EURO 2024'te Ferdi Kadıoğlu'ndan iyisi yok! Bu alanda tek, olay istatistik...

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. EURO 2024'te 4. maçta üçüncü galibiyetini elde eden Türkiye, turnuvanın en başarılı üçüncü ekibi konumuna gelirken milli futbolcumuz Ferdi Kadıoğlu da tüm dikkatleri üzerine çeken bir istatistiğe imza attı.

EURO 2024'te Ferdi Kadıoğlu'ndan iyisi yok! Bu alanda tek, olay istatistik...

A Millli Takım, 6. kez katıldığı Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 3’üncü kez çeyrek finale kaldı. Daha önce 2000 ve 2008 yıllarında son 8 takım arasına adını yazdıran milliler, Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek bir kez daha bu mutluluğu yaşadı. Millilerin çeyrek finaldeki rakibi ise Hollanda oldu. Müsabakanın bitiş düdüğüyle beraber dış basında kaleci Mert Günok ve iki golün altına imzasını atan Merih Demiral manşetleri süsledi. İngiltere merkezli yayın organı BBC, Mert Günok’un son dakikadaki kurtarışıyla ilgili olarak, “Bu, Avrupa Şampiyonası tarihinin en iyi kurtarışlarından biri miydi?” dedi. The Guardian ise, “Demiral’ın iki golü Türkiye’yi çeyrek finale taşıdı” ifadelerini kullandı. İngiliz Sky Sports sitesinin haberinde, “Merih Demiral’ın golleri ve Mert Günok’un son dakikalardaki harika kurtarışı Türkiye’yi çeyrek finale taşıdı” denildi.

Haberin Devamı

'Şaşkına çevirdi'

İtalyan yayın organı La Gazzetta dello Sport da “Demiral abarttı: Avusturya’ya karşı iki gol, Montella’nın Türkiye’si çeyrek finalde” manşetini attı. İspanyollar’ın ünlü Marca gazetesi de “Demiral, Türkiye’nin şampiyon olmasını sağlayacak iki gol attı” dedi. Almanya merkezli Bild gazetesi ise maç sonrası zafer kutlamalarından görüntüler paylaşarak, “Binlerce Türk taraftar Avusturya’ya karşı kazanılan zaferi kutluyor” ifadelerini kullandı.

EURO 2024te Ferdi Kadıoğlundan iyisi yok Bu alanda tek, olay istatistik...

'Milli marşlar bitmeden..'

Hollanda gazetesi De Telegraaf yaptığı haberde, “Milli marşlar henüz bitmemişti ki top ağlarla buluştu. Merih Demiral sadece bir dakika içinde Avusturya savunmasının yaptığı bir hatadan yararlandı” dedi. Almanya merkezli Bild gazetesi ise maç sonrası zafer kutlamalarından görüntüler paylaşarak, “Binlerce Türk taraftar Avusturya’ya karşı kazanılan zaferi kutluyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı
Okay Yokuşlu: Hiçbir takım yenilmez değildir

'Türkiye’nin Gordon Banks’i'

A Milli Futbol Takımı’nda önceki gün son saniyelerde yaptığı mucizevi kurtarış ile milli takımımızı ipten alan Mert Günok, turnuva performansı ile büyülüyor... 35 yaşındaki eldivenin, yaptığı hayati kurtarış, sosyal medyanın da bir hayli dikkatini çekti. Deneyimli kalecinin kurtarışı, dünyaca ünlü sosyal medya hesapları tarafından, ‘Turnuva tarihinin en iyi kurtarışı’ olarak değerlendirildi. Ayrıca ESPN ise Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu tarafından 20. yüzyılın en iyi ikinci kalecisi olarak seçilen İngiliz file bekçisi Gordon Banks’e atıfta bulunarak, ‘Türkiye’nin ‘Gordon Banks’ kurtarışı Avusturya’yı şaşkına çevirdi’ paylaşımını yaptı.

 

EURO 2024te Ferdi Kadıoğlundan iyisi yok Bu alanda tek, olay istatistik...

Ralf Ragnick şaşkına döndü

Avusturya Milli Takımı’nın hocası Ralf Ragnick, Türkiye yenilgisini hiç beklemediklerini söyledi. Başarılı teknik adam, “Ülkemize döneceğimizi hiç düşünmüyordum, yolumuza devam edeceğimizi düşünüyorduk. Bir sonraki maça hazırlanırız diye düşünüyorduk. Tabii ki hayal kırıklığı yaşadık. Maç uzatmalara gitseydi kazanabilirdik. Çok uzun yıllardır bu seviyelere gelemiyorduk, bu seviyelerde kalmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Gel bakalım Hollanda!

