Galatasaray'ın hamlesi büyük kriz yarattı! 'Bırakın gideyim'

Transferde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Avrupa'nın birçok liginde transfer tahtası kapanırken, Süper Lig'de transferin bitimine sayılı günler kaldı. Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor şampiyonluk yarışında takımlarını güçlendirmek için son hamlelerini yapmak için fırsat kovalıyor. İşte günün öne çıkan bomba transfer haberlerini sizler için bir araya getirdik...

MEDINA TEKLİFİ KABUL ETTİ

Arjantin basınından Cesar Luis Merlo'nun haberine göre, Fenerbahçe, 22 yaşındaki futbolcunun transferi için Boca Juniors ile anlaşma sağladı.

Fenerbahçe, Medina için Boca Juniors'a bonuslar dahil 15 milyon dolar ödeyecek.

Medina'nın ara transfer dönemine kadar Boca Juniors'ta kalacağı ve Fenerbahçe ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

TAVERNIER İÇİN SÜPER LİG İDDİASI

Rangers forması giyen James Tavernier için Türkiye iddiası gündeme geldi. HITC'de yer alan habere göre, Tavernier, yaz transfer döneminin başlarında Suudi Arabistan ve Türkiye'den gelen teklifleri kabul etmedi.

TÜRKİYE VE KATAR
Tavernier'in Celtic karşısında alınan yenilginin ardından taraftarların tepkisiyle karşılaştığı ve 32 yaşındaki futbolcu için Türkiye ve Katar'dan bazı takımların harekete geçebileceği iddia edildi.

PEŞİNDEKİ TAKIMLAR
Fenerbahçe ve Galatasaray'ın 32 yaşındaki deneyimli sağ bek için temasları olduğu, Beşiktaş'ın da İngiliz oyuncunun durumunu yakından takip ettiği öne sürüldü. Türkiye'den Tavernier'e ayrıca son talip olan takımın Başakşehir olduğu kaydedildi.

RANGERS PERFORMANSI
Tavernier ile Katar'dan da Al-Arabi ve Al-Gharafa'nın ilgilendiği kaydedildi. 2015 yılından bu yana Rangers forması giyen Tavernier'in İskoç temsilcisi ile sözleşmesi 2026 yılına kadar devam ediyor.

Güncel piyasa değeri 6.5 milyon euro olarak gösterilen Tavernier, Rangers'ta çıktığı 467 maçta 125 gol attı ve 131 asist yaptı.

EMIL BREIVIK SÜRPRİZİ

Galatasaray'da orta saha arayışları devam ediyor. Sezon başında Gabriel Sara'yı 18 milyon euroluk rekor bedelle kadrosuna katan sarı kırmızılılar, yine de eksiğini tam manasıyla karşılayamadı.

Özellikle 3-5-2 sistemine geçiş kararının ardından yönetimden bir orta saha takviyesi daha isteyen Okan Buruk, Galatasaray'a karşı adeta şov yapan Emil Breivik'i listenin ilk sırasına yazdı.

MOLDE'NİN TAVRI ÖNEMLİ
Geçtiğimiz sezon oynanan Molde maçlarının ardından Galatasaray Breivik ile anlaşmış ancak kulübü Molde'nin yüksek bonservis beklentisi transfere engel olmuştu.

Aslan 24 yaşındaki Norveçli orta saha için kısa süre içerisinde yeniden girişimlerde bulunacak. Breivik için Molde'nin tavrı ise transferde belirleyici olacak.

Haberin Devamı
'BIRAKIN GALATASARAY'A GİDEYİM'

Brezilya basınında yer alan haberlere göre Galatasaray'ın son teklifinin de reddedilmesinin ardından Jhon Arias ile kulübü Fluminense arasında sorunlar yaşanıyor.

Copa America'da Kolombiya'yı finale taşıyan oyuncu Fluminense'nin Copa Libertadores ve ligdeki en büyük umudu durumunda. Oyuncunun çok formda olması nedeniyle Avrupa kulüpleri Fluminense'yi rahat bırakmıyor. Ancak kulüp kararında ısrarlı. Jhon Arias ise transferine izin verilmemesinden dolayı üzgün.

Kolombiyalı futbolcu, kulübünün kolaylık sağlamaması nedeniyle tepki gösterdi. Aralık ayına kadar gitmesine izin verilmeyen Arias'ın yönetime "Bırakın gideyim" dediği ancak yönetimin geri adım atmadığı öğrenildi.

Aslında kulüplerin teklifleri Fluminense'nin istediği düzeydeydi, ancak Brezilya ekibi her teklife daha fazlasını isteyerek yanıt verdi. Bu durum da Arias'ı kızdırdı. Oyuncu yönetimi suçladı. Çünkü 10 milyon euro ve üzeri tekliflerde gidişine izin verileceğine dair kendisine söz verilmişti. Galatasaray'ın yanı sıra Zenit ve Girona'dan da teklif alan oyuncu bırakılmayacaksa maaşının bu teklifler seviyesine getirilmesini talep etti.

KONYASPOR'DAN FLAŞ TRANSFER

Bonservisi Serie A ekibi Torino'da bulunan geçtiğimiz sezonu Süper Lig ekibi Başakşehir'de geçiren 20 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu Emirhan İlkhan'ın yeni sezonda forma giyeceği takım belli oluyor.

Adı transfer döneminde birçok takımla anılan genç futbolcunun kariyerine gelecek sezonda Süper Lig'de devam edeceği ileri sürüldü.

İŞTE YENİ ADRESİ

Sports Digitale'nin haberine göre; Konyaspor, Torino forması giyen Emirhan İlkhan'ı kadrosuna katmaya çok yakın.

TORINO'YA TRANSFER OLMUŞTU

Beşiktaş altyapısından yetişen Emirhan İlkhan, A takımda sergilediği performansın ardından Ağustos 2022'de 4.9 milyon euro karşılığında İtalyan ekibi Torino'ya transfer olmuştu.

Sezonun ilk devresinde yeni kulübünde 4 maçta forma giyen 20 yaşındaki orta saha oyuncusu devre arasında Sampdoria'ya kiralandı. Burada 8 maçta sahaya çıkan Emirhan, geçtiğimiz sezonu Başakşehir'de kiralık olarak geçirdi. Ümit Milli futbolcu, turuncu lacivertli formayla 34 maçta 2 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

SAMET AKAYDIN'A TALİP ÇIKTI

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi kadrosuna yazdığı Samet Akaydin'e talip çıktı. Rus ekibi Lokomotiv Moskova, sarı lacivertli takımın milli oyuncusu Samet Akaydin'ı kadrosuna katmak istiyor.

GELEN TEKLİFLER REDDEDİLDİ
Haberde sarı lacivertli takımın, şu ana kadar oyuncu için gelen hiçbir teklifi kabul etmediği belirtildi.

TAKIMDA KALMA İHTİMALİ YÜKSEK
UEFA kadrosuna da yazılan 30 yaşındaki stoperin, Jose Mourinho tarafından takımda tutulmasına karar verildi. Geçen sezonu Panathinaikos'ta kiralık geçiren Samet Akaydin, Fenerbahçe formasını 34 kez terletti. Sarı lacivertliler, tecrübeli stoper, Adana Demirspor'dan 3.70 milyon euroya Adana Demirspor'dan transfer etmişti.

Haberin Devamı
ESKİ ASLAN FENERBAHÇE'YE

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi kadrosunu bildirmesine rağmen orta saha çalışmaları sürüyor. Sarı-Lacivertli ekibin eski Galatasaray oyuncusu Mario Lemina'yı mercek altına aldığı aktarıldı.

Fenerbahçe eski Galatasaraylı ismi bonservisiyle istiyor
Fenerbahçe'nin yeni transfer hedefi belli oldu. Sarı-Lacivertli ekip 2019-20 sezonunda Galatasaray'a kiralık olarak gelen Mario Lemina'yı renklerine bağlamak istiyor.

