Euroleague'de çift maç haftasına kötü başlangıç!

Euroleague’de 2024-2025 sezonunun ilk çift maçlı haftasına iki temsilcimiz de yenilgiyle girdi... 2 maçında da yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe Beko evinde ağırladığı Kızılyıldız’a kaybetti. Anadolu Efes ise, Belgrad’ta oynanan Maccabi karşısında son topta basketi bulamayınca, sahadan 93-91 mağlup ayrıldı.

Euroleague'de çift maç haftasına kötü başlangıç!

Euroleague’de 2024-2025 sezonunun ilk çift maçlı haftasına Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko mağlubiyet alarak giriş yaptı. Coach Jasikevicius yönetimindeki Fenerbahçe Beko, karşılaşmada baştan sona skor üstünlüğünü elinde tutan Kızılyıldız’a taraftarı önünde 76-56 kaybetti, 3. maçında ilk yenilgisini aldı. Mücadelede sakatlığı bulunan Guduric ile cezası bulunan Biberovic forma giymedi...

Haberin Devamı

Maç sonunda konuşan Jasikevicius şunları söyledi:

“Kızılyıldız buraya büyük bir kazanma arzusuyla gelmiş ve birçok alanda bizden iyilerdi. Daha hızlı oynadılar ve 50-50 toplarda daha isteklilerdi. Biz ise savunma yapamadık. Onların oyun stiline ve geçiş hücumlarında buldukları sayılara rağmen 80’in altında tutmamız inanılmazdı. Hücum açısından çok kötüydük. Çok fazla top kaybı yaptık. Pozisyon bulamadık, daha rahat olduğumuz ve rakibe zarar verebileceğimiz noktalara gidemedik ve karar alma konusunda kötüydük”.

Euroleaguede çift maç haftasına kötü başlangıç

‘Son topta iletişimsizlik yaşadık’

Anadolu Efes de EuroLeague’in 3. haftasında Maccabi Tel Aviv‘e konuk oldu. Belgrad’da oynanan mücadele temsilcimiz, İsrail ekibi karşısında son hücumu sayıya çeviremeyince sahadan 93-91 kaybetti, 3. maçta 2. yenilgisini aldı. İsrail ekibi, maçın bitimine 3 dakika kala 86-81 öndeydi. Ancak Efes, Larkin ve Beaubois’la 1 dakika kala skoru 88-88’de eşitledi. Karşılıklı basketlerle durum 91-91 oldu.

Haberin Devamı

Maccabi, Jaylen Hoard’la 3 saniye kala bulduğu basketle öne geçti. Son topta Larkin’in şutu isabetli olmadı ve Maccabi mücadeleden galip ayrıldı: 93- 91.

Euroleaguede çift maç haftasına kötü başlangıç

Coach Tomislav Mijatovic, “Maç çok zordu, tek pozisyonla bitti. Son topta olmaması gereken bir iletişimsizlik yaşadık. Bazı sakatlık problemlerimiz vardı. Maç içerisinde de problemler yaşadık. Oturu’nun bileğinde sorun oldu, Shane Larkin sakatlıkla uğraştı. Ama bahane bulmak istemiyorum. Bu engebeli noktayı aşmak adına bu ufak detayları halletmemiz gerekiyor. Bunu başaracağımıza da eminim. Her geçen gün daha iyi olarak varmak istediğimiz noktaya geleceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Euroleaguede çift maç haftasına kötü başlangıç

YORUM YAZ