MENÜ

Oğuzhan değerini katladı

Beşiktaş’taki performansıyla takımının şampiyonluğuna direkt etki eden Oğuzhan Özyakup, Ay-Yıldızlı formayla önceki gün çıktığı İngiltere maçıyla yükselişini sürdürdü. 70 dakika boyunca oyunda kalan genç futbolcu, mücadele sonunda İngilizler’den büyük övgü aldı.

Oğuzhan değerini katladı

Premier Lig ekibi Arsenal’den 2012 yılında Siyah-Beyazlılar’a 500 bin Euro’luk bedel karşılığında transfer olan Oğuzhan Özyakup, son dönemde yaptığı büyük çıkışla yıldızını parlattı. Önceki sezonda Slaven Bilic yönetimindeki takımda fazla forma şansı bulamayan 23 yaşındaki yıldız, Şenol Güneş’in Beşiktaş’ın başına gelmesiyle birlikte ön libero hattında Atiba Hutchinson’la yakaladığı büyük uyumla şampiyonluğun en önemli mimarları arasında yer aldı. 31 mücadelede 9 gol ve 7 asistlik performans sergileyen Oğuzhan; Arsenal ve Chelsea gibi takımları şimdiden peşine taktı.

İngiltere O’nu konuştu

Beşiktaş’taki başarılı performansını A Milli Takım’da da sürdüren genç futbolcu, önceki gün İngiltere’yle Manchester Stadı’nda oynanan mücadelede de yükselişini sürdürdü. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in değişilmez isimleri arasında yer alan Ozzie, 70 dakika görev yaptığı maçta özellikle orta alanda sergilediği performansla İngilizler’i büyüledi. Birçok İngiliz haber sitesi Oğuzhan’dan övgüyle bahsederken Beşiktaş’ın yıldızı için Twitter üzerinden yüzlerce olumlu yorum yapıldı.

Fikret Orman: Satılmayacak oyuncu yok

Teklifler olmasına rağmen Euro 2016 öncesinde bu oyuncusunu göndermeyi planlamayan Başkan Fikret Orman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hiçbir kulüpte bu oyuncu satılmaz diye bir şey olamaz. Suarez, Ronaldo gibi yıldız isimler bile alınıp satılıyor. Önemli olan oyuncunun değerini bulması. Bulduğu an satıp, başkasını alırsınız. Oğuzhan Arsenal’den geldi, şimdi Avrupa’nın gözü üstünde. Oyuncularımın üst düzey takımlara gitmesinden mutlu olurum” ifadelerini kullandı.

Yönetimin hedefi belli

Arsenal’in şimdiden 12 milyon Pound (51 milyon TL) ödemeye hazır olduğu Oğuzhan için yönetimin, Euro 2016 sonunu beklediği bildirildi. Başarılı oyuncunun bu turnuvada patlama yapacağını düşünen Siyah-Beyazlılar, turnuva sonunda genç futbolcuyu daha yüksek bir bedele satmanın hesaplarını yapıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