ÖZEL | UEFA'nın Merih Demiral soruşturmasına hukuk yorumu: 'Ceza verilmesi skandal olur'

A Milli Takım'ın dün gece EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya'yı yenip çeyrek finale yükseldiği maça attığı 2 golle damga vuran Merih Demiral'ın gol sevinci olay yarattı. Golden sonra eliyle bozkurt işareti yaparak sevinen Merih hakkında UEFA şok bir karar vererek soruşturma başlattı. Spor Hukukçusu Anıl Dinçer ise UEFA'nın soruştuma kararını ve olası ceza durumunu FANATİK'e değerlendirdi.

ÖZEL | UEFA'nın Merih Demiral soruşturmasına hukuk yorumu: 'Ceza verilmesi skandal olur'

A Milli Futbol Takımımız'ın Avusturya ile oynadığı maça damga vuran yıldız oyuncu Merih Demiral, maç sonunda yaptığı el işareti nedeniyle UEFA tarafından disipline sevk edildi.

Haberin Devamı

UEFA'DAN BOZKURT İŞARETİNE SORUŞTURMA

Almanya'da düzenlenen şampiyonada çeyrek finale yükselen milli takımın Avusturya karşısında iki golüne de imza atan Merih Demiral, bozkurt işareti yapmıştı.

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Maç: 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde Avusturya ile Türkiye arasında oynanan 2024 UEFA EURO 16 Turu karşılaşması."
"Avusturya ile Türkiye arasında 2 Temmuz 2024 tarihinde Almanya'nın Leipzig kentinde oynanan 2024 UEFA Avrupa Şampiyonası Son 16 Turu maçıyla ilgili olarak, Türkiye Futbol Federasyonu oyuncusu Merih Demiral'ın uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla ilgili olarak UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 31(4) maddesi uyarınca bir soruşturma açılmıştır. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgi zamanı geldiğinde sunulacaktır."

Haberin Devamı

BAKAN BAK'TAN MERİH'E DESTEK PAYLAŞIMI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UEFA'nın hakkında disiplin soruşturması açtığı milli futbolcu Merih Demiral'a sosyal medya hesabından destek verdi.

MERİH SORUŞTURMASINA HUKUK YORUMU: CEZA SKANDAL OLUR

Spor Hukukçusu Anıl Dinçer ise UEFA'nın A Milli Takım'ın yıldızı Merih Demiral aleyhine başlattığı soruşturma hakkında açıklamalarda bulundu. Dinçer, turnuvada yaşanan benzer olayları örnek göstererek Merih'e olsa bir cezanın skandal olarak değerlendirileceğini belirtti.

EURO 2024 İLAÇ GİBİ GELDİ

Spor Hukukçusu Anıl Dinçer'in Merih Demiral değerlendirmesi şöyle;

'Milli takım olarak, asker selamı verildiğinde, yine haksız olarak kınama ve para cezası almıştık. Oysaki yapılan hareket yalnızca dayanışmayı temsil ediyordu.

'XHAKA, SHAQIRI KARTAL, WEGHORST ASLAN HAREKETİ YAPTI'

Diğer örneklerde ise: Tadic önceden Sırbistan – Karadağ maçında çetnik selamı verdi, soruşturma bile açılmadı. Xhaka ve Shaqiri Sırbistana karşı ülkelerinin oynadığı maçta gol sevincini kartal selamıyla yaptı. Yalnızca para cezası aldı. Hollanda’da Weghorst gol sevincinde aslan hareketi yaptı. Aslan Hollanda’nın simgesi. Herhangi bir soruşturma yaşanmadı.

ÖZEL | UEFAnın Merih Demiral soruşturmasına hukuk yorumu: Ceza verilmesi skandal olur

'CEZA VERİLİRSE SKANDAL OLUR'

Emsallerin çoğunda soruşturma dahi açılmamış. Shaqiri kartal, Weghorts aslan, Merih ise kurt simgesi yaptı. Diğer ikisi sportif ceza almazken, Merih'e ters yönde bir karar verilmesi skandal olur. Kısacası, emsallere bakınca para cezasının ötesi çok zorlama ve çifte standart bir ceza olur.

Haberin Devamı

FANATİK ÖZEL

ÖZEL | UEFAnın Merih Demiral soruşturmasına hukuk yorumu: Ceza verilmesi skandal olur

YORUM YAZ