A Milli Takım'da Montella'nın güveni tam! 'Bu saatten sonra hiç fark etmez'

A Milli Futbol Takımı, Çekya'yı 2-1 yenerek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu'nda 2 Temmuz'da Leipzig'de Avusturya ile karşı karşıya gelecek. Milli takımda teknik direktör Vincenzo Montella maçın ardından önemli açıklamalarda bulundu.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda F Grubu 3. ve son maçında A Milli Futbol Takımı, Hamburg'da mücadele ettiği Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Müsabaka sonrasında konuşan A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, iddialı konuştu.

Haberin Devamı

İşte Montella'nın maç sonu yaptığı açıklamalar: 

"Türk milletimiz için çok mutluyum, böyle bir başarı için. Hepimiz için çok mutluyuz. Bu tarz turnuvalarda hesap yapmamak lazım. Ne kadar ilerlerseniz iyi rakipler gelir. Avusturya'yı daha önceden biliyoruz. İyi hazırlanacağız. Bundan sonra itibarıyla farklı bir turnuva başlıyor."

A Milli Takımda Montellanın güveni tam Bu saatten sonra hiç fark etmez

Barış Alper Yılmaz'a övgü...

"Avusturya'yı istediğimi söyleteceksiniz. Herkesin böyle bir rövanş ruhuna sahip olması beni mutlu ediyor. Ben de var bu. Ama bu kim gelirse gelsin bu saatten sonra hiç fark etmez. Barış Alper çok iyi bir maç oynadı. Fiziksel olarak muazzam. Sonuna kadar mücadele etmeyen kimseyi bulamazsınız. Sonuna kadar mücadele eden bir takımımız var." 

Son dönemde gereksiz eleştiriler oldu ve baskılar yaratıldı. Bu tabii ki ister ister etkiledi. İlk golün verilmemesi gerekiyordu, fauldü. Genç bir takımız. Turu geçen en genç milli takım biziz. Bütün bu baskılar hissedildi. Ama herkes için böyle bir sonuç aldığımız için çok mutluyuz.

'Tarih yazmaya devam etmek istiyoruz'

Haberin Devamı

"Gruptan çıkarak tarihi bir başarıya imza attık. Ekibimiz, gruptan çıkan en genç takım oldu. Türkiye, uzun yıllardır bu başarıya ulaşamamıştı. Takımıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Bugün bu zaferi kutlamak ve tadını çıkarmak istiyoruz. Hak ettik, çok çalıştık. Yarından itibaren tarih yazmaya devam etmek istiyoruz. Bütün odağımızı bir sonraki maçı kazanmaya yönlendireceğiz."

A Milli Takımda Montellanın güveni tam Bu saatten sonra hiç fark etmez

'Birkaç gündür baskı altındayız'

Hak etmedikleri eleştiriye maruz kaldıklarının altını çizen Montella, "Bir kişi fazla oynadık, belki bundan çok fazla istifade edemedik, daha iyisini yapabilirdik ama maçı kazanmayı başardık. Durum 1-1'e geldikten sonra tekrar öne geçtik. Bir gol yedik ama orada kalecimize yapılan faul vardı. Birkaç gündür baskı altındayız, başarılı sonuçtan dolayı çok mutluyum, takım her zaman bir bütün ve tek vücut oldu.

A Milli Takımda Montellanın güveni tam Bu saatten sonra hiç fark etmez

'Ben baskıya alışığım'

Her zaman büyük bir güvenle sahaya çıktık ve çok çalıştık, gruptan çıkma başarısını takım hak etti. Milyonlarca taraftar bizi burada takip ediyor, tarihe geçen bir başarı kazandık. Hak etmediğimiz eleştirilere maruz kaldık ama bunun üstesinden gelmeyi başardık, bu da beni mutlu eden bir unsur. Ben baskıya alışığım, beni rahatsız etmiyor." diye konuştu. 

Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla 6 puanla gruptan ikinci sırada çıktı. Milliler, son 16 turunda 2 Temmuz'da Leipzig'de D Grubu'nu ilk sırada tamamlayan Avusturya ile oynayacak.

Haberin Devamı

YORUM YAZ