Bunun izahı kolay değil

Abone Ol Google News

İstanbulspor, Fatih Tekke geldikten sonra bir şeyi çok sık ve doğru yapıyor; ikinci yarıları domine ediyor. Konya deplasmanından başlayarak kazandığı, kaybettiği tüm maçların ikinci yarılarını harika hücum setleriyle renklendirdi. Tıpkı dün gece Kadıköy’de olduğu gibi. Arda Güler’in iki golüyle Kadıköy’de iki farklı geri düşmeyi dert etmeyen Tekke, Jetmir’i oyuna aldıktan sonra Eze ve Ethemi’yi daha geniş alanlarda kullanabildi. Jesus’un buna karşılık 75 dakika boyunca oyuna hiç müdahale etmemesi anlaşılır bir durum değildi. Oysa Eze gücüyle, hızıyla Fenerbahçe stoperlerini birbirine katarken Ethemi ve Jetmir açık alanda tutulamadılar.

Haberin Devamı

Arda bir süperstar

Futbol bir pozisyon oyunu. Hafta arasında ‘taktik tahtasında Jesus’tan ders dinleyen Arda’ görüntüsü en büyük kazanım aslında, genç yetenek için. Arda’nın yeteneklerini takımıyla paylaşması, hücum setlerindeki oyun kurucu rolünü kuralına göre oynaması ve atakları doğru bitirmesi onun geliştiğinin en net göstergesi. Öyle ya artık skor da yapıyor, atakları doğru da bitiriyor, hücumda tam bir lider gibi oynuyor. Bir süperstarda olması beklenen her detaya fazlasıyla hakim. Bundan sonrası mı? Bolca pratik ve yeterli dakika.

Haberin Devamı

Kritik maçtan çıkamadı

Fenerbahçe, bu sezon bir çok kritik maçtan çıkamadı. Hele Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada İstanbulspor’u Kadıköy’de yenememenin izahını yapmak Jesus için kolay olmayacak.

YORUM YAZ