MENÜ

Galatasaray, Fenerbahçe'ye fark attı!

Geçen sezon Arena'daki derbide ezeli rakibini Sneijder'in 2 füzesiyle nakavt eden Galatasaray, bu sezon da şut sayısı ve yakaladığı isabet oranıyla zirvede yer alıyor. Fenerbahçe, çerçeveyi bulmada 59'a 35'le fark yemiş durumda.

Galatasaray, Fenerbahçe'ye fark attı!

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda Benfica’yı 2-1 yenip Devler Ligi’ndeki 10 maçlık kazanamama kâbusuna son verdi. Aslan, şimdi gözünü pazar günü yapacağı Fenerbahçe derbisine çevirdi. Amaç bu sefer de Sarı-Lacivertliler’i yenerek Kadıköy’deki 16 yıllık galibiyet hasretini dindirmek. Aslan, Kadıköy’deki en son galibiyetini 22 Aralık 1999’da ligde 2-1’lik skorla almıştı.

Galatasaray’ın sezonun geride kalan 8 haftasında attığı şut sayısı ve yakaladığı isabet oranı ise zorlu mücadele öncesi en büyük artısı olarak dikkat çekiyor.

5.7 puan fark var

Cimbom, bu periyotta 125 kez rakip kaleyi yokladı ve ligdeki tüm takımları geride bıraktı. Bu şutların 59’unda hedefi tutturan Aslan, yüzde 42.2’lik başarı oranı yakaladı. Fenerbahçe ise 96 kez rakip kaleyi hedefledi, bunların 35’inde isabet buldu, başarı oranı yüzde 36.5’te kaldı.

Paslarda da Cimbom önde

Sarı-Kırmızılılar, isabetli şutlarının yüzde 13.6’sını gol yaptı. Fenerbahçe’de bu oran yüzde 13.4. İsabetli şutta Cimbom’a en çok yaklaşan ekip 43 kez çerçeveyi bulan Beşiktaş. Aslan, pas istatistiklerinde de Kanarya’ya fark yaptı.

3 bin 977 pasın 3 bin 284’ü yerini buldu. Bu, ligin en yüksek rakamı olarak kayda geçti. Fenerbahçe ise 3 bin 377 pasın ancak 2 bin 752’sinde isabet yakaladı.

Ezeli rakiplerin şut ve pas istatistikleri




Sneijder ve Poldi önde gidiyor

Galatasaray’ın etkili isimleri Sneijder ve Podolski, ligin en çok şut atan isimleri. Hollandalı oyuncu, 26 şutta 8 isabet bulurken bunların 2’si gol oldu. Alman yıldız ise 23 isabetli şutun 14’ünde kaleyi buldu, 4’ünde gol attı. Fenerbahçe’de Nani 19 şutta 8 isabet yakaladı. Bunların 3’ü gol oldu. Persie, kaleyi 18 kez yoklarken 8’inde çerçeveyi, 4’ünde ağları buldu.

(Bugün)

Haberin Devamı
YORUM YAZ