Türkiye'ye dünya sıralamasında müjde! EURO 2024 ilaç gibi geldi...

Türkiye A Millî Futbol Takımı, Leipzig'de Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek EURO 2024'te çeyrek finale yükseldi. 16 yıl sonra bu başarıyı tekrarlayan Türkiye, dünya sıralamasında önemli bir yükseliş yaptı. İşte detaylar...

Türkiye'ye dünya sıralamasında müjde! EURO 2024 ilaç gibi geldi...

EURO 2024'te F Grubu'nu Portekiz'in arkasından 6 puanla ikinci sırada tamamlayan A Millî Futbol Takımı, son 16 turunda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Leipzig'de oynanan kritik mücadeleyi Türkiye, 2-1 kazanarak çeyrek finale yükselmeyi başardı. Vincenzo Montella'nın ekibine galibiyeti getiren golleri 1 ve 59. dakikalarda Merih Demiral kaydetti. Avusturya'nın tek golünü ise 66'da Gregoritsch attı.

Haberin Devamı

DEPAY, TÜRK TARAFTARLARI KIZDIRDI

Türkiye, Avusturya'yı saf dışı bırakmasıyla birlikte çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu. A Millî Takım, 6 Temmuz Cumartesi gecesi saat 22.00'de 'Portakallar' ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadeleye günler kalan Hollanda Millî Takımı'nın yıldızı Memphis Depay'dan gündeme oturan bir çıkış geldi. Yıldız futbolcu Türkiye 'yi kastederek Instagram hesabından, "Cumartesi görüşürüz" yazdı. Türk taraftarlar ise aynı şekilde "Görüşelim!" yorumunu yaptı.

Türkiyeye dünya sıralamasında müjde EURO 2024 ilaç gibi geldi...

MERİH'E SORUŞTURMA

Öte yandan A Millî Futbol Takımı'nın Avusturya ile oynadığı maça damga vuran Merih Demiral, maç sonunda yaptığı el işareti nedeniyle UEFA tarafından disipline sevk edildi. UEFA'dan yapılan açıklamada, "Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır" ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

 

Türkiyeye dünya sıralamasında müjde EURO 2024 ilaç gibi geldi...

DÜNYA SIRAMALASINDA MÜJDE!

Avusturya'yı mağlup ederek EURO 2024'te çeyrek finale yükselen Türkiye'ye müjde geldi. Türkiye, EURO 2024'te dört Avrupa maçından aldığı üç galibiyetin ve aynı zamanda çeyrek finale katılmasının arından dünya sıralamasında 40. sıradan 26. sıraya yükseldi.

Gürcistan maçından 12 puan alan Türkiye, Çekya galibiyetinden de 17 puan elde etti. Portekiz mağlubiyetinin ardından 10 puan eksilirken, Avusturya karşılaşmasından sonra millîler 20 puan daha aldı ve böylelikle EURO 2024'te çeyrek finale kadar 39 puan elde etti.

YORUM YAZ