(ÖZET) Türkiye - Gürcistan maç sonucu: 3-1 | Milli Takımımız, EURO 2024'e galibiyetle başladı!

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı yıldızlarımızın muhteşem golleriyle 3-1 mağlup ederek turnuvaya galibiyetle başladı.

ŞANSSIZLIĞIMIZI KIRDIK

Milli Takımımız, Gürcistan'ı 3-1 ile geçerek açılış maçlarındaki şanssızlığını da kırarak EURO 2024'e galibiyet ile başladı.

MAÇ SONUCU | TÜRKİYE 3-1 GÜRCİSTAN

Milli Takımımız, EURO 2024 F Grubu'ndaki ilk maçında Gürcistan'ı 3-1 mağlup etmeyi başardı.

GOOOL | TÜRKİYE 3-1 GÜRCİSTAN

Giorgi Mamardashvili'nin gol aramak için çıktığı korner pozisyonu sonrasında gelişen hızlı atağımızda topu taşıyan Kerem Aktürkoğlu, boş kaleye yaptığı vuruşla takımımız adına farkı 2'ye çıkardı. 

Haberin Devamı
HAYATİ MÜDAHALE

Gürcistan'ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahamız içindeki kafa vuruşu direkten dönerken sonrasında yapılan vuruşu kale alanı içerisinde Samet Akaydın çizgi üzerinde kafa vuruşuyla çıkardı.

BÜYÜK TEHLİKE ATLATTIK

Gürcistan'da Khvicha Kvaratskhelia'nın çevirdiği topa kale alanı üzerinde Giorgi Kochorashvili'nin bomboş pozisyonda yaptığı vuruş az farkla auta gitti.

HAKAN KENARA GELDİ

Milli Takımımızda Hakan Çalhanoğlu'nun yerine Salih Özcan oyuna dahil oldu.

Haberin Devamı
HAKAN'A SARI KART

Milli Takımımızda Hakan Çalhanoğlu, Giorgi Kochorashvili'ye yaptığı faul sonrası sarı kart gördü.

YUSUF İLE GOLE ÇOK YAKLAŞTIK

Zeki Çelik'in sağ kanattan ortasına Yusuf Yazıcı'nın kale alanında yaptığı kafa vuruşunu Giorgi Mamardashvili zorlukla çıkardı.

MERT MÜLDÜR DEĞİŞİKLİK İSTEDİ

Milli Takımımızda değişiklik işareti yapan Mert Müldür kenara gelirken yerine Zeki Çelik, oyuna dahil oldu. Aynı dakikada Kenan Yıldız'ın yerine de Kerem Aktürkoğlu oyuna girdi.

Haberin Devamı
MİLLİLERİMİZDE İKİ DEĞİŞİKLİK BİRDEN

Milli Takımımızda Arda Güler ve Kaan Ayhan kenara gelirlerken Yusuf Yazıcı ve Merih Demiral oyuna dahil oldular.

NEFESİMİZİ TUTTUK

Gürcistan'da ceza alanı içerisinde Giorgi Kochorashvili'nin yaptığı vuruş üst direğe çarparak kalecimiz Mert Günok'ta kaldı.

GOOOL | TÜRKİYE 2-1 GÜRCİSTAN

Milli Takımımızda ceza sahası dışı sol çaprazdan uzak mesafeden muhteşem bir vuruşa imza atan Arda Güler, inanılmaz bir golle Millilerimizi öne geçirdi. 

Haberin Devamı
HAKAN'DAN SERT ŞUT!

Serbest vuruşu kullanan Hakan Çalhanoğlu'nun sert şutunu Giorgi Mamardashvili çıkardı.

GÜRCÜLERDE İLK SARI KART

Milli Takımımızda rakip ceza sahasını karşıdan gören bölgede Kaan Ayhan'a yaptığı faul sonrası Gürcistan'da Solomon Kverkvelia, sarı kart gördü.

TEHLİKELİ GELDİLER

Sol kanatta topla buluşan Khvicha Kvaratskhelia'nın ortasına kale alanındaki kontrolü sonrası Georges Mikautadze'nin vuruşunda savunmacılarımız yaptıkları müdahale ile topun etkili bir şekilde kaleye gitmesine izin vermedi.

Haberin Devamı
MERT'TEN KALEDE HATA YOK

Sağ kanattan hızlı gelişen Gürcistan atağında yapılan ortada arka direkte topla buluşan Georgiy Tsitaishvili'nin dar açıdan yaptığı vuruş kalecimiz Mert Günok'ta kaldı.

