Enes Ünal sonrası Bartuğ Yıldırım! Getafe kararını verdi, bonservisi...

Norwich City'ye transferinin iptal olması sonrası Getafe'ye kiralanan Bertuğ Yıldırım ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. İspanyol ekibinde 10 numaralı formayı giyen ve süre aldığı 2 maçta kalitesini gösteren milli futbolcumuz ile ilgili sürpriz bir iddia ortaya atıldı.

Enes Ünal sonrası Bartuğ Yıldırım! Getafe kararını verdi, bonservisi...

Sarıyer altyapısından yetişen ve Temmuz 2021'de Hatayspor'a transfer olan Bertuğ Yıldırım, kulüp rekoru kırarak Ağustos 2023'te Rennes'e imza atmıştı. 5.4 milyon Euro bonservisle Fransa'nın yolunu tutan Bertuğ, 4.25 milyon Euro'ya Al-Arabi'ye giden Aaron Boupendza'yı geçerek Hatayspor'un en pahalı transfer satışı olmuştu.

Haberin Devamı
Jose Mourinho'dan Okan Buruk'a olay gönderme

Norwich'e transferi son anda olmadı

Fransız ekibiyle çıktığı 28 maçta 1 kez gol sevinci yaşayan, 2 de asist yapan Bertuğ, sezonun tamamlanmasının ardından bir transfer daha yaptı. İsmi Fenerbahçe ile de anılan milli forvet için İngiltere Premier Ligi çok yakındı. Norwich City'ye transfer olmak adına İngiltere'ye seyahat eden, bitti gözüyle bakılan transfer son anda gerçekleşmeyince milli oyuncu, formasını giydiği Rennes'e döndü.

Enes Ünal sonrası Bartuğ Yıldırım Getafe kararını verdi, bonservisi...

Jose Bordalas’ı çok etkiledi

Henrik Meister'i kadrosuna kattıktan sonra Bertuğ Yıldırım ile yollarını ayırmaya kararlı olan Rennes, Bertuğ'u Getafe'ye kiraladı. Fichajes’in haberine göre bu sezon Getafe ile birlikte 2 maça çıkan Bertuğ Yıldırım, bu maçlarda oynadığı futbolla teknik direktörü Jose Bordalas’ı çok etkiledi. İspanyol teknik adamın Bertuğ’nun oyunun okuma yeteneğinden ve çevikliğinden çok memnun kaldığı aktarıldı.

Haberin Devamı

Rennes’e kendini kanıtlamak istiyor

Bertuğ'un Getafe formasıyla kendisini Rennes’e kanıtlamak istediği, Milli oyuncunun tek odağının Bordalas’ın sistemine adapte olmak ve kendini geliştirmek olduğu ifade edildi. Fichajes’in aktardıklarına göre Bertuğ Yıldırım’da İspanya’da performansıyla parlamak istiyor. 22 yaşındaki futbolcunun Avrupa’nın en büyük liglerinden birinde gösterdiği performansla adından söz ettirmeyi planladığı iddia edildi.

Enes Ünal sonrası Bartuğ Yıldırım Getafe kararını verdi, bonservisi...

Enes Ünal'ın yerini dolduracak

Bertuğ Yıldırım, kariyerine Getafe'de devam etmeye hazırlanırken bir başka Türk golcü Enes Ünal'ın yarattığı etkiyi yaratmaya çalışıyor. 2020 yılında transfer olduğu Getafe'de büyük başarılara imza atan Enes Ünal, geride bıraktığımız sezonun ortasında kiralandığı Bournemouth'a yaz döneminde 16.5 milyon Euro karşılığında bonservisi ile birlikte transfer olmuştu. Getafe, Enes Ünal'ın yerini bir başka Türk golcü Bertuğ Yıldırım ile doldurdu.

YORUM YAZ