Kanarya'nın, Premier Lig ekibi Wolverhampton ile 1 yıllık sözleşmesi Lemina'yı bonservisiyle transfer etmek istediği belirtildi. Fenerbahçe'de yönetimin Wolverhampton ile kısa süre içinde temasa geçeceği ve 13 Eylül'e kadar transferi bitirmek istediği vurgulandı.

Lemina'ya Mourinho'dan yeşil ışık
İddialara göre Mario Lemina da uzun süreli bir kontrat teklif edilmesi halinde Türkiye'ye dönmek istiyor. Aktarılan bilgilerde transferine Jose Mourinho'nun da sıcak baktığı 31 yaşındaki orta saha oyuncusunun kariyerindeki son transfere imza atmak istediği belirtildi.

ONYEKURU SÜPER LİG'E GERİ DÖNÜYOR

Kariyerini Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden Al Fayha'da sürdüren Henry Onyekuru'ya talip çıktı. Süper Lig ekibi, Nijeryalı futbolcuya transfer teklifi yaptığı ve ilk tamasın kurulduğu kaydedildi.

TÜRKİYE KARNESİ
Onyekuru, Türkiye'de Galatasaray ve Adana Demirspor forması giydi. Yıldız futbolcu Galatasaray'da 71 maça çıktı ve 22 gol 12 asitlik performans sergiledi. Adana Demirspor'da ise 30 maça çıkan Nijeryalı sol kanat, 8 gol ve 3 asist yaptı.

SÖZLEŞMESİ SÜRÜYOR
Henry Onyekuru'nun Al Fayha ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2025'te sona erecek. Yıldız futbolcunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin Euro. 27 yaşındaki futbolcu Al Fayha takımında 34 maça çıkıp 11 gol 3 asistlik katkı verdi.

EYÜPSPOR TALİP OLDU
Al Fayha forması giyen Henry Onyekuru'ya Süper Lig ekibi Eyüpspor'un talip olduğu belirtildi. Ajansspor'un haberine göre; Nijeryalı hücum oyuncusuyla transferde ilk temasın kurulduğu vurgulandı.

YUSUF YAZICI TRANSFERİNDE SON DAKİKA

Sezon sonu itibarıyla Fransız ekibi Lille'den ayrılan Yusuf Yazıcı, henüz hiçbir takımla anlaşma sağlayamayan milli futbolcu, kendisine talip olan Galatasaray hakkındaki kararını verdi.

Devler talip oldu
Bonservisinin elinde bulunduran Yusuf Yazıcı ile Galatasaray, Lyon, Nice, Manchester United, Milan ve Tottenham'ın ilgilendiği kaydedildi. 27 yaşındaki futbolcu buna karşın hiçbir takımla anlaşma sağlayamadı.

Yusuf Yazıcı'dan Galatasaray kararı
Son olarak Kamal Gozo'nun haberine göre; Yusuf Yazıcı, kendisine teklifte bulunan Galatasaray'a transfer kararını iletti. Çıkan haberde 27 yaşındaki futbolcunun Sarı-Kırmızı kulübün teklifini reddettiği kaydedildi.

Farioli de radarına aldı
Öte yandan haberde, Yusuf Yazıcı'ya Francesco Farioli'nin çalıştırdığı Hollanda ekibi Ajax'ın da talip olduğu belirtildi.

Bir kez daha Trabzonspor
Karadeniz ekibinde 5. Şenol Güneş döneminde 3. Yusuf Yazıcı dönemi de yaşanabilir. deneyimli teknik adamın henüz hiçbir takımla anlaşmayan başarılı oyuncuyla birebir bir görüşme gerçekleştireceği öğrenildi. Henüz takım bulamayan Yusuf Yazıcı, kariyerine Türkiye’de devam etmeye sıcak bakıyor. Güneş görüşmeden olumlu yanıt alırsa yönetim transferi bitirecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