Osimhen çılgınlığı İtalya'yı birbirine kattı: Topa tuttu! 'Galatasaray daha büyük'

Galatasaray'ın Serie A ekibi Napoli'den transfer ettiği Victor Osimhen konusunda İtalyan taraftarlar büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin, 1 yıl kiralık olarak kadrosuna kattığı Nijeryalı yıldız için Napolililer ayağa kalktı ve kulüplerini adeta topa tuttu. Kızgınlıklarını hala koruyan taraftarlar, gösterdikleri tepkiyle bu transferi kolay kolay unutamayacaklarını gösterdiler. Detaylar haberimizde...

Nijeryalı yıldız Victor Osimhen, Türkiye'ye geldi ve Galatasaray'la 1 yıllık kiralık sözleşmesini imzaladı. Ancak, İtalya'da bu transferin yankıları hala büyük bir etkiyle devam ediyor.

Haberin Devamı

Avrupa devleri peşindeydi

Sezon bitti, 25 yaşındaki gol makinesi için Napoli’nin kapısını çalan ilk takım Mbappe’yi Real Madrid’e kaptıran PSG oldu. Fransız devi 100 milyon Euro teklif etti. Napoli Başkanı De Laurentiis, 130 milyon Euro’yu isteyince anlaşma suya düştü. Ardından Chelsea devreye girdi.

Arabistan'ı reddetti

Osimhen, Premier Lig hayaline artık çok yakındı. Ancak İngiliz devi ile Napoli anlaşamadı. Ardından Suudi ekibi Al-Ahli teklif yaptı, İtalyan kulübüyle anlaşma sağladı. Bu kez de Osimhen, Avrupa’da kalmak istediği için bunu kabul etmedi.

Osimhen çılgınlığı İtalyayı birbirine kattı: Topa tuttu Galatasaray daha büyük

Premier Lig deviyle anlaştı ama...

Chelsea pes etmedi, iki farklı teklifle geldi. Maviler önce Lukaku’yu takasta kullanmayı önerdi. Bu girişim başarısız oldu. İngiltere’de transfer dönemi kapanmadan önce bu kez zorunlu satın alma opsiyonuyla kiralama teklifi geldi. Bu sırada Nijeryalı yıldız Chelsea ile anlaştı. Ancak Napoli bir kez daha ‘hayır’ yanıtı verdi.
Napoli ile iplerini kopardığı an!

Haberin Devamı

Kadro dışı kaldı

İngiltere’de transferin son günü Liverpool’un sürpriz girişimi de sonuçsuz kaldı. Osimhen, bu gelişmeler üzerine Napoli ile iplerini kopardı. Teknik direktör Conte de kendisini kadro dışı bıraktı.

Galatasaray’a Icardi, Mertens, Torreira, Davinson gibi yıldızları getiren menajer George Gardi harekete geçti. Sarı-Kırmızılılar’a, “Osimhen’i ister misiniz?” mesajını yolladı. Yönetim, Okan Buruk’un onayıyla hemen, “Evet” yanıtını verdi. Napoli, kiralık teklife, “Tamam” dedi. Bunun üzerine yönetici İbrahim Hatipoğlu, sportif direktör Cenk Ergün ve Okan Buruk özel uçakla hemen Napoli’ye gitti.

Osimhen çılgınlığı İtalyayı birbirine kattı: Topa tuttu Galatasaray daha büyük

Tarihi transfer gerçekleşti

Burada İtalyan ekibiyle her konuda anlaşma sağlandı. Buruk, Osimhen ile özel görüştü. Dünyaca ünlü forvetle de anlaşma sağlandı ve Türkiye'nin yolunu tutarak Galatasaray'la 1 yıllık kiralık sözleşmeye imzasını attı. 

Taraftarlar topa tuttu!

Victor Osimhen'in Napoli'den Galatasaray'a transfer olması İtalya'da olay çıkardı. Nijeryalı golcünün Galatasaray'a kiralık olarak katılmasının ardından Napoli taraftarları, İtalyan ekibinin yönetimini topa tuttu.

Haberin Devamı

Taraftarlar çılgına döndü

İtalyan ekibi Napoli'nin taraftarları, Galatasaray'a transfer olan Victor Osimhen konusunda kızgınlıklarının hala devam ettiğini gösterdiler. Taraftarlar, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarda İtalyan ekibine patladı. 

"Galatasaray, Napoli'den daha büyük bir kulüp", "Napoli işe yaramaz bir takım", "Osimhen olmadan artık hiçbir şey kazanamazsınız", "Serie B Napoli'yi bekliyor" şeklinde eleştirilerde bulundular.

Osimhen çılgınlığı İtalyayı birbirine kattı: Topa tuttu Galatasaray daha büyük

Performansı

25 yaşındaki Osimhen; 2020 yılında Lille'den 77.5 milyon euroya Napoli'ye transfer oldu. Nijeryalı yıldız; Napoli'de 133 maçta forma giyerken 76 gol attı ve takımına 18 asistlik katkı sağladı.

YORUM YAZ