MENÜ

Galatasaray tarih yazma fırsatını kaçırdı

Kadıköy’e, Selçuk’u yedek bırakıp De Jong ile gelen, stoperde Serdar Aziz’i oynatıp hücumda ise Sinan’a şans veren Hollandalı hoca, planlarının hiçbiri tutmayınca tarih yazma fırsatını kaçırdı, tercihleriyle eleştirilerin odak noktası oldu.

Galatasaray tarih yazma fırsatını kaçırdı

Sonucu merakla beklenen derbi öncesinde aslında taraftarların en merak ettiği konuların başında hocaların kadro tercihleri geliyordu. Özellikle de Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink’in Kadıköy’de sahaya süreceği 11 ve oyun formasyonu sürprize açıktı.

Hafta boyunca üçlü orta sahayla başlayacağı konuşulan, Sneijder’i kanatta kullanması beklenen ve defansif bir diziliş tercih etmesi gündemde olan Hollandalı teknik adam, bu beklentide olanları şaşırttı.

Savunmanın göbeğinde Chedjou’nun yerine Serdar Aziz’e şans veren Riekerink, orta sahada ise performansıyla son dönemde en çok eleştirilen isimlerin başında gelen Selçuk’u kesti, tecrübeli futbolcunun yerine ise De Jong’e formayı verdi.

Başakşehir maçına 11’de başlayan Selçuk’un yanı sıra Semih Kaya da yedekler arasındaydı. İkili orta saha düzenini bozmayan Aslan’ın hocası, Sneijder’i yine 10 numara pozisyonuna yerleştirdi.

Hedef tahtasında!

Derbinin en şaşırtan sürprizine ise Sinan Gümüş’ü sağ açıkta görevlendirerek imza attı. İlk 45 dakikada hiç varlık gösteremeyen Sinan’ın yerine, Yasin’i alarak devreye başlayan Riekerink, bir kez daha tercihleri nedeniyle eleştirilerin odak noktası oldu.


Derbide seyirci rekoru kırıldı!


Cavanda girdiği gibi sarardı

Eren Derdiyok’un sakatlanmasıyla 71. dakikada oyuna dahil olan Cavanda taraftarı isyan ettirdi. Oyuna girdikten daha saniyeler geçmeden rakibine yaptığı sert müdahale nedeniyle sarı kart gören Cavanda hem teknik heyetten hem de tribünlerden tepki topladı. Sağ kanatta görev yapan 26 yaşındaki futbolcu beklenen katkıyı yapamadı.

Serdar Aziz’in büyük hatası

Galatasaray’ın sezon başında 4.5 milyon Euro bonservis ve 3 oyuncu karşılığında Bursaspor’dan transfer ettiği Serdar Aziz, ligdeki ilk maçına Fenerbahçe derbisinde çıktı. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Serdar, Fenerbahçe önünde ligde siftah yaparken 77’de penaltıya sebebiyet vererek bulduğu şansı iyi kullanamadı. Josef’i düşürüp Fenerbahçe’nin penaltı kazanmasına neden olan Serdar maç sonunda da hayli üzgündü.

Yasin ilk kez kadroda

Ligdeki Adanaspor karşılaşmasında oyundan alınmasına tepki göstermesi nedeniyle kadro dışı bırakılan Yasin Öztekin, affedilmesi sonrası Fenerbahçe derbisinin ilk 18’ine girdi. Ceza olarak 21 yaş altı takımına gönderilen ve Başakşehir maçının kadrosuna alınmayan Yasin, Sinan Gümüş’ün yerine ikinci 45’te görev yaptı, ancak beklenen form grafiğinden hayli uzak kaldı.

Bruma’ya Şener kelepçesi

Aslan’ın bu sezon tribünleri en fazla heyecanlandıran ismi Bruma’ya dünkü derbide büyük iş düşüyordu. Portekizli yıldız, Şener engelini ise bir türlü aşmayı başaramadı. 90 dakika sahada kalan oyuncu, 49 kez topla buluşurken yüzde 75 pas isabetiyle oynadı. 11 ikili mücadele kazanmasına, 6 kez adam geçmesine rağmen yalnızca kaleye bir şut atabildi.


Jan Olde Riekerink: Galibiyeti hak etmedik



Haberin Devamı
YORUM YAZ