İKİNCİ YARIYA TEHLİKE İLE BAŞLADIK

İkinci yarıya sağ kanatta başlayan Barış Alper Yılmaz'ın içeri çevirdiği topa kale alanı önünde Mert Müldür'ün dokunuşu kalecide kaldı. 

İKİNCİ YARI BAŞLADI!

Milli Takımımızın Gürcistan mücadelesinde ikinci yarının ilk düdüğü geldi. 

İLK YARI SONUCU | TÜRKİYE 1-1 GÜRCİSTAN

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik eşitlikle sona erdi. 

Stat: BVB Dortmund

Hakemler: Facundo Tello, Gabriel Chade, Ezequiel Brailovsky

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz

Yedekler: Altay Bayındır, Uğurcan Çakır, Zeki Çelik, Merih Demiral, Okay Yokuşlu, Kerem Aktürkoğlu, Cenk Tosun, Yusuf Yazıcı, Ahmetcan Kaplan, Salih Özcan, İsmail Yüksek, Semih Kılıçsoy, Yunus Akgün, Bertuğ Yıldırım

Teknik Direktör: Vincenzo Montella

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Chakvetadze, Kochorashvili, Mekvabishvili, Tsitaishvili, Mikautadze, Kvaratskhelia

Yedekler: Gugeshashvili, Zivzivadze, Davitashvili, Kvilitaia, Gocholeishvili, Lochoshvili, Gvelesiani, Kvekveskiri, Kiteishvili, Altunashvili, Shengelia, Lobjanidze, Tabidze, Sigua

Teknik Direktör: Willy Sagnol

Goller: Mert Müldür (dk. 25) (Türkiye), Mikautadze (dk. 32) (Gürcistan)

Sarı kart: Abdülkerim Bardakcı (Türkiye)

SAVUNMAYI GEÇEMEDİK

Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazandığımız serbest vuruşta Hakan Çalhanoğlu'nun ortasını savunma uzaklaştırmak isterken topu önünde bulan Kaan Ayhan'ın vuruşu yine savunmadan döndü.

KALEMİZDE BÜYÜK TEHLİKE

Ceza sahamız içerisinde Otar Kakabadze'nin kafayla pasına boş pozisyonda Georges Mikautadze'nin yaptığı vuruş auta gitti.

İLK SARI KART ABDÜLKERİM'E

Abdülkerim Bardakcı, orta alanda topla hareketlenen Georges Mikautadze'ye faulü sonrası karşılaşmadaki ilk sarı kartı gördü.

GOL | TÜRKİYE 1-1 GÜRCİSTAN

Gürcistan'ın sağ kanattan gelişen atağında Giorgi Kochorashvili'nin yerden pasına kale alanı içerisinde Georges Mikautadze'nin yaptığı vuruş topun ağlarımıza gitmesine neden oldu.

İKİNCİ GOL VAR'A TAKILDI!

Milli Takımımızın sağ kanattan Arda Güler ile gelişen atağında içeri çevrilen topa Orkun Kökçü'nün dokunuşu sonrası arka direkte Kenan Yıldız'ın yaptığı dokunuş, farkı 2'ye çıkarmıştı ama gole ilişkin yapılan VAR incelemesi sonucunda ofsayt kararı verildi.

GOOOL | TÜRKİYE 1-0 GÜRCİSTAN

Gelişen Milli Takımımızın atağında Gürcistan savunmasının uzaklaştırmak istediği topa ceza sahası çizgisi üzerinden müthiş bir vuruş yapan Mert Müldür, harika bir golle Millilerimizi öne geçirdi.

KENAN İLE DENEDİK

Sol kanatta topla buluşan Kenan Yıldız'ın dar açıdan sert vuruşunda Gürcü kaleci Giorgi Mamardashvili gole izin vermedi.

MERT'TEN İZİN YOK

Gürcistan'da Anzor Mekvabishvili'nin ceza sahası dışından şutu savunmamıza sekerek tehlike yarattı fakat kalecimiz Mert Günok, yaptığı kurtarışla gole izin vermedi.

DİREĞE TAKILDIK!

Kazanılan top sonrası etkili gelen Milli Takımımızda, ceza sahası dışında topla buluşan Kaan Ayhan'ın sert şutu direkten döndü.

YİNE ETKİLİ OLDUK

Milli Takımımız, yine sol kanattan kullanılan kornerde bu kez yapılan ortaya Abdülkerim Bardakcