(ÖZET) A Milli Futbol Takımı, Galler ile yenişemedi! Galler-Türkiye maçı sonucu: 0-0

EURO 2024’te çeyrek final oynayan A Milli Takımımız, Uluslar Ligi'nde Galler ile karşı karşıya geldi. Müsabakanın 62. dakikasında 10 kişi kalan milli takımımız, Galler ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonuçla iki takımın hanesine de 1'er puan eklendi.

KAZANAN ÇIKMADI

A Milli Takımımız, Uluslar Ligi'nin B Grubu'nda Galler ile kozlarını paylaştı. Müsabaka 0-0'lık skorla sona erdi ve iki takım da puanları paylaştı.

A Milli Takımımız, 9 Eylül'de İzlanda ile karşı karşıya gelecek.

Barış Alper Yılmaz, 62. dakikada ikinci sarı kart sonrası kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

OYUN BİR SÜRE DURDU

Çağlar Söyüncü ile çarpışıp yüzüne darbe alan Kieffer Moore'un tedavisi nedeniyle oyun bir süredir durdu.

BARIŞ ALPER YILMAZ KIRMIZI KART GÖRDÜ

A Milli Takımımız'da Barış Alper Yılmaz, ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Haberin Devamı
SON ANDA SAVUNMA

Galler çıkarken top kaybetti ve Orkun penaltı noktasının sağından kaleye vurdu, top savunmadan geri döndü.

BARIŞ ALPER'İN KAFA VURUŞU ÜST AĞLARDA

A Milli Takım'da Arda Güler sol çaprazdan içeriye çevirdi, Barış Alper'in kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

İKİNCİ YARI BAŞLADI

Kritik maçın ikinci yarısı başladı.

Haberin Devamı
İLK YARI SONA ERDİ

Müsabakanın ilk yarısı 0-0'lık skorla sona erdi.

SON ANDA MERT

Galler'de ceza sahasında topla buluşan Aaron Ramsey topu topuğuyla ağlara göndermek istedi. Mert Günok topu son anda kontrol etti.

GOL İPTAL EDİLDİ

Galler golü buldu fakat ağlara giden top ofsayt sebebiyle gol değeri kazanmadı.

Haberin Devamı
PENALTI BEKLENTİSİ

A Milli Takım'da Barış Alper Yılmaz yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem oyunu sürdürdü. Norveçli hakem Rohit Saggi, pozisyonun ardından yaşanan tartışma nedeniyle Barış Alper Yılmaz'a sarı kart gösterdi.

GALLER'E 2 SARI KART

Galler'de Wilson ve Jahnson, yaptıkları faul sonrası sarı kart gördü.

KENAN YILDIZ'A SARI KART

Kenan Yıldız, rakibine yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

Haberin Devamı
ÜSTTEN AUT

Galler'in sağ kanatta kazandığı korner paslaşarak kullanıldı ve Roberts ortaladı, Rodon arka direkte uygun pozisyonda üstten dışarıya vurdu.

SERT ŞUT DIŞARIYA GİTTİ

Galler'de Ampadu, orta sahada kaptığı top ile içeriye doğru girdi ve sert bir şut çekti, meşin yuvarlak kalenin yanından dışarı gitti.

RAMSEY GOLE YAKLAŞTI

Galler'in kullandığı köşe vuruşunda kale önünde boş durumda Aaron Ramsey topla buluştu. Ramsey'in istediği gibi yapamadığı vuruşta top kendi ayağına çarptı ve auta gitti.

Haberin Devamı
TOP YANDAN AUTA GİTTİ

Galler'in sağ taraftan geliştirdiği atakta ceza sahası içine doğru gelen ortada Ramsey'in kafa vuruşu dışarıya gitti.

MAÇ BAŞLADI

Müsabakada ilk düdük geldi ve maç başladı.

MONTELLA'DAN SAKATLIK SÖZLERİ

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Galler maçı öncesi açıklamalarda bulundu.Kompakt oynamaları gerektiğini belirten İtalyan teknik direktör, "Çok tempolu ve fiziksel bir maç bekliyor bizi. Devamlılığı getirmemiz ve kompakt oynamamız lazım. Mesafeleri iyi ayarlamamız lazım" dedi.

Kazanmak istediklerini vurgulayan Vincenzo Montella, "Hedeflerimiz ve çalışmalarımız her zaman kazanmak üzerine. Geçen sene birçok ilki başardık, umarım burada da ilk kez kazanabiliriz" şeklinde konuştu.

Hakan Çalhanoğlu konusunda risk almak istemediğini dile getiren Vincenzo Montella, "Hakan oynamak için çok istekli ama benim görevim onların sağlığını korumak. Portekiz maçında da Arda konusunda böyle rasyonel bir karar almak zorunda kalmıştık. Oyuncularımızın sakatlanmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Galler: Ward, Ampadu, Rodon, Ben Davies, Roberts, James, Ramsey, Williams, Thomas, Wilson, Johnson

Türkiye: Mert Günok, Zeki, Çağlar, Abdülkerim, Mert Müldür, Kaan Ayhan, İsmail Yüksek, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper

Beyaz forma ile sahadayız

A Milli Takımımız, Galler karşısında beyaz forma ile sahada olacak.

Maç günü paylaşımı
Galler - Türkiye maçı saat kaçta hangi kanalda?

Cardiff Şehir Stadı'nda oynanacak mücadele TSİ 21.45'te başlayacak. Karşılaşmada Norveç Futbol Federasyonu'ndan Rohit Saggi düdük çalacak. Saggi'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Morten Jensen ve Anders Olav Dale yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Sigurd Kringstad olacak. Galler ile Türkiye arasında oynanacak maçı 6 Eylül cuma günü (Bugün) saat 21.45’te başlayacak. Mücadele TV8 ve Exxen platformundan canlı olarak yayınlanacak.

Cardiff Stadyumu
Milli Takımımız 632. maçına çıkacak

Türkiye, 101 yıllık tarihinde 346'sı resmi, 285'i özel toplam 631 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı. Ay-yıldızlılar, 270'i deplasmanda, 272'si Türkiye'de, 89'u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 861 gol attı, kalesinde 905 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke takımıyla mücadele eden milli takım, 631 karşılaşmanın 547'sini Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

Galler ile berabere kalmıştık

Montella yönetiminde 4'üncü maçını deplasmanda Galler ile oynayan ay-yıldızlı ekip, sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam yönetimindeki ilk yenilgisini Macaristan deplasmanında 1-0'lık sonuçla aldı. Ay-yıldızlı ekip, ardından Avusturya'ya 6-1 mağlup olarak en ağır yenilgilerinden birini yaşadı. Haziran ayında oynadığı hazırlık maçlarında İtalya ile golsüz berabere kalan Türkiye, Polonya'ya ise son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

Milli takım, EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle 3-1 mağlup etti. Ay-yıldızlı ekip gruptaki ikinci maçında Portekiz'e 3-0 kaybetti. Gruptaki üçüncü karşılaşmasında Çekya'yı 2-1 yenen Türkiye, adını son 16 turuna yazdırdı. Milli takım, son 16 turunda da Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale kaldı. Milliler, çeyrek finalde ise Hollanda'ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Montella yönetiminde 14. maç

Türkiye, İtalyan teknik adam Vincenzo Montella yönetiminde 14'üncü sınavını Galler karşısında verecek.

Montella'nın kulübede yer aldığı ilk 3 karşılaşmayı kazanan Türkiye, sonrasında oynadığı 5 maçta ise galibiyet elde edemedi. Ay-yıldızlı ekip EURO 2024'ün ilk maçında Gürcistan'ı yenerek galibiyet özlemine son verdi.

İtalyan teknik adam yönetiminde 8'i resmi, 5'i özel 13 maça çıkan milliler 6 galibiyet elde etti, 5 mağlubiyet ve 2 beraberlik yaşadı. Rakip filelere 19 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 20 gol gördü.

Ay-yıldızlı ekip, Montella yönetimindeki ilk maçına deplasmanda Hırvatistan karşısında çıktı ve sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Milli takım, İtalyan teknik adam idaresinde oynadığı 2'nci maçta ise Konya'da Letonya'yı 4-0 mağlup etti. Türkiye, Vincenzo Montella idaresinde oynadığı 3'üncü karşılaşmada deplasmanda Almanya'yı 3-2 ile geçti.

YORUM YAZ