Bradford City'nin final öyküsü

İngiltere 4. Lig'de mücadele eden ve şu anda lig sıralamasında 9. sırada yer alan Bradford City, İngiltere Lig Kupası (Capital One)'nda adını sürpriz bir şekilde finale yazdırdı. Bradford City, 24 Şubat Pazar günü Chelsea'yi yarı finalde deviren Swansea City ile karşılaşacak.

Bradford City'nin final öyküsü

İngiltere 4. Lig takımı Bradford, Lig Kupası'nda adını finale yazdırarak İngiliz basınına bomba gibi düştü. Bradford City; Manchester City, Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester United, Tottenham gibi takımların bulunduğu Lig Kupası'ndan adını finale yazdırarak, büyük başarı örneği sergiledi.

İşte Bradford'un başarı öyküsü

Capital One'da, 1. Tur'da Notts County'ye konuk olan Bradford, sahadan 1-0 galip ayrıldı. 2. Tur'da ise Championship takımlarından Watford'u yine deplasmanda 2-1 geçti ve bir üst tura yükseldi. 3. Tur'da kendisiyle aynı ligde mücadele eden Burton Albion'u sahasında 3-2 mağlup etti. Bu turda büyük rakiplerden biri olan Manchester City, Aston Villa'ya 4-2 yenilerek kupaya veda etti.

3 büyük daha elendi

4. Tur'da İngiltere Premier Lig takımlarından Wigan Athletic deplasmanına konuk olan Bradford, normal süresi 0-0 biten maçın penaltılarında 4-2 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı. Bu turda ise Manchester United, Liverpool ve Tottenham gibi önemli takımlar elendi.

Çeyrek Final'de Arsenal'i devirdiler

Birçok büyük kulübün kupadan elenmesinin ardından, sürpriz bir şekilde kendisini fark ettiren Bradford City, çeyrek finalde Arsenal'i sahasında konuk etti. Wigan maçında olduğu gibi normal süresi bir kez daha berabere bitti: 1-1. Penaltılarda ise Bradford, bir sürpriz yaparak 3-2 galip geldi ve Arsenal gibi dev bir kulübü eleyerek yarı finale yükseldi.

Finalin yolu göründü

İki aşamalı oynanan yarı finalin ilk karşılaşmasında, sahasında Manchester City'yi kupa dışı eden Aston Villa'yı 3-1 mağlup etti. Önceki gün oynanan rövanş karşılaşmasında Bradford ekibi, deplasmanda Aston Villa'ya 2-1'lik skorla kaybetse de skor avantajı ile finale çıkan takım oldu.

Bradford City, Chelsea'yi eleyen Sweansea City ile finalde kozlarını paylaşacak. Maç 24 Şubat Pazar günü oynanacak. Bradford City kupayı kazanması takdirde, gelecek sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme şansı elde edecek.

Onur Erdem BAYRAMİÇ / erdem.bayramic@fanatik.com.tr / @erdembayramic

Haberin Devamı
YORUM YAZ