Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu!

Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Galler-Türkiye maçını Fanatik için yorumladı. Eroğlu, maçtan çıkarılması gereken en net ders ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu!

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup ilk maçında deplasmanda Galler ile 0-0 berabere kaldı. Cardiff Şehir Stadı'nda oynanan karşılaşmada pozisyon bulmakta zorlanan ay-yıldızlı ekip, gruptaki ilk maçında sahadan 1 puanla ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip gruptaki ikinci maçında 9 Eylül'de İzmir'de İzlanda ile karşı karşıya gelecek. Galler ise aynı gün Karadağ ile deplasmanda karşılaşacak.

Haberin Devamı

Milli takım 10 kişi kaldı

A Milli Takım, Galler deplasmanında ikinci yarıda Barış Alper Yılmaz'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Karşılaşmanın 31. dakikasında ilk sarı kartını gören Barış Alper Yılmaz, 62. dakikada önce ikinci sarı kartı ardından da kırmızı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Hakan Çalhanoğlu ikinci yarıda oyunda

Sakatlığını atlatan A Milli Takımın Kaptanı Hakan Çalhanoğlu, mücadelenin ikinci yarısında oyuna girdi. Teknik direktör Vincenzo Montella, 64. dakikada Orkun Kökçü'nün yerine Hakan Çalhanoğlu'nu sahaya sürdü.

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu

Emirhan Topçu ilk maçına çıktı

Aday kadroya ilk kez davet edilen Emirhan Topçu, Galler karşısında ilk kez A Milli Takım formasını giydi. Emirhan mücadelenin 90. dakikasında Zeki Çelik'in yerine oyuna dahil oldu ve 8 dakikalık uzatma bölümünde karşılaşmada görev aldı.

Haberin Devamı

Galler'de galibiyet hasreti sürdü

A Milli Takım, Galler ile deplasmanda oynadığı 5. maçta da galibiyet özlemini dindiremedi. Ay-yıldızlı ekip rakibiyle deplasmanda oynadığı 5. maçta 3. beraberliğini aldı. Milli takım, Galler deplasmanında 2 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİNDE İLK!

Hüseyin Eroğlu: Ne hücumda ne savunmada etkili olabildik

Tecrübeli teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Galler-Türkiye maçını Fanatik için yorumladı. Eroğlu, maçtan çıkarılması gereken en net ders ile ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunurken, "Baştan söylemek gerek. Ne hücumda ne savunmada etkili olabildik. Galler takımı kendi sahasında temposu yüksek ama bizim buna karşılık verebilmemiz gerekiyor." dedi ve ekledi:

Hüseyin Eroğlu yorumladı: Galler-Türkiye maçında çıkarılması gereken net ders bu

'Biraz daha önde basmak lazım'

"Bu kadar derin savunma yaparken geçişle oynamaya çalıştık ve rakip kaleden uzak kaldık. Biraz daha önde basmak lazım. Bu denli savunma yaparak rakibin oynamasına izin verirsek sıkıntı yaşamaya devam ederiz. 10 kişi kaldıktan sonra rakip de rölantiye aldı. Biz biraz cesur oynamaya başladık ama sonuç olarak 1 puan çok değerli. Avrupa Şampiyonası’nda çok güzel mesajlar verdik oyun anlamında. Ancak bu maç altında kaldık. Evet savunmayı yapmak önemli ama biz hücum yapabilecek bir takımız."

Haberin Devamı

'Topla oynama süresi uzamalı'

Topa sahip olduğumuz bölümü çok daha organize kullanmalı ve bunun süresini artırmalıyız. Her baskıda kazandılar topu. Bu kadar pas hatası ve baskıyı yönetemezsen olmaz. Dizilişin karşılığı oyuna dönüşmedi. 5’li oynuyoruz. Sağda Zeki solda Mert evet alanları kapatıyorlar ama top bize geçtiğinde kreatif olamıyoruz. Biz artık dünyanın en önemli takımlarında, en önemli pozisyonlarda oynayan oyunculara sahibiz. Uluslararası seviyede bu kadar iyi oyuncularımız varken bu yetenekleri atak karşılatarak kullanamayız. Yetenekli oyuncular topa sahip olarak oynamak ister, bundan keyif alır ve bu hazla üretir. Toptan ve kaleden uzak kalarak bu yıldızlardan verim alamayız. Bu maçtan çıkarılması gereken net ders bu."

YORUM YAZ