Cumartesi günü Türkiye ile Hollanda, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale kalabilmek için sahaya çıkacak. Ronald Koeman’ın öğrencileri, grup aşamasında ilk olarak Polonya’yı 2-1 devirdi. Sonrasında ise Fransa ile oynanan mücadele, golsüz sona erdi. Son maçta Avusturya karşısına çıkan Portakallar, sahadan 3-2’lik mağlubiyetle ayrılmasına rağmen adını bir üst tura yazdırdı. Son 16 turunda ise rakipleri Romanya oldu. Romenler, karşısında da hata yapmayan Koeman’ın ekibi, 3-0’lık skorla adını son 8 takım arasına yazdırdı. Türkiye ise Hollanda ile tarihte 14 kez kozlarını paylaştı. 4 kez biz, 6 kez ise onlar kazandı. Kalan 4 mücadele ise eşitlik bozulmadı.

İlk galibiyet 1998’de

Hollanda karşısında ilk resmi müsabakaya 1994 Dünya Kupası elemelerinde çıktık. Mücadeleden 3-1 mağlup ayrılan taraf A Milli Takımımız oldu. Hollanda karşısında ilk galibiyetimizi 1998 Dünya Kupası elemeleri grup aşamasında aldık. Grubun ilk maçında Bursa Atatürk Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi 1-0’lık skorla kazanarak tarihimizde ilk resmi maçlardaki galibiyetimizi aldık. EUR0 2016’da A grubundaki rakiplerimiz arasında yer alan Hollanda karşısında deplasmanda oynanan maçtan 1-1’lik skorla ayrılan Türkiye, Konya’da oynanan ikinci maçı Oğuzhan Özyakup, Arda Turan ve Burak Yılmaz’ın golleri ile 3-0’lık skorla mağlup etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Teknik direktör: Ronald Koeman

İdeal 11: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Djik, Ake, Reijnders, Schouten, Simons, Bergwijn, Gakpo, Depay

En değerli oyuncu: Xavi Simons (80 milyon Euro)

Arda Güler tarihe geçti

Avusturya karşısında Merih Demiral’ın kaydettiği ikinci golde asisti yapan 19 yaşındaki Arda Güler, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihine geçti. Arda Güler, 20 yaşın altında olup Avrupa Futbol Şampiyonası’nda hem gol atıp hem de asist yapan üçüncü unvanını aldı. Bu başarıyı 2004 yılındaki organizasyonda İngiltere’den Wayne Rooney ve Portekiz’den Cristiano Ronaldo yakalamıştı.

En iyi 3. takımız

Avusturya karşısında 2-1 kazanarak organizasyonda çıktığı 4. maçta üçüncü galibiyetini elde eden Türkiye, turnuvanın en başarılı üçüncü ekibi konumuna yükseldi. Çıktığı 4 maçta 4 galibiyet alan İspanya bunu başaran tek ekip olurken, 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan ev sahibi Almanya ise ikinci sırada yer aldı. Millîlerimiz; Gürcistan, Çekya ve Avusturya’yı yenerken, tek yenilgisini grup maçlarında Portekiz’e karşı almıştı.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu: Yüzde 100 için çalışıyoruz

Cezası nedeniyle Avusturya karşısında Ay-Yıldızlı formasından uzak kalan Hakan Çalhanoğlu, çeyrek final başarısı hakkında konuştu. Milli futbolcu, “Takımı tebrik ediyorum. Siz de bizleri takip ediyorsunuz kampta bizim havamız, maça hazırlanmamız her zaman yüzde 100 çalışıyoruz. Bunu da sahada gösterdik, yansıttık. Çok mutluyuz. Eminim ülkemiz de mutludur. İnsanlarımızı, taraftarlarımızı sokakta görmek bizi daha çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Ferdi’den iyisi yok

A Millî Takımımız’ın turnuvadaki en önemli isimlerinden Ferdi Kadıoğlu, yakaladığı istatistiklerle dikkat çekti. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda 5 ve üzerinde ikili mücadele kazanan (28), şut pası veren (11), çalım atan (5), top kapan (10) ve pas arası yapan (7) Ferdi Kadıoğlu, bu anlamda organizasyondaki tek futbolcu oldu.

EURO 2024te Ferdi Kadıoğlundan iyisi yok Bu alanda tek, olay istatistik...

Televizyonlara da damga vurduk

A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024’te Avusturya ile oynadığı son 16 turu maçı, Almanya’da da yoğun şekilde izlendi. UEFA kuralı gereği, bir ülkede birden fazla yayıncının olabildiği turnuvada, ev sahibi Almanya’da 3 yayıncı bulunuyor. Almanya’da yayın hakkı bulunan özel TV kanalı, son 16 turundaki hakkını Türkiye-Avusturya maçından yana kullandı. Söz konusu kanal, Ay-Yıldızlılar’ın turnuvada sergilediği performans ve Almanya’da yaşayan Türk sayısının fazlalığı sebebiyle özellikle Türkiye maçını yayınlamak istedi. Böylelikle millilerin son 16 turu mücadelesi şifreli olarak özel kanalda yayınlandı.

YORUM YAZ