'Icardi terlemedi bile! Eğer Osimhen olsaydı...' Servet Çetin'den RFS-Galatasaray maçı sonrası olay sözler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nin 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı Letonya ekibi RFS ile 2-2 berabere kaldı. Oynanan maçı teknik direktör Servet Çetin, teknik bakış köşemizde değerlendirdi.

'Icardi terlemedi bile! Eğer Osimhen olsaydı...' Servet Çetin'den RFS-Galatasaray maçı sonrası olay sözler

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Letonya deplasmanda RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla Avrupa Ligi'nde puanını 4 yaptı. Müsabakayı teknik direktör Servet Çetin, teknik bakış köşemizde mercek altına aldı.

Haberin Devamı
Okan Buruk'tan beraberlik açıklaması: Özür diliyoruz!

YUNUS YİNE BOŞ GEÇMEDİ

Sarı-Kırmızılılar’da Kerem Aktürkoğlu’nun, Benfica’ya transferi sonrası ilk 11’de formayı alan Yunus Akgün, üzerine katarak devam ediyor. Mertens’in attığı gol öncesi topu harika çalımlarla rakip kaleye kadar taşıyan Yunus, 38. dakikada da Sanchez’in pasında ağları salladı. PAOK maçında Avrupa kupalarındaki ilk golünü atan yıldız futbolcu, son 5 resmi maçta 3. kez ağları salladı. Yunus, Milan Baros’tan (2009/10) bu yana Aslan’da bir Avrupa Ligi sezonunda oynadığı ilk iki grup/ lig maçında da gol atan ilk oyuncu oldu.

DEPLASMANDA KAZANAMIYOR

Cim Bom, Avrupa’da 1 yıldır deplasmanda kazanamıyor. Avrupa kupalarındaki son galibiyetini, 3 Ekim 2023’te Şampiyonlar Ligi’nde 3-2’lik skorla Manchester United karşısında alan Aslan, sonrasında çıktığı 5 deplasmanda zafer sevinci yaşayamadı. Bayern Münih, Kopenhag, Sparta Prag ve Young Boys’a dış sahada kaybeden Galatasaray, dün de Rigas Skola ile 2-2 berabere kaldı.

Haberin Devamı

Icardi terlemedi bile Eğer Osimhen olsaydı... Servet Çetinden RFS-Galatasaray maçı sonrası olay sözler

BARIŞ ALPER ETKİSİZ

kaldı Kasımpaşa karşılaşmasında oyuna sonradan giren ve teknik direktör Okan Buruk’un maç içinde uyarılarına maruz kalan Barış Alper Yılmaz, Rigas Skola karşısında ilk 11’de sahaya çıktı. Mücadeleye sağ kanatta başlayan Barış Alper, rakibin 2-2’lik beraberliği yakalaması sonrası sağ beke geçti ve son anlarda kanat beki gibi oynadı. Ancak yıldız futbolcu, beklentilerin altında kaldı.

BATSHUAYİ’DE HAREKET YOK

Aslan’da sezona iyi bir giriş yapan Michy Batshuayi, özellikle Victor Osimhen transferi sonrası hem moral hem de fiziksel anlamda düşüş yaşamıştı. Kasımpaşa maçında sonradan oyuna girdikten sonra hiçbir varlık gösteremeyen Belçikalı forvet, Rigas Skola karşısında da kurtarıcı olarak daha erken sahaya sürüldü ama yine hayal kırıklığı yarattı.

İŞTE SERVET ÇETİN'İN DEĞERLENDİRMELERİ:

"Galatasaray, çok yavaş ve temposuz bir futbol oynadı. Bu tarz maçlarda konsantrasyon eksikliği çok oluyor. Her zaman konsantre olmanız gerek. Rakip Rigas, kaptığı toplarla hücum etmeye çalışan ve 5-3-2 şeklinde Galatasaray’ı karşılayan bir anlayışla sahadaydı. Galatasaray, böyle bir takıma merkezden hücum etmeye çalıştı. Ancak daha hızlı oynamaları, paslaşmaları ve kenarlardan atak yaparak, ikili oyunları devreye sokmaları gerekti. İşin açıkçası çok fazla zorladılar. Gerçekten çok yazık oldu."

Haberin Devamı

SÜPER LİGİ DE ETKİLEYEBİLİR

Bu tarz takımlara karşı kaybedilen puanlar, 2-0’dan 2-2’lik sonuç, moral ve motivasyon anlamında lige de olumsuz etki yapabilir. Yapılan değişiklikler biraz skora bağlıydı. Oyunun bu seviyeye gelmemesi gerekiyordu. Hoca dışında oyuncular da sorumluluk alıp, bu maçı bitirmeliydi. İlk golü erken atmışsın, golü bulunca daha rahat olursun. İkinci golü de bulmuşsun, rakip de riske girmiş. Burada farkı açıp, dizginleri alman lazım. Burada Icardi, Mertens ve Sanchez gibi oyunculardan bahsediyorum. Okan Buruk, çift santrfora döndü, doğru bir hamleydi ama kenarlardan gelmesi gerekiyordu.

Icardi terlemedi bile Eğer Osimhen olsaydı... Servet Çetinden RFS-Galatasaray maçı sonrası olay sözler

TAKIM SAVUNMASINA DİKKAT

Galatasaray’ın son iki maçta yediği gollerden sonra sadece savunmaya değil, takıma bakmamız lazım. Dünyanın en iyi defans oyuncularını getirseniz, takım savunması olmadan olmaz. Galatasaray açık bir futbol oynuyor. Abdülkerim, Berkan Kutlu değişikliği daha erken olabilirdi. Abdülkerim’in iki golde de hatası vardı. Fenerbahçe maçında takım savunmasını çok iyi yaptılar. Ancak diğer bölgelerdeki oyuncular da, buna katkı verdi. Kasımpaşa karşısında Osimhen çıkınca, rakip stoperler öne çıktı.

Haberin Devamı

EĞER OSİMHEN OLSAYDI

Osimhen olunca, rahat hareket edememişlerdi. Osimhen bu maçta olsaydı, daha farklı olurdu. Icardi dün hiçbir şey yapmadı, hatta terlemedi bile! Barış Alper de açık alan oyuncusu, etkili olamadı. Batshuayi, ikinci santrforken Osimhen sonrası üçüncü konuma düştü. Ondan sonra ruh hali de değişti. Öncesinde oyuna girince yıpratıcı olurdu. Yine isteksiz bir Batshuayi izledik. Sanchez ve Yunus’u sadece beğendim. Galatasaray, 2-0’dan sonra bu iş bitti gibi düşündü ama bu tarz takımlara bu fırsatları vermeyeceksin. Çünkü sen izin verdiğin sürece onlar oynayabilir.

YORUM YAZ