Okan Buruk'tan beraberlik açıklaması: Özür diliyoruz!

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Letonya deplasmanda RFS karşısında 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 berabere kaldı. Sarı-kırmızılılar bu sonuçla Avrupa Ligi'nde puanını 4 yaptı. Müsabakanın ardından teknik direktör Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Ligi 2. haftasında Galatasaray, Daugava Stadyumu’nda Letonya ekibi RFS ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar 2-0 öne geçtiği müsabakadan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Maçın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Maça galibiyet hedefiyle çıktıklarını aktaran tecrübeli teknik adam, "Buradan 3 puan alıp yolumuza 6 puanla devam etmek istiyorduk. Maç da beklediğimiz gibi başladı. Top yüzde 75 bizdeydi. Daha çok üretmemiz gerekiyordu. 2-0 önde geçtik. Rakibimizi önemsemememiz birinci golü yedirdi. Hem ilk müdahaleyi hem de savunmanın daralmasını doğru şekilde yapamadık. Devre arasına 2-1 ile girdik. İkinci yarıda da rakibimiz bekledi. Top bizdeydi. Daha çok üretebilirdik ama savunmada doğru eşleşemeyince ikinci golü yedik. Sonrasında rakip savunmaya çekildi. Biz üretmeye çalıştık. Değişiklikler yaptık ama oyuna etkisi olmadı. Bireysel yetenekle, uzaktan şutla veya duran topla çözemedik." diye konuştu.

Okan Buruk, beraberlikten dolayı üzgün olduğunu belirterek, "Üzgünüm. Bizden beklenti çok yüksek. Bu kadar önemli kadrodan beklentinin yüksek olması normal. Kendi oyunumuzun altında kaldık. Rakibi özellikle savunmada daha çok önemsememiz gereken yerler vardı. Taraftarımızdan ve ülkemizden özür diliyoruz. Bize yakışmayan bir sonuç oldu. Çok rahat kazanabileceğimiz, 2-0'a getirdiğimiz maçı konsantrasyon eksikleriyle kazanamadık. İlk maçımızı kazanmıştık. Bugün de kazanarak yolumuza devam etmek istiyorduk. Rakibimiz de iyi mücadele etti. Tebrik ediyorum. Ancak bu olmadı. Bana ve oyuncularıma bu sonuç yakışmadı." ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