Jamal Musiala tarihe geçti! Mario Gomez'den sonra bir ilk...

Almanya, EURO 2O24 Son 16 Turu mücadelesinde Danimarka'yı 2-0 mağlup etti. Panzerler'in galibiyet gollerini Kai Havertz ve Jamal Musiala kaydetti. İkinci golünü atan Musiala, Almanya adına Mario Gomez'in ardından bir ilki gerçekleştirdi. İşte detaylar...

Jamal Musiala tarihe geçti! Mario Gomez'den sonra bir ilk...

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu'nda ev sahibi Almanya, Dortmund'da Danimarka ile karşı karşıya geldi. Panzerler karşılaşmayı Kai Havertz ve Jamal Musiala'nın golleriyle 2-0 kazanarak İsviçre'nin ardından çeyrek finale yükselen ikinci takım olmayı başardı.

Haberin Devamı

GOLCÜ OYUNCU İÇİN TEKLİF YAPILDI

MAÇA ARA VERİLDİ

Dortmund Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, 36. dakikada durdu. İngiliz hakem Michael Oliver, ani sağanak ve şimşekler nedeniyle oyunu durdurup futbolcuları yedek kulübesine gönderdi. Ardından oyuncular soyunma odasına gitti ve Oliver, UEFA yetkilileri ile konuyu görüşmek üzere temas kurdu. Daha sonra yağmur durdu, oyuncular sahaya çıkıp maçı tamamladı.

 

Jamal Musiala tarihe geçti Mario Gomezden sonra bir ilk...

ANDERSEN'İN TALİHSİZLİĞİ

Danimarka'da stoper Joachim Andersen, maçın ikinci yarısının başlarında şanssız anlar yaşadı. Crystal Palace'ın savunma oyuncusu, 48. dakikada ceza sahasında önünde kalan topa sol ayağıyla vuruşunu yaptı ve ağları havalandırdı. Ancak yaklaşık iki dakika süren VAR incelemesinin ardından gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi. Andersen, 51. dakikada ise ceza sahasında elle oynadı ve Almanya penaltı kazandı. Tecrübeli futbolcu üç dakikada farklı duygular yaşadı.

Haberin Devamı

BARIŞ ALPER VE KEREM AKTÜRKOĞLU GİBİ...

MUSIALA TARİHE GEÇTİ

Almanya'nın dün akşamki golünü kaydeden Jamal Musiala, bu golle birlikte tarihe geçti. Opta verilerine göre Bayern Münih'in yıldızı, Mario Gomez'den (3 gol - EURO 2012) bu yana Almanya Millî Takımı formasıyla bir Avrupa Şampiyonası'nda üç gol atan ilk futbolcu oldu. Musaiala, Almanya'nın grup aşamasında İskoçya'yı 5-1, Macaristan'ı ise 2-0 yendiği maçlarda da fileleri havalandırmayı başarmıştı.

YORUM YAZ