SON DAKİKA! UEFA'dan Merih Demiral'a soruşturma kararı! Dışişleri Bakanlığı'nda soruşturmaya tepki: 'Kabul edilemez!'

Avrupa Futbolunun patronu UEFA, iki gol atarak Avusturya maçına damga vuran Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Dışişleri Bakanlığı, UEFA'nın Merih Demiral hakkında başlattığı soruşturmayı kınayan bir açıklama yaptı. Öte yandan konuyla ilgili olarak Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

A Milli Futbol Takımımız'ın Avusturya ile oynadığı maça damga vuran yıldız oyuncu Merih Demiral, maç sonunda yaptığı el işareti nedeniyle UEFA tarafından disipline sevk edildi.

Haberin Devamı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "UEFA Etik ve Disiplin Müfettişi atandı"

"Maç: 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde Avusturya ile Türkiye arasında oynanan 2024 UEFA EURO 16 Turu karşılaşması."

"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KABUL EDİLEMEZ

Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaparak milli futbolcu Merih Demiral hakkında soruşturma başlatan UEFA'yı kınadı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şu şekilde:

Haberin Devamı

"2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kapsamında A Milli Futbol Takımımız ile Avusturya A Milli Futbol Takımı arasında dün (2 Temmuz) oynanan futbol maçının ardından UEFA tarafından milli futbolcumuz Merih Demiral hakkında disiplin soruşturması açılması kabul edilemez.

Diğer taraftan, Alman Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının Eylül 2023’te yayımladığı raporda, her bozkurt işareti yapanın aşırı sağcı olarak nitelendirilemeyeceği vurgulanmışken ve “bozkurt” işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.

Bir spor müsabakasındaki sevinç kutlaması sırasında, tarihi ve kültürel bir sembolün, hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınıyoruz."

ANKARA BÜYÜKELÇİSİ, DIŞİŞLERİ'NE ÇAĞRILDI

Öte yandan konuyla ilgili olarak Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

BAKAN BAK'TAN DESTEK PAYLAŞIMI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA'nın hakkında disiplin soruşturması açtığı milli futbolcu Merih Demiral'a sosyal medya hesabından destek verdi.

Bakan Bak, X hesabından "Uzun uzun yazmaya gerek yok..." notuyla Merih'in fotoğrafını paylaştı.

Haberin Devamı

BAHÇELİ'DEN DESTEK MESAJI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den de Merih Demiral'a destek paylaşımı geldi.

Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA’nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır. Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA’nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur. UEFA’nın başlattığı soruşturmayı kınamakla birlikte sahadaki mücadelemizin masa başında heder edilmemesi için herkesin, her insanımızın sağduyulu ve soğukkanlı davranması milli bir zarurettir. Her zeminde ülkemizin önünü kesmek, iç huzur ve barış ortamımızı bulandırmak isteyen fırsat düşkünlerinin tahrik ve tacizlerine kapılmamak ortak sorumluluğumuzdur."

Haberin Devamı

SIRADAKİ RAKİP HOLLANDA

Grubunu ikinci sırada tamamlayarak Son 16 Turu'na katılmayı başaran A Milli Takımımız, Avusturya'yı mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye ile Hollanda 6 Temmuz günü yarı finale yükselmek için karşı karşıya gelecek.

SON DAKİKA UEFAdan Merih Demirala soruşturma kararı Dışişleri Bakanlığında soruşturmaya tepki: Kabul edilemez

YORUM YAZ