MENÜ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'tan şampiyonluk yarışı yorumu! 'Fenerbahçe'yle farkı açtık, averajda öne geçtik'

Okan Buruk'un öğrencileri, Sivasspor engelini 6-1 gibi net skorla geçti, şampiyonluk yolunda kritik engeli kayıpsız aştı. Maçta doğru işler yaptıklarını ve hak ettikleri galibiyet aldıklarını söyleyen tecrübeli hoca, "Çok güzel goller attık. Oyun içerisinde de top ve pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Her şeyi mükemmel yaptık" dedi. Şampiyonluk yarışı için de Buruk, "Averaj olarak da bizim için bu dönemler çok önemli. Fenerbahçe'yle hem puan farkını açtık hem de averajda öne geçtik" yorumunu yaptı.

Süper Lig'in 35. haftasında Sarı-Kırmızılılar, Sivasspor'u 6-1 gibi farklı skorla geçti. Bitime 3 hafta kala Cim Bom maç fazlasıyla takipçisi Fenerbahçe'nin 7 puan önüne geçti. Şampiyonluğa koşaradım yürüyen Galatasaray'da teknik direktör Okan Buruk da kritik Sivas maçının kayıpsız geçilmesinden oldukça memnun kaldı. 

Haberin Devamı
Galatasaray - Sivasspor maçı (VİDEO)

'Her şeyi mükemmel yaptık'

Baştan sona üstün oldukları maçı kazandıklarını belirten Buruk, "Bence baştan sona iyi başlayıp, iyi götürdüğümüz bir maçtı. Çok güzel goller attık. Oyun içerisinde de top ve pozisyon üstünlüğü bizdeydi. Her şeyi mükemmel yaptık. Averaj olarak da bizim için bu dönemler çok önemli. Fenerbahçe'yle hem puan farkını açtık hem de averajda öne geçtik" dedi.

Buruk, Rams Park'taki atmosfer için de seyircisine şu sözlerle teşekkür etti:

Seyircimiz yine muhteşemdi. Onların heyecanı her zaman oyunculara yansıyor. Değerli bir galibiyet. Bir sonraki maça hazırlanmaya başlayacağız oyuncularımı tebrik etmek istiyorum. Mükemmel bir akşam yaşadık.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruktan şampiyonluk yarışı yorumu Fenerbahçeyle farkı açtık, averajda öne geçtik


'Icardi'nin üzerine yoğunlaşan 3 oyuncu vardı'

Maç boyunca saha içinde doğru işler yaptıklarını kaydeden Okan hoca, "Rakibimizin bazen 8'li, bazen 9'lu savunma yaptığını biliyoruz. Rakibe topu veren bir takım. Bunun yanında pozisyon da veren bir takım. Doğru işler yaptığınız da pozisyon da veren bir takım. Icardi'nin üzerine yoğunlaşan 3 oyuncu vardı. Oyunun genelinde doğru pasları oynadığımızda doğru işler çıktı. Çok fazla ürettik. Genel olarak baktığınızda hem kilidi açtık hem rakibin savunma dizilişini erken golle bozduk. Geçen haftaya göre çok daha az pozisyon verdik" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruktan şampiyonluk yarışı yorumu Fenerbahçeyle farkı açtık, averajda öne geçtik

'Aile ortamı çok büyük keyif veriyor'

Takımdaşlık ruhunu da dikkat çeken başarılı çalıştırıcı, "Hep birlikte sevinmek, hep istediğimiz şey bu. 11 kişi oynayabiliyor, 5 kişi oyuna girebiliyor çünkü. Hakim Ziyech de maçın yıldızlarından biriydi. İçeri gittikten sonra tekrar sahaya çıktı. Hep birlikte sevinçlerini yaşadılar. Verdiğimiz birliktelik, aile ortamı çok büyük keyif veriyor. Oyuncularımızın hep bir arada olmasını istiyoruz aslında" yorumunu yaptı. 

'Kendi konsantrasyonumuzdan ödün vermemek istiyoruz'

Şampiyonluk yarışının devam ettiğini söyleyen Buruk, "Bugün maçımızı oynadık. Yarın rakibimizin maçı var. Devam eden bir lig var. Kendi konsantrasyonumuzdan ödün vermemek istiyoruz. Her hafta bunu arttırıyoruz, bu değerli. Rakibimizle puan farkına bakmadan 16 maç üst üste kazandık. 3 maçı da kazanıp bir yandan da Türkiye için yeni bir rekor kırmak istiyoruz. Önümüzdeki hafta da bu ciddiyetle Karagümrük maçına hazırlanacağız" şeklinde konuştu.

'Lig bittikten sonra görüşürüz dedik'

Haberin Devamı

Sözleşmesinin uzatılma durumuyla ilgili sorulan soruya ise sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Konuştuk. Başkanımız, Erden Bey, yönetim kuruluyla bir aradayız. Burada zaten kader birliği yaptık. Bir sonraki sene için de lig bittikten sonra görüşürüz dedik. Benim de isteğim devam etmek. Önce şampiyonluğumuzu yaşayalım, şampiyonluk yolunda çok önemli bir yerdeyiz. Burada kafamızı karıştıracak hiçbir şey olmaması çok değerli. İnşallah en kısa zamanda bunu hallederiz. Avrupa da Türk adamları için bir yol tabii. Türk teknik adamlarının sayısı az. Benim ilk amacım, hayalim Galatasaray’da çok büyük başarılar kazanmak. Bu bunu devam ettirmek birinci düşüncem. İleride düşünülebilir. Çok önemli bir kulüpteyiz. Şampiyonlar Ligi’nde bu sene dünyada oyun olarak, isim olarak kendini gösteren bir kulüpteyim. Önümüzde sene kendimize daha büyük hedef koymak zorundayız" diye cevap verdi.


'Daha çok sahada kalmamız gerekiyor'

Teknik direktörlerin tansiyonu düşürmesi gerektiğini vurgulayan Okan Buruk, "Zaten çok büyük kavga var. Bunun içerisinde bizim çıkıp, yaptığımız açıklamalar bu anlamda hem bizi bir sonraki maç için baskı altına alır, farklı yerlere sokar. Bir yandan da hepimiz Türk futbolu için hizmet ediyoruz. Daha çok sahada kalmamız gerekiyor. Bugün sahada kaldık. Şampiyonluk haftalarındayız. Zeminler güzel olunca oyuncularımızın kalitesi de artıyor. Bülent hocanın ilk maçtan sonraki açıklamalarına taraftar tepki vermiş olabilir, bizim düşüncemiz futbol oynamaktı. Doğru oynadık. İzleyenlere güzel futbol seyrettirdik" ifadelerini kullandı.

'İsteğim ve düşüncem bu kadro yapımızı korumak ve üzerine takviye yapmak'

Haberin Devamı

Bütün oyuncularının Avrupa’da oynama hedefi ve hayali olabileceğini söyleyen Buruk, "Burada kalıp 1 sene daha oynayıp, yurt dışına gitmek isteyen olabilir, Türk oyunculardan bahsediyorum. Benim isteğim ve düşüncem bu kadro yapımızı korumak ve üzerine takviye yapmak. Geçen sene çok oyuncu değiştirdik. Kiralıktan da dönecek çok fazla oyuncumuz var. Bu sene daha doğru adımlarla birlikte kadromuzu korumamız gerekiyor. Önümüzdeki sene için bütün planı yapıyoruz. Lig devam ediyor. 3 maç kaldı. Şampiyon olup, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için maçlara daha çok odaklanıyoruz" dedi.

Haberin Devamı



'Hakim Ziyech gelecek sene bizimle olacak'

Faslı futbolcu Hakim Ziyech’in şu anda iyi durumda olduğunu ifade eden sarı-kırmızılıların teknik direktörü, "Hem sarı kart sınırında, hem de sakatlık riskinden korktuğumuz için bazen erken çıkarıyoruz. Hakim bizim oyuncumuz. Gelecek sene bizle olacak. Bizim için önemli ve değerli bir oyuncu" açıklamasında bulundu.

Sarı kart sınırındaki futbolcuların çokluğunun hatırlatılması üzerine Okan Buruk, "Burada sadece gidişine bırakıyoruz. Ben de kart sınırındayım. Onun için dikkatli olmak gerekiyor. Bazen oyuncuları erken çıkıyoruz. En önemli ive değerli olan maç bir sonraki maç. O yüzden kazanmaya odaklanıyoruz. Onun dışında kötü düşüncelerimiz yok" diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruktan şampiyonluk yarışı yorumu Fenerbahçeyle farkı açtık, averajda öne geçtik

YORUM YAZ