Duran top gücü

Abone Ol Google News

Milli maç arası bitti, transfer bitti ve lige merhaba dedik. Son iki sezonun şampiyonunun çalkantılı, sükseli bir transfer sürecinden sonra Rizespor karşısında nasıl bir futbol oynayacağı merak ediliyordu. Gözler sahaya çıkan 11’de, yeni isimlerde ve en başta da yeni transfer Osimhen’in üzerindeydi… Maç adeta golle başladı, çalışılmış bir duran top organizasyonu. Sara nefis kesti ve Sanchez kafa ile ağları havalandırdı. Dün gece şunu gördük ki bu sezon Sarı-Kırmızılı ekibin en büyük kozlarından biri hava topları olacak. Çünkü Osimhen ile birlikte stoperlerin de desteğiyle ve Sara gibi klas bir ayaktan çıkan toplarla bol bol gol bulacak gibi Galatasaray.

Haberin Devamı

Farka giden yol

Nitekim ikinci Galatasaray golü de yine böyle bir yapımdan geldi. Rizespor savunmasını çaresiz bırakan Osimhen yükseldi ve dokundu, tamamlayan bu defa diğer stoper Abdülkerim’di. Aslında iki stoper golüyle 2-0 öne geçmek rakiplerine göre Galatasaray’ın artılarından biri olarak not düşmeliyiz. Dakikalar 35’i gösterirken Rizespor’un rakip kalede tek bir pozisyon bile bulamamasıyla Okan Buruk’un öğrencilerinin savunmayı da iyi yaptıklarını söyleyebiliriz. Ancak 2-0 önde olmasına rağmen kapanan rakibi sadece duran toplarla geçmesi bir formülün geçerli olması demekti.

Haberin Devamı

İstatistik hakimiyeti

Zaten ilk yarı istatistiklerine bakarsak mutlak bir ev sahibi hakimiyeti gözüküyor. İkinci yarıda ilk golün asistini yapan Sara skoru 3-0’a yükseltince bir anlamda Sarı-Kırmızılı ekibin oldukça rahatladığını gördük Dün gece Rams Park’ta Galatasaray taraftarının endişelerini gideren, mutlu eden bir oyun sergiledi. Tabi ki maç öncesi yeniler ne yapacak sorusunu n cevabını özellikle Gabriel Sara olumlu futboluyla 3 gole katkısıyla vermiş oldu. Bir de uzun yıllardır tartışılan sol bek sorunu çözüldü gibi bana göre. İsmail Jakobs dengeli futbolu temiz sol ayağıyla göze batan oyunculardandı. Sonuçta zor gibi gözüken gece Galatasaray adına farklı bir skor ve etkili bir futbolla taraftarın alkışlarıyla bitti… Rizespor lige çok iyi başlasa da devamını getiremedi ve üst üste aldığı yenilgilerle biraz tadı kaçmış. Oysa İlhan Palut takımları genelde dinamik ve savaşçı olur. Dün gece hücumda olmayan savunmayı da yapamayan kırılgan bir Rizespor izledik. Özellikle 3 büyüklere karşı aldığı farklı yenilgiler bir klasik haline geldi…

YORUM YAZ