Montella, sağ bekte savunma yönü daha güçlü olan Zeki Çelik’i düşünüyordu, ancak Mert Müldür’ün hem gol atması hem de genel anlamda ilk maçta iyi oynaması, kafasını biraz karıştırdı. Şu an Mert bir adım önde gözüküyor. Sol bekte Ferdi, stoperde Samet ile Abdülkerim Bardakcı’nın yine yer alacağı düşünülüyor.

EURO 2024 Türkiye-Portekiz maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Türkiye maçı şifresiz kanalda mı yayınlanacak? (Avrupa Futbol Şampiyonası)

22 Haziran Cumartesi günü BVB Stadyumu'da oynanacak ve Alman hakem Felix Zwayer'in yöneteceği Türkiye-Portekiz maçı saat 19:00'da başlayacak. TRT 1'den şifresiz yayınlanacak 90 dakikanın tüm detayları anbean fanatik.com.tr'de olacak.

Düdük Felix Zwayer'de

A Milli Futbol Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Portekiz ile oynayacağı maçı, Alman hakem Felix Zwayer yönetecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, BVB Dortmund Stadı'nda TSİ 19.00'da başlayacak maçta düdük çalacak Zwayer'in yardımcıları aynı ülkeden Stefan Lupp ve Marco Achmüller olacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise İspanyol Jeses Gil Manzano yapacak.

Gürcüleri füzelerle yıktık, hedef 2'de 2!

EURO 2024'e muhteşem bir zaferle başlayan A Milli Takımımızın 2. maçtaki rakibi Cristiano Ronaldo önderliğinde turnuvanın favorileri arasında gösterilen Portekiz... Muhteşem füzelerle Gürcüleri yıkıp geçen Ay Yıldızlılar, Portekiz engelini aşarak 2'de 2 yapmayı hedefliyor. Grubun diğer maçında ise Gürcistan ile Çekya karşı karşıya gelecek. Hamburg'da oynanacak mücadele TSİ 16.00'da başlayacak.

Cristiano Ronaldo yok Arda Güler var! Rekor...

Gürcistan karşısında A Millî Takımımızı öne geçiren golü atan Arda Güler, 19 yaş 114 gün ile Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu rekorunu kırdı. Daha önce bu rekor 19 yaş 128 günle Portekiz'in yıldızı Cristiano Ronaldo'ya aitti. Arda Güler, A Milli Takım formasıyla çıktığı 9. maçta 2. kez fileleri havalandırdı. Arda, ilk golünü Samsun'da oynanan maçta Galler'e atmıştı. Arda, aynı zamanda Ay-Yıldızlılarımızın, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atan en genç oyuncusu ünvanını da elde etti. Arda, karşılaşmanın 79. dakikasında yerini Yusuf Yazıcı'ya bıraktı. Bu arada Arda Güler, aynı zamanda maçın oyuncusu seçildi.

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) mücadele eden A Milli Takımımız, F Grubu'ndaki ilk maçında karşı karşıya geldiği rakibi Gürcistan'ı 3-1 mağlup etti. Ay-Yıldızlılarımıza galibiyeti getiren golleri 25. dakikada Mert Müldür, 65. dakikada Arda Güler ve 90+7. dakikada Kerem Aktürkoğlu kaydetti. Gürcistan'ın golünü ise 32. dakikada Georges Mikautadze attı.

YORUM YAZ