Fenerbahçe'de Mourinho hayal kırıklığının sebebini açıkladı! 'Her maç başımıza geliyor'

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nin 2. haftasında deplasmanda karşılaştığı Hollanda ekibi Twente ile 1-1 berabere kaldı. Müsabakanın ardından konuşan teknik direktör Jose Mourinho, çok önemli ifadeler kullanırken hayal kırıklığının sebebini açıkladı. Portekizli hoca, Amrabat'ın performansına da vurgu yaptı. Detaylar haberimizde...

Sarı-Lacivertli temsilcimiz, Twente deplasmanından 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Mücadelenin ardından açıklamalarda bulunan Mourinho, her maç aynı şeyi yaşadıklarının altını çizdi.

Haberin Devamı

İşte Mourinho'nun Twente maçı sonrası yaptığı açıklamalar: 

"iyi ve pozitif puan. Avrupa deplasmanlarında aldığınız her puan pozitiftir. iyi bir takıma karşı puan aldık, bu da daha değerli kılıyor. 0-0'ken net pozisyon kaçırdık, her maç başımıza geliyor. Oosterwolde'nin şutu direkten döndü, En-Nesyri kaçırdı. Hayal kırıklığımızın sebebi buydu."

"Rakibimizin kısa, çevik oyuncuları var. Seba ile daha erken beraberliği bulabilirdik. Beraberlik golünden sonra momentum bize geçti, kazanabilirdik. Çok fazla sarı kart gördük. Sonra değişiklikler yaptık. Aldığımız puan bizim için pozitif. Şu an 4 puanımız var. Hedefimiz bu ligde üst tura çıkamayacak takımlardan mümkün olduğu kadar uzak olmak."

Fenerbahçede Mourinho hayal kırıklığının sebebini açıkladı Her maç başımıza geliyor

'Kendisi iyi bir karakter' 

Haberin Devamı

"Amrabat iyi oynuyor, fit geldi. Fiorentina'da maçlarda oynuyordu, hatta 120 dakika oynamıştı bir maçta. Bizim oyunumuzu anlaması gerekiyordu sadece. Kendisi iyi bir karakter. O tür pozisyonlarda bu tip paslar atmayı gerekiyor."

'İşimi öğrenmek için iyi bir fırsat' 

Bazen Türkiye'ye işimi öğrenmeye gelmişim gibi düşünüyorum. Sorulan sorulara bakınca; işimi öğrenmek için iyi bir fırsat!

"8 maçlık kura, çok zor. Normalde evinizde daha fazla puan toplamayı beklersiniz ama biz evimizde Manchester United, Athletic Bilbao, Lyon ile oynayacağız. Bu rakiplerin zorluğuna bakınca, bu durumu telafi edebilmek için deplasmanda oynayacağımız maçlardan puan almamız lazım."

Gol yememe uyarısı...

"Böyle bir takıma karşı 1-0 geri düşmek zordur. Devre arasında oyuncularıma gol yemememiz gerektiğini söyledim. İkinci yarıda da istediklerimizi daha çok yapabildik. Şimdi onların 2 puanları var ama bu puanları Fenerbahçe ve Manchester United'dan aldılar. Üst tura çıkabileceklerini düşünüyorum."

YORUM YAZ