(ÖZET) İtalya - Türkiye maçı sonucu: 0-0 | Hazırlık maçında gol sesi çıkmadı!

Türkiye A Millî Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesinde ciddi bir provaya çıktı. Ay-yıldızlılar, hazırlık maçında deplasmanda İtalya Millî Takımı ile karşı karşıya geldi. Müsabaka 0-0'lık skorla sona erdi.

MÜSABAKA GOLSÜZ SONA ERDİ

Bologna'da Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanan mücadele 0-0'lık skorla sona erdi.

SEMİH KILIÇSOY İLK KEZ SAHADA

Semih Kılıçsoy, Barış Alper'in yerine oyuna girdi. Genç futbolcu, A Milli Takım'ın formasını ilk kez giydi.

RÖVEŞATA AUTA GİTTİ

Pellegrini'nin sağ kanattan son çizgiye inip ortaya çevirdiği topa Retegui röveşata ile estetik bir vuruş yaptı ancak top üstten auta çıktı.

Haberin Devamı
BARIŞ KALECİYİ GEÇEMEDİ

Zeki'nin sağ kanattan ortaya çevirdiği topa arka direkte Kenan şık vurdu, savunmadan döndü. Barış Alper dönen topa kafayı vurdu ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

İTALYA'NIN ATAĞI ETKİSİZ

Sağ kanattan Cambiaso ceza sahasına ortaladı ancak Zaccagni'ye çarpan top auta çıktı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Mücadelenin ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi: 0-0

OZAN KABAK OYUNA DEVAM EDEMEDİ

A Milli Takım'da Ozan Kabak sakatlandı. Milli futbolcu sedyeyle oyundan çıktı. İtalya Milli Takımı ve taraftarlar da Ozan Kabak'ı çıkarken alkışladı. Ozan'ın yerine Merih Demiral oyuna dahil oldu.

MAÇIN İLK SARI KARTI İTALYA'YA

İtalya'da Orsolini, Kenan Yıldız'a yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü.

Haberin Devamı
KAAN'IN KAFA VURUŞU AUTA ÇIKTI

Hakan Çalhanoğlu'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Kaan iyi yükselip kafayı vurdu ancak top az farkla üstten auta çıktı.

MİLLİLER GOLE YAKLAŞTI

Dimarco'nun sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda top ceza sahası dışına açıldı, Mert kazandığı topu hemen Oğuz'a aktardı, Oğuz son çizgiye inip ortaya çevirdi ancak İtalya savunması topu kornere çeldi.

KALECİ AÇILIP TOPU UZAKLAŞTIRDI

Abdülkerim Bardakcı'nın uzun pasında İtalya file bekçisi Vicario kalesini terk edip kafayla topu uzaklaştırdı.

Haberin Devamı
HAKAN BARAJI GEÇEMEDİ

A Milli Takım'da  Hakan Çalhanoğlu rakip ceza sahası çevresinde yerde kaldı ve hakem faul kararı verdi. Kazanılan frikikte Hakan sağ ayağıyla kaleyi denedi ancak top barajdan geri döndü.

TOP ÜSTTEN AUTA ÇIKTI

İtalya'da Retegui ceza sahası dışından sol ayağıyla şutunu çekti ancak top üstten auta çıktı.

MAÇ BAŞLADI

Hazırlık maçında ilk düdük geldi.

Haberin Devamı
MONTELLA: ÇOK ÖNEMLİ BİR AKŞAM

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya maçı öncesi açıklamalar da bulundu.

Montella yaptığı açıklamada, "Son şampiyona karşı oynayacağız, çok önemli bir test. 2032'de EURO'yu beraber düzenleyeceğiz, iki ülke gayet iyi dost. Çok önemli bir akşam olacak." dedi.

EURO kadrosu için de konuşan İtalyan teknik adam, "7'sine kadar bütün kararlarım değişebilir ancak kadrodaki her oyuncuyu EURO'da bizimle olabileceğine inandığım için aldım. Bu seviyelerde futbolu çok iyi bilmeniz gerekiyor. Yusuf Yazıcı bize çok katkı verecek bir oyuncu, Oğuz da çok iyi bir sezon geçirdi ve onu orada görmek istedim." diye konuştu.

FERDI, İSMAIL, İRFAN CAN

Vincenzo Montella ayrıca, "Ferdi'nin yorgunluğu vardı, riske etmedik. İrfan Can'ın sakatlığı vardı, kondisyonunu kazanabilmesi için yavaş yavaş fırsat veriyorum. İsmail Yüksek de sakatlığını atlatıyor ve gayet iyi gidiyor. Bu sabah Yunus Akgün'ün de ufak bir durumu oldu. Bu tarz hazırlık dönemlerinde bunlar olabiliyor." açıklamasını yaptı.

TÜRKİYE'NİN İLK 11'İ BELLİ OLDU

A Milli Takım'ın İtalya maçı İlk 11'i belli oldu:

"Altay Bayındır, Zeki Çelik, Abdülkerim Bardakcı, Ozan Kabak, Mert Müldür, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Oğuz Aydın, Yusuf Yazıcı, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız

İTALYA'NIN İLK 11'İ BELLİ OLDU

İtalya'nın sahaya çıkacağı ilk 11 belli oldu:

Vicario, Di Lorenzo, Mancini, Bastoni, Dimarco, Cristante, Jorginho, Orsolini, Pellegrini, Chiesa, Retegui

Millilerin 625. müsabakası

A Milli Futbol Takımı, İtalya karşılamasıyla tarihindeki 625. maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 341’i resmi, 283’ü özel olmak üzere toplamda 624 karşılaşmada 1’i hükmen 242 galibiyet elde etti. Ay-yıldızlılar, 235 mağlubiyet ve 147 kez de beraberlik aldı. Türkiye, oynadığı karşılaşmalarda 852 gol kaydederken, kalesinde ise 895 gole engel olamadı.

Vincenzo Montella 7. maçında

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ay-yıldızlıların başında bugüne kadar 3’ü resmi, 3 özel olmak üzere 6 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı.

16. randevu

Türkiye ile İtalya bugüne kadar 9'u resmi, 6'sı da özel olmak üzere toplam 15 kez oynadı. Söz konusu müsabakalarda İtalyanlar 11 kez kazanırken, 4 maç da berabere sona erdi. İki takım son olarak 29 Mart 2022 tarihinde mücadele etmiş ve Konya'da oynanan özel karşılaşmayı İtalya 3-2 kazanmıştı. İki ülke ayrıca 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı ortak düzenleyecek.

Montella: 'Taktiksel bir maç olacak'

A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, İtalya maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. İtalyan teknik adam, "Taktiksel bir maç olacak. Özellikle rakibimizin maç içerisinde taktiksel anlamdaki değişimler yapabileceğini göz önünde bulunursak takımımızın buna sahada nasıl çabuk cevaplar vereceği önemli olacak. Kimle oynarsak oynayalım, cesaretli olmamız gerekiyor. Takım ruhunu tekrardan ortaya koymamız gerekiyor. Çünkü son 2 maçımız istediğimiz gibi geçmemişti. Milliyetçi duygularımızla sahada olmamız gerekiyor ki bütün performansları ortaya koyabilelim" ifadelerini kullandı.

Bologna'da ciddi prova

EURO 2024 hazırlıklarını sürdüren A Millî Takım, Almanya'da düzenlenecek turnuva öncesinde ciddi bir provaya çıktı. Ay-yıldızlılar, İtalya Millî Takımı ile hazırlık maçında deplasmanda karşı karşıya geliyor. Bologna'da Renato Dall'Ara Stadyumu'nda oynanan mücadele saat 22.00'de başladı. Avusturyalı hakem Sebastian Gishamer'in yönettiği maç TRT Spor'dan canlı olarak yayınlanıyor.

YORUM YAZ