Galatasaray'da Ismael García Gómez'den çarpıcı Fenerbahçe sözleri: 'Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı'

İki sezon üst üste yaşanılan şampiyonlukta Galatasaray'ın en önemli isimlerinden biri olan Ismael García Gómez çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın İspanyol yardımcı antrenörü Ismael García Gómez geçtiğimiz sezona dair çarpıcı açıklamalarda bulunurken, yeni sezonla alakalı da değerlendirmeler yaptı. Okan Buruk'un yardımcıları arasında önemli bir yere sahip olan İspanyol çalıştırıcının özellikle Fenerbahçe ile yaşanan rekabete değinmesi dikkat çekti.

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'YLE ÜST DÜZEY BİR REKABET YAŞANDI'

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Gómez, ''Ekip olarak devam ediyoruz. Tatilimiz bitmek üzere. İnanın büyük bir çalışma arzusuna sahibim. O kadar şanslıyım ki, Türkiye'de ikinci sezonum ve her iki sezonda da şampiyon olduk. Bundan dolayı gerçekten çok mutluyum. Son şampiyonluğumuz gerçekten çok zor, ama bir o kadar da anlamlı oldu; çünkü Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı. Biz rekor puanla şampiyon olduk; ama Fenerbahçe de rekor kırdı. Rakibimiz bile bizim bir önceki sezon aldığımızdan daha fazla puan topladı. Bu açıdan çok anlamlı oldu ce tarifi büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Bence Fenerbahçe de büyük bir meydan okuma gerçekleştirdi, dolayısıyla üst düzeyde bir rekabet yaşandı. Burada kazanan Türk futbolu oldu'' dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Ismael García Gómezden çarpıcı Fenerbahçe sözleri: Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı

'HARİKA OYUNCULARA SAHİBİZ'

Şampiyonluktaki temel mesele takım olarak iyi olmamızdı. Tek ya da bir kaç oyuncuya endeksli değiliz. Bu nedenle bir oyuncuyu işaret edemem. Çok fazla süre almayanlar da dâhil, büyük bir takım içi rekabet yarattık ve bu da kolektif oyunumuzu çok geliştirdi. Hedefe ulaşmamızı sağlayan temel faktör buydu. Ayrıca sadece fiziksel gücümüz ya da dayanıklılığımız bizi hedefe götürmedi, ikis sezondur çok güçlü oyuncularla oynuyoruz, özellikle bu sezon üst düzey oyuncularla oynamış olmamızı, sonuç almamız konusunda işleri kolaylaştırdı. Galatasaraylı oyuncular stratejimi anlayıp, bunu sahaya yansıtmak konusunda son derece başarılılar. Bu pek çok faktör var bizi başarıya götüren, ama en önemlisi çok iyi oyuncularla oynuyor olmamız. Bu anlamda büyük bir uyum yakaladık'' şeklinde konuştu.

BATSHUAYI SİSTEMİ DEĞİŞTİRECEK Mİ?

Batsuhayi'nin takıma katılmasıyla çift forvetli sistemin de bir seçenek olduğunu belirten Ismael García Gómez, ''Bence bir seçenek. Okan Buruk için bu durum bir opsiyon oluşturacak. Fakat bence Batsuhayi'nin transferi doğrudan oyun sistemimizi değiştirecek bir faktör değil. Biz geride kalan sezonda da oyuncuların futbol karakteri ve maçın niteliğine göre saha içi değişik varyasyonlar kullandık. Elbette Batsuhayi'nin gelişi Okan Burak seçeneklerini arttıracaktır. Farklı özellikteki oyuncular, özellikle ön bölgede bizi oyun açısından her zaman zenginleştirir'' şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Galatasarayda Ismael García Gómezden çarpıcı Fenerbahçe sözleri: Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı

ICARDI'YE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Mauro Icardi ile ilgili düşüncelerini de aktaran Gómez, ''Aslında Icardi ile ilgili söyleyeceklerim futbolu seven herhangi birinin düşüncelerinden farklı değil. İki sezondur Galatasaray'da harika işler yaptı, ama özellikle geride bıraktığımız sezonda bizim oyunumuza büyük etkide bulundu. Sadece attığı goller ya da verdiği gol paslarıyla değil. Bunlar zaten takımı sonuca taşıdı; fakat oyun içerisinde de hep yer aldı. İnisiyatif kullandı. Maça etki etti. Kolektif oyun içerisinde ve takım savumasında yer aldı. Bence takımda değişmeyecek, son derece önemli bir parça. Merkez hücumlarımızın belirleyicisi ve tam bir golcü'' dedi.

Galatasarayda Ismael García Gómezden çarpıcı Fenerbahçe sözleri: Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı

ŞAMPİYONLAR LİGİ HEDEFİ

Şampiyonlar Ligi'nde önce play-offu geçmek zorunda olduklarını vurgulayan İspanyol futbol adamı, ''Önce play offu geçmek zorundayız. Bu turda karşımıza çıkacak rakibin çok zorlayıcı olacağını farkındayız. O nedenle tüm konsantrasyonumuz, play off geçmek. Sonrasında ben Galatasaray'ın grup aşamasında büyük bir gelişim göstereceğine inanıyorum. Geçen sezondan çok daha iyi olacağız Şampiyonlar Ligi'nde. Galatasaray çok büyük ve tutkulu bir taraftar topluluğuna sahip, onlar Şampiyonlar Ligi'nde başarılı bir Galatasaray görmeyi hakediyorlar. Biz de bunu gerçekleştireceğiz'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TRANSFER SÖZLERİ

Bu yaz transfer döneminde mevcut kadrodaki oyuncularla ilgili transfer gelişmesi olup olmayacağını bilmediklerini ifade eden Gómez, ''Şu anda Okan Buruk'un deklare ettiği sağ bek, merkez orta saha ve hücum bölgesinin dışında acil bir transfer bölgesi yok. Ancak gelen ve gidebilecek oyunculara bağlı olarak başka transferler de olabilir. Bunları dikkâtli ve sabırla değerlendireceğiz' şeklinde konuştu.

'DAVINSON SANCHEZ DÜNYA ÇAPINDA BİR STOPER'

Davinson Sanchez'e de değinen İspanyol teknik adam, ''Şu anda Kolombiya milli takımıyla harika bir Copa America yapıyor. Takımımızı değişmeyen parçası ve gerçekten takım olarak gelişimimizde yüzde yüz katkısı olan bir oyuncu. Her yönden saha içinde ve dışında bize müthiş yardımcı oluyor. Büyük bir profesyonel. Bence dünya çapında bir savunmacı. Ben sezon içerisinde harika maçlar çıkarttı. Tabii ki transfer dinamik bir süreçtir. Ben bizimle devam edeceğini düşünüyorum. Devam etmesini isteriz'' dedi.

Haberin Devamı

Galatasarayda Ismael García Gómezden çarpıcı Fenerbahçe sözleri: Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı

'MOURİNHO'NUN GELMESİ SEVİNDİRİCİ'

Fenerbahçe'nin Mourinho ile anlaşmasına da değinen Ismael García Gómez, ''Futbol sistemlerin geçerli olduğu ve bunları iyi işletenlerin başarılı olduğu bir oyundur. Biz Galatasaray olarak yapabileceklerimize bakıyoruz. Geçen sezondan çok daha iyi olacağız. Amacımız yine şampiyon olmak ve Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak. Yani rakiplerimizin ne yaptığında çok bizim ne yaptığımız önem arz ediyor. Mourinho hiç kuşkusuz tüm dünyanın tanıdığı, büyük ve kariyeri başarılarla dolu bir teknik direktör. Bence Fenerbahçe'de başarılı olacak. Kendisine başarılar dilerim. Bu durum iyi; çünkü rekabeti arttırıyor. Rakibimiz Mourinho ile daha güçlü olmaya çalışırken, biz çok daha güçlü olacağız. Bu durum rekabeti ve dolayısıyla Türk futbolunun seviyesini arttıracak. Kısacası Mourinho'nun gelmesi herkes için kazanç'' şeklinde konuştu.

'ARDA GÜLER SIRA DIŞI BİR YETENEK'

Arda Güler'e değinen Gómez, ''Özel bir yetenek ve son derece estetik bir oyun karakterine sahip. Real Madrid onun tam gelişimi için son derece sabırlı ve bu böyle devam edecek. Büyük bir yıldızı olmak için gerekli potansiyele sahip. Türkiye'de çok başarılı maçlar çıkardı. Avrupa Şampiyonası'nda da öyle... Real Madrid'teki ağır ve yoğun amtrenman temposuna uygun fiziksel aşamaya geldiğinde takımın değişmez parçası olur. Sırdaşı bir yeteneğe sahip. Vinicius ve Rodrygo gibi oyuncular da ayı aşamadan geçti' dedi.

Galatasarayda Ismael García Gómezden çarpıcı Fenerbahçe sözleri: Fenerbahçe bizi gerçekten çok zorladı

YORUM YAZ