Fazla davetkar

Abone Ol Google News

Mourinho’nun Fenerbahçe’ye ilk yarıda oynatmaya çalıştığı futbolun tarifini yapmak gerçekten kolay değil. Jesus Fenerbahçe’sinde önde birebir baskılar, İsmail Kartal Fenerbahçe’sinde İrfan Can ve sekiz numaraların efektif kullanımı fark yaratıyordu ama Mourinho‘nun geride bekleme odaklı oyun planı rakipler için iştah kabartıcı oluyor.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın Kadıköy’de baskıdan uzak rahat oynaması dün gece de Hollanda’da Twente‘nin neredeyse sahanın hiçbir bölgesinde baskıya maruz kalmadan ev konforunda topa sahip olması Fenerbahçe savunmasının ne kadar davetkar olduğunun göstergesiydi. Şayet Morinho Fenerbahçe’ye bu kadar derinde savunma yaptıracaksa futbolcularından daha fazla temas talep etmek zorunda. Belki bu sayede geride kazanılacak ve savunmadan çıkacak uzun toplar forvetlerin koşu kalitesiyle pozisyona dönebilir. Fakat ne Tadic ne İrfan Can ne de En Nesyri hızlarıyla bu farkı yaratacak oyuncular. Bu oyun Fred’i de taça çıkarmaya yetiyor. Mert Müldür’ün formsuzluğu sebebiyle Fenerbahçe sağ koridorundan fazla pozisyon yedi, çıkarken de bolca top kaptırdı.

Haberin Devamı

Oyunu dengelediler

Dzeko ve Maximin girdikten sonra Fenerbahçe oyunu kısmen dengeleyebildi. Merkezde Fred ve Amrabat ile kısa paslaşma üstü derin toplar Twente savunmasını aşmak için Mourinho’nun tek çaresi gibi görünüyordu. Nitekim öyle de oldu. Amrabat’ın orta sahadan gönderdiği mükemmel ötesi derin pas Tadiç’le buluştuğunda tabela da değişmiş oldu. Ne var ki, Fenerbahçe’nin oyunu rakipleri için fazla davetkar.

YORUM YAZ