Türkiye-Çekya maçı bitti saha karıştı | Çekyalı oyuncudan olay sözler: Türkler'i zehirlemek istedim!

Avrupa Şampiyonası'nda F grubundaki son maçında Çekya'yı 2-1 mağlup ederek bir üst tura adını yazdıran Milli Takım Avusturya'nın rakibi oldu. Çekya maçını yöneten Istvan Kovacs'ın karşılaşma sırasında ve sonrasında verdiği kararlar çok tartışıldı. Hakemin son düdüğün ardından ise saha karıştı!

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 3'üncü maçında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Maçın son düdüğü sonrası saha içerisinde büyük bir gerilim yaşandı. Müsabakada çıkan kart sayısı turnuva tarihine geçti.

Haberin Devamı

Volkspark Stadı'nda oynanan maçta Türkiye'nin gollerini 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu ve 90+4. dakikada Cenk Tosun attı. Maçın ardından sahada büyük bir gerilim yaşandı.

Çekya - Türkiye maçının Rumen hakemi Kovacs, karşılaşma boyunca toplam 18 sarı kart ve 2 kırmızı kart çıkardı. A Milli Takımımızın 2-1'lik galibiyetiyle sona eren maç, Avrupa Şampiyonası tarihinin en çok kart çıkan maçı olarak tarihe geçti. Önceki rekor, toplam 10'ar kartla EURO 1996 (2 maç: Çekya - İspanya ve Çekya - Portekiz), EURO 2000 (İtalya - Hollanda) ve EURO 2016'ya (Portekiz - Fransa) aitti.

TARTIŞMA YARATAN HAKEM KARARLARI

Kovacs, Çekya’nın skoru 1-1’e getiren golünde kaleci Mert Günok’a yapılan bariz faulü es geçti. VAR’dan da bir uyarı gelmeyince gol geçerli sayıldı. Milli Takım'da tam 10 oyuncuya kart gösteren Kovacs, bununla da yetinmedi yedek kulübesinde hem Uğurcan’a hem de Montella’nın tercümanı Dani’ye de kart gösterdi. Rumen hakem, bitiş düdüğünün ardından Arda’ya da kart çıkardı.

Haberin Devamı

Türkiye-Çekya maçı bitti saha karıştı | Çekyalı oyuncudan olay sözler: Türkleri zehirlemek istedim

SON DÜDÜK SONRASI BÜYÜK GERİLİM!

Maçın bitiş düdüğünün ardından gerilim yükseldi, Thomas Chory adeta çılgına döndü. Çekyalı futbolcu Ferdi Kadıoğlu'nun üzerine yürürken, yardımcı antrenör Selçuk Şahin araya girdi.

Türkiye-Çekya maçı bitti saha karıştı | Çekyalı oyuncudan olay sözler: Türkleri zehirlemek istedim

Bu esnada Chory'yi iten Arda Güler sarı kart gördü. Çekyalı futbolcu direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken, Soucek ise sarı kart gördü.

MONTELLA'NIN GÜVENİ TAM!

THOMAS CHORY MAĞLUBİYETİ YEDİREMEDİ

90 dakikalık gerilim maçın bitiş düdüğünün ardından adeta tavan yaptı. Mağlubiyeti hazmedemeyen Çekyalı Thomas Chory çılgına döndü. Çekyalı futbolcu önce Ferdi Kadıoğlu'nun üzerine yürürken, yardımcı antrenör Selçuk Şahin araya girdi. Bu esnada Chory'yi iten genç yıldızımız Arda Güler ise sarı kart gördü. Çekyalı futbolcu daha sonra Orkun'a saldırınca direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edildi. Sahada çirkinleşen bir diğer isim olan Çekya kaptanı Tomas Soucek ise sarı kart gördü.

Türkiye-Çekya maçı bitti saha karıştı | Çekyalı oyuncudan olay sözler: Türkleri zehirlemek istedim

CHORY'DEN OLAY SÖZLER: TÜRKLERİ ZEHİRLEMEK İSTEDİM

Maç sonu olayların fitilini ateşleyen isim Chory, Çekya basınına olay açıklamalarda bulundu. Ferdi Kadıoğlu ve Orkun Kökçü ile kavga eden ve kırmızı kart gören 29 yaşındaki futbolcu, sahaya girmesinin nedenini şu sözlerle anlattı: Sahaya biraz agresiflik katmak ve Türkleri onları zehirlemek istedim. Bundan hoşlanmayacaklarını biliyordum.

Haberin Devamı

Türkiye-Çekya maçı bitti saha karıştı | Çekyalı oyuncudan olay sözler: Türkleri zehirlemek istedim

EN KÖTÜ HAKEM PERFORMANSLARINDAN BİRİ

Gazetemizin hakem hocası Deniz Çoban, Çekya-Türkiye maçının olaylı hakemi Istvan Kovacs'ın performansını değerlendirdi.  Deniz Çoban'ın yazısı şöyle;

Maçın hakemi turnuvanın en kötü hakem performanslarından birini sergiledi. Zaman zaman kontrolü kaybetti, eli cebinden hiç çıkmadı. Bu maçtan sonra evine dönmesi muhtemel.

Rakibe çıkarttığı kırmızı kart doğruydu.

Kenan kırmızı kartın sınırından geçti. Bu kadar rahat kart çıkartan hakemin Kenan’ı ikinci sarıdan atmaması şansımızdı.

Yediğimiz golde ben faul olduğunu düşünmüyorum. Mert’e rakibin bir hamlesini göremedim.

Son 16’ya kalan Milli Takımımızı yürekten tebrik ediyorum.

YORUM YAZ