MENÜ

ASLAN GOL OLDU YAĞDI! (ÖZET) Galatasaray - Sivasspor maç sonucu: 6-1

Süper Lig'de lider Galatasaray, 50 bin taraftarı önünde Sivasspor'u konuk etti. Okan Buruk ve öğrencileri, 2 hafta önce Fenerbahçe'ye çelme takan Yiğidolar'ı yıktı, geçti! Sarı-Kırmızılılar, Sivas karşısında 6-1'lik farklı skorla kazandı, son 3 hafta kala maç fazlasıyla takipçisi Fenerbahçe'yle puan farkını 7'ye yükseltti.

ASLAN GOL OLDU YAĞDI! (ÖZET) Galatasaray - Sivasspor maç sonucu: 6-1
ASLAN REKORU KIRDI, FARKI AÇTI!

Süper Lig'de şampiyonluğa koşan Sarı-Kırmızılılar sahasında Sivasspor'u ağırladı. 2 hafta önce Fenerbahçe'ye çelme takan Kırmızı-Beyazlılar karşısında Galatasaray gol oldu, yağdı! Yıldızların bir bir sahneye çıktığı maçta Hakim Ziyech (2), Dries Mertens (2) ve Mauro Icardi'nin (2) golleri Cim Bom'a 6-1'lik zaferi getirdi. Sivas'ın tek golü stoperi Caner Osmanpaşa'dan geldi.

Bu galibiyetle Cim Bom, bitime 3 hafta kalan puanını 96'ye yükseltti ve takipçisi Fenerbahçe'yle maç fazlasıyla puan farkını 7'ye çıkarttı! Öte yandan Aslan bir rekoru daha kırdı! Bu sezon rekorlara doymayan Okan Buruk ve öğrencileri, geçen hafta Adana Demirspor’u yenerek 93 puana ulaşmış ve Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonundaki rekoruna ortak olmuştu. Sarı-Kırmızılılar, bugün de kazanarak 96 puanla Sarı-Lacivertliler'in rekorunu geçti ve zirvenin tek sahibi oldu.

Diğer taraftan Süper Lig’de çıktığı son 15 maçı da kazanarak bir başka rekoru eline geçiren Cim Bom, bugün seriyi 16 maça çıkardı ve yine kendi rekorunu yeniledi.

KEREM ASİST, ICARDİ GOL!

Kerem sağ kanattan serbest vuruşu ceza alanına pasla kullandı, Icardi tekte vurdu, top ağlarda! Skor 6-1'e geldi...

ICARDİ'NİN GOLÜ SAYILMADI!

Barış Alper sağ kanatta içeri çevirdi, Ali Şaşal topu kontrol ederken Icardi dokundu, aldı topu, vurdu ve fileleri sarstı. Ancak gol iptal edildi. Top kaleci kontrolündeyken Icardi'nin topa teması olduğu için.

Haberin Devamı
MERTENS'TEN ŞIK GOL!

Barış Alper, Icardi'ye gönderdi, Arjantinli indirdi, Mertens gelişine vurdu! Belçikalı yıldız 2 gol, 1 asistle maça damga vuruyor, skor da 5-1'e geliyor!

MANAJ ATTI AMA OFSAYT!

Charisis'in ara pasında Manaj savunma arkasına sarktı, Muslera'yla karşı karşıya kalan yıldız golcü net vuruşla fileleri sarstı. Ancak inceleme sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

ZİYECH YİNE DENEDİ!

Ziyech yine sert bir şut gönderdi, Ali Şaşal kornere çeldi. Korneri Ziyech kullandı, ceza sahasında Kaan Ayhan kafayı vurdu ancak top üstten dışarda.

Haberin Devamı
ZİYECH'TEN NEFİS GOL!

Faslı futbolcu ceza sahası dışından çok sert vurdu, harika bir gol attı! Skor 4-1.

ICARDİ ATTI!

Mertens'ten harika pas, Icardi kale önünde şık vurdu ve tabelayı 3-1'e getirdi.

CANER OSMANPAŞA ATTI!

Sivasspor sağ kanattan korneri kullandı, arka direğe seken topta Caner Osmanpaşa tamamladı. Sivasspor, Rams Park'ta farkı 1'e indiriyor.

Haberin Devamı
ZİYECH YİNE DENEDİ!

Ziyech sol çaprazdan ceza alanına girdi, çok sert vurdu fakat kalecinin üstüne gitti.

ZİYECH'TEN ETKİSİZ ŞUT

Ziyech çok uzaklardan vurdu ancak etkisiz şut Ali Şaşal Vural'da kaldı. 

MERTENS'İN ŞUTU ÜST AĞLARDA!

Sivasspor'dan hatalı pas, Mertens yay üzerinden gelişine vurdu, savunmaya çarpan top üst ağlarda kaldı.

Haberin Devamı
İKİNCİ YARIDA İLK DÜDÜK ÇALDI

Karşılaşmanın ikinci yarısı başladı.

İLK YARI SONA ERDİ

İlk devrede son düdük çaldı. Galatasaray soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gidiyor.

MUSLERA'DAN MANAJ'A GEÇİT YOK

Manaj ceza alanı sağ çaprazından vurdu, top Muslera'da kaldı.

Haberin Devamı
2 DAKİKALIK UZATMA

İlk yarının sonuna +2 ekleniyor.

FARK 2'YE ÇIKTI!

Barış Alper Yılmaz sol kanattan çizgiye indi, yine içeri çevirdi, Mertens dokundu ve top filelerde. Galatasaray farkı 2'ye çıkartıyor.

BİR ŞUT DA TORREİRA'DAN

Icardi yay üzerinde sırtı dönükken Torreira'ya bıraktı, Uruguaylı oyuncu ayak içiyle vurdu ancak top üstten auta gitti.

KEREM'DEN BİR DENEME DAHA

Mertens'in ayağının dışıyla ceza alanına ortasında Kerem Demirbay kafayı vurdu, top yandan dışarı gitti.

KÖHN'ÜN ŞUTU İSABETSİZ

Köhn'ün uzak mesafeden şut denemesi çerçeveyi bulmadı.

ZİYECH PERDEYİ AÇTI

Kerem Demirbay savunma arkasına sarkan Barış Alper'i gördü, Barış içeri baktı, müsait pozisyondaki Ziyech'e çıkardı, Faslı oyuncu da net vuruşla kaleci Ali Şaşal'ı avladı. Galatasaray 1-0 önde.

KÖHN ORTALADI, KEREM VURDU

Köhn sol kanattan içeri ortaladı, ön direkte Kerem Demirbay kafayı vurdu, aut.

MANAJ'DAN ETKİSİZ ŞUT

Sivas hızlı çıktı, Koita indirdi, Manaj ceza sahası dışından gelişine şansını denedi ancak etkisiz bir şut.

İLK DÜDÜK ÇALDI!

Mücadelenin hakemi Arda Kardeşler ilk düdüğü çaldı, karşılaşma başladı. 

Rams Park'ta 11'ler belli oldu!

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Mertens, Barış Alper, Icardi.

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat Paluli, Poungouras, Appindangoye, Samba Camara, Uğur Çiftçi, Charisis, İbrahim Akdağ, Bartuğ Elmaz, Koita, Manaj

Sivasspor da formasını seçti
Aslan 'parçalı' forma ile sahada olacak
Bülent Uygun ile Buruk dördüncü kez rakip olacak

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, bugüne kadar resmi müsabakalarda 3 kez rakip oldu. Buruk; Akhisarspor, Başakşehir ve Galatasaray’ı çalıştırırken, Uygun da Gaziantepspor, Kayserispor ve Sivasspor’un başındaydı. Bu maçlarda Buruk’un takımları 2 kez kazanırken, 1 mücadele de berabere sona erdi.

Aslan'ın savunması sağlam

Galatasaray, Süper Lig’de bu sezon savunma performansıyla da dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar oynadığı 34 maçta kalesinde 21 gol gördü. Aslan bu performansıyla da ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor. Cimbom ayrıca bu müsabakaların 18’inde de kalesini gole kapadı.

Evinde bileği bükülmüyor

Trendyol Süper Lig’de sahasında son olarak geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor’a 1-0’lık skorla yenilen Galatasaray, bu maçın ardından ligde evinde kaybetmedi. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte oynadığı 34 lig maçında 32 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom, bu sezon ligde RAMS Park’ta oynadığı 17 karşılaşmada da 3 puan aldı ve bu alanda sahasında puan kaybetmeyen tek takım olarak yer alıyor.

VAR'a İtalyan hakem

Galatasaray - Sivasspor maçının VAR hakemi açıklandı. Bu akşamki mücadelede İtalyan hakem Simone Sozza, VAR'da görev yapacak.

22 maçtır yenilmiyor

Trendyol Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray, oynadığı son 22 maçta yenilmedi. Son olarak ligin ilk yarısında Hatayspor’a kaybeden sarı-kırmızılılar daha sonraki mücadelelerde 20 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Cimbom öte yandan son 15 lig karşılaşmasını da kazandı.

Sivasspor'un maç günü paylaşımı
Galatasaray'ın maç günü paylaşımı
36. kez karşı karşıyalar

Galatasaray ile Sivasspor, bu akşam oynayacakları maçla birlikte ligde 36. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında geride kalan 35 müsabakada sarı-kırmızılılar, 21 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, kırmızı-beyazlılar da 7 defa rakibini mağlup etti. 7 mücadele ise berabere sona erdi. Galatasaray’ın 73 golüne, Sivasspor 45 golle karşılık verdi.

Muhtemel 11'ler

Bu akşam İstanbul'da oynanacak kritik karşılaşmada iki takımın da muhtemel 11'leri şu şekilde:

Galatasaray: Muslera, Kaan, Nelsson, Abdülkerim, Köhn, Torreira, Kerem Demirbay, Ziyech, Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper, Icardi.

Sivasspor: Nikolic, Poungouras, Camara, Appindangoye, Murat, İbrahim, Charisis, Ziya Erdal, N'Jie, Turgunboev, Manaj.

Rams Park'ta kritik randevu

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Galatasaray bu akşam Sivasspor'u konuk edecek. Rams Park'ta oynanacak mücadele saat 19.00’da başlayacak. Hakem Arda Kardeşler'in yöneteceği maç, beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. 

YORUM YAZ