MENÜ

Trabzonspor'un Alanya yenilgisi sonrası sert sözler! 'Hayal kırıklığı! Böyle olmuyor Uğurcan'

Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor deplasmanda Alanyaspor'un konuğu oldu. Mutlak galibiyet hedefiye sahaya çıkan Trabzon, Alanyaspor'a 3-1 yenilerek sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fanatik yazarları da Bordo-Mavili ekibin yenilgisini köşe yazılarında değerlendirdi.

Trabzonspor'un Alanya yenilgisi sonrası sert sözler! 'Hayal kırıklığı! Böyle olmuyor Uğurcan'

Trendyol Süper Lig'in 28'inci haftasında Alanyaspor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Mücadele Alanya Oba Stadyumu'nda oynanırken müsabakada Volkan Bayarslan düdük çaldı.

Haberin Devamı

Mücadele ev sahibi Alanyaspor'un 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlandı. Alanya'nın gollerini 8 ve 38'inci dakikalarda Oğuz Aydın ile 76'ncı dakikada Efecan Karaca kaydetti. Trabzonspor'da fileleri 90+6'ncı dakikada Nicolas Pepe havalandırdı. Bu sonucun ardından Alanyaspor puanını 33'e yükseltti. Trabzonspor ise 46 puanda kaldı.

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

ALANYA’DA OĞUZ AYDIN FARK YARATTI

Karşılaşmanın 8. dakikasında Alanyaspor'dan Oğuz Aydın, ceza alanı içerisinde boşta kalan topa yaptığı vuruşla takımını öne geçirmeyi başardı. 38. dakikada ise Oğuz Aydın, çok daha ilginç bir gole imza attı.

Trabzonspor analizi: Hep aynı sıkıntı!

TRABZON’UN SERİSİ BOZULDU

Trabzonspor, Süper Lig'de yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisinde kalesini de gole kapatmıştı. Bordo-Mavililer'in gol yememe serisi, Alanya deplasmanında bozuldu.

Haberin Devamı

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

EŞİNE AZ RASTLANIR GOL!

Oğuz Aydın, 38. dakikada yine boşta kalan topu ağlara gönderdi fakat bu kez durum ilk golden çok farklıydı. Sahalarda nadir görülebilecek bir hata sonucunda Oğuz Aydın, Alanyaspor adına farkı 2'ye çıkartmayı başardı.

Fanatik yazarları da Trabzonspor’un Alanyaspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşmayı köşe yazılarında değerlendirdi. İşte o yazılar…

ALANYASPOR HAK ETTİ - OLCAY ÇAKIR

Skor her şeyi anlatıyor aslında. Oyun oynadığını düşünen bir Trabzonspor, sonuç alamayan forvet hattı, tüm boşlukları çok iyi dolduran bir Alanyaspor. Kompakt oynayan, birlikte hareket eden, baskıları doğru yapan, geçişleri etkili olan Alanyaspor çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmış oldu. Nasıl analiz edildiler bilmiyorum ama haftalardır oyunu nasıl tuttukları, beraberliklerle sonuçlanan oyunları, güçleri nispetinde kontrollü oyunları, gol bulma şekilleri bile apaçık ortada iken; bu üretkenliği olmayan oyunun izahı mümkün değil Bordo-Mavili takımda. Trabzonspor rakibinin futbol aklına yenilmiş oldu. İyi gibi gözüken bir maç başlangıcı olsa da, gelen ilk golle büyü tamamen bozulmuş oldu. Oyunun başından sonuna kadar oyun disiplininden kopmayan Alanyaspor karşılaşmayı hak ederek kazandı.

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

OLMUYOR UĞURCAN...

Dün gece Alanya’da bir, iki, üç kulvar değil, en az 5 kulvarda yarışan takım görüntüsündeydi Trabzonspor... Ve akşamki kulvarı da en az önemsediği kulvarı gibiydi. Mendy stoperde bir kaç maçtır iyiydi, hocanın hakkını yemeyelim. Ancak dün akşam skor 2-0 olduktan sonra bitik orta alanda soğuk bir oyuncu kullanmak yerine bu kez sıcak bir Mendy hamlesi yapılamaz mıydı? Ve Uğurcan Çakır... Olmuyor Uğurcan... Böyle olmuyor!

Haberin Devamı

HAYAL KIRIKLIĞI - ERMAN ÖZGÜR

Trabzonspor’un en güçlü yanı Edin Visca-Meunier kanadı gibi gözükse de Alanyaspor ilk yarıda o kenarı çok iyi kullanarak çok önemli karşılıklar aldı. Hem Oğuz Aydın golünde hem de çıkış yaptığı pozisyonlarda o kanattan Trabzonspor’u sürekli geri koşturdular. Amatör maçlarda bile yenmeyek Uğurcan-Denswill ortaklaşa hatası ile gelen 2.gol ise Trabzonspor için maçı daha da zorlaştırdı. Yine de ilk yarıda Bardhi, Enis ve Trezequet gol için iyi fırsatlar yakaladılar ama son vuruşlar oldukça zayıf kalınca iyi bir akşam geçiren Ertuğrul Trabzonspor’a ilk yarıda gol izni vermedi. 2. yarıya Trabzonspor hızlı başladı. İlk yarıda yapamadığı önde presi yaptı ama pozisyon çıkaramadığı 10 dakikalık rüzgar çabuk dindi. Alanyaspor çok uygun alanlar bulmasına rağmen final pasları kötü olunca 3. gol de kaçtı. Yine de Trabzonspor’u geri koşturmaları avantajlarına oldu.

Haberin Devamı

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

GÜNÜN ADAMI: OĞUZ AYDIN

Trabzonspor forvet hattı bir türlü istenen seviyede olmayınca Abdullah Avcı son yarım saate Pepe hamlesi ile girdi, karşılığı olmayınca günün kötüleri Enis ve Trezequet’den vazgeçip Umut ve Fountas’ı da attı, yine hikaye değişmedi. Alanyaspor ise Trabzonspor’dan çok daha akıl koyarak girdiği pozisyonlardan birinde Efecan ile son darbeyi vurdu. Alanyaspor Trabzonspor efsanesi teknik direktörü ile Trabzonspor’un serisini bitirirken, kümede kalma mücadelesinde çok önemli bir 3 puanı hanesine yazdırmayı başardı. Günün adamı Oğuz Aydın, hayal kırıklığı ise Enis Destan ve Uğurcan Çakır oldu. 

AVCI'NIN PLANLARI TUTMADI

38. DAKİKADA BİTTİ! - SAFA CAN KONUKSEVER

Maçı izlemeyip de ilk devre sonunda 2-0’ı görenler, Alanyaspor’un çok üstün bir oyun oynadığını veya Trabzonspor’un ekstra kötü bir gün yaşadığını zannedebilir. Ancak sahadaki görüntü, hiç de skorun karşılığı değildi ilk 45’te... 282 isabetli pasla kendisi adına sezon rekoru kıran Trabzonspor aynı zamanda en çok şut çekip, en fazla orta denemesinde bulunduğu ilk yarıyı geride bıraktı. 8. dakikada yedikleri golden sonra Enis Bardhi, Trezeguet ve Enis Destan üçlüsüyle önemli pozisyonlara giren ancak değerlendiremeyen Bordo-Mavililer, 38’de jeneriklik bir gol yedi! Uğurcan-Denswil anlaşmazlığı sonucu adeta topu kendi kalesine attı Trabzonspor.

Haberin Devamı

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

HİÇ İNANMADILAR

Önde basıp, kötü de oynamayıp bu kadar garip bir şekilde 2-0 geriye düşünce maçı çevirmek de hiç kolay olmuyor. Üstelik Trezeguet-Enis Destan ikilisi dün ön tarafta o kadar verimsizdi ki, bu şartlar altında deplasmanda kazanmak hatta puan çıkartmak hayal gibiydi Trabzonspor için. Zaten ikinci yarıda maçı kafasında bitirmiş bir takım vardı sahada! Maçı çevireceğine hiç inanmayan ve konsantrasyonu tamamen kaybolan bu oyuncu grubu, üst üste 4 yenilgi yaşadığı günleri hatırlattı. Bu ortamda zaten yenilgi kaçınılmazdı fakat Bordo-Mavili ekipteki pes etmişlik, esas can sıkıcı olan ve düzeltilmesi gereken durum o.

RİCHARD VE FER KIRMIZI GÖRMELİYDİ - DENİZ ÇOBAN

Maçta birkaç tane kritik pozisyon yaşandı; hakemin doğrularının yanında yanlışları da vardı.

36’da Richard, Uğurcan’ın ayağına bastığı pozisyonda doğru bir sarı kart gördü. Bu faulü kullanan Uğurcan arkadaşına pas verdi ancak arkadaşı pası beklemiyordu. Topu alan Alanyalı Oğuz Aydın ağlara gönderdi. Golde sorun yoktu.

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

39’da önce Trezeguet, Fer’in ayağına basarak faul yaptı. Bayarslan devam dedi. Sonrasında Richard Umut’un ayağına bastı ve hakem faul çaldı. Richard burada ikinci sarı karttan kırmızı görmeliydi ama hakem elini cebine atmadı.

67’de Alanyaspor golünün iptali doğruydu. Furkan, Enis Destan’ı iterek düşürüyordu.

69’da Enis Destan penaltı bekledi ancak Ahmet Hassan’ın faulü gerektiren bir şarjı yoktu.

88’de Fer’in Fountas’ın yüzüne doğru yaptığı hamleye sarı değil de kırmızı kart çıksaydı daha doğru olurdu.

Trabzonsporun Alanya yenilgisi sonrası sert sözler Hayal kırıklığı Böyle olmuyor Uğurcan

YORUM YAZ