Anadolu Efes'ten ayrılan Erten Gazi'nin yeni adresi Fenerbahçe Beko

Gelecek sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes'in milli yıldızı Erten Gazi ile anlaşmaya vardı. 27 yaşındaki basketbolcunun Anadolu Efes'ten gelen açıklama ile de kesinleşti. Sarı Lacivertliler'den de resmi açıklama geldi

Anadolu Efes'ten ayrılan Erten Gazi'nin yeni adresi Fenerbahçe Beko

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Fenerbahçe Beko, üç yabancı transferin ardından yerli transferde de ilk hamlesini yaptı. Sarı-Lacivertliler, Anadolu Efes'in Türk yıldızıyla anlaşmaya vardı. Fenerbahçe Beko, Anadolu Efes forması giyen 26 yaşındaki Türk milli basketbolcu Erten Gazi ile anlaşmaya vardı.

Haberin Devamı

EFES AYRILIĞI RESMEN DUYURDU

Yapılan açıklama şu şekilde;

Küçük yaşlarda sırtına geçirdiğin bu formayı sahada ve saha dışında en iyi şekilde temsil ettin. Tarihe geçen başarılarımızın önemli bir öznesi oldun.

Bu formaya vermiş olduğun hizmetler için teşekkürler!

Anadolu Efesten ayrılan Erten Gazinin yeni adresi Fenerbahçe Beko

FENERBAHÇE BEKO TRANSFERİ DUYURDU

Fenerbahçe Beko da transferi resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Anadolu Efes forması giyen guard Erten Gazi (1997, 1.91) ile 1 yıllık anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verildi.

Erten Gazi'nin kariyeri

15 Haziran 1997 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya gelen 1.91 boyundaki oyuncu her iki guard pozisyonunda forma giyebiliyor.

Erten Gazi basketbola 2004 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güzelyurt Basketbol İhtisas Kulübü’nde başladı. Başarılı oyuncu, 2012-13 sezonunda Anadolu Efes altyapısına katıldı ve 2013-14 sezonundan itibaren iki sezon Pertevniyal forması giydi.

Haberin Devamı

2015-16 sezonunda NCAA’de DePaul Üniversitesi’ne katılan Erten Gazi, iki yıl boyunca bu organizasyonda forma giydikten sonra 2017-18’de Fordham Üniversitesi’ne geçti.

Anadolu Efesten ayrılan Erten Gazinin yeni adresi Fenerbahçe Beko

2020 yılında mezun olan Erten Gazi, NCAA kariyerinde 2015-16 sezonunda Big East Konferansı All-Academic Team’e seçilirken, 2019-20 sezonunda George Mason Üniversitesi’ne karşı kaydettiği 22 sayı ve altı ribaunt, kendisinin NCAA kariyer rekoru olarak kayıtlara geçti.

Başarılı sporcu, 2020 yazından bu yana Anadolu Efes forması giyiyordu. Erten, kariyerinde lacivert-beyazlılar ile 44 EuroLeague karşılaşmasında süre buldu.

Erten Gazi, 2023-24 sezonunda Anadolu Efes ile 16 maçta forma giyerken 8.31 sayı, 1.63 ribaund, 0.81 asist ortalamaları üretti.

 

Anadolu Efesten ayrılan Erten Gazinin yeni adresi Fenerbahçe Beko

YORUM YAZ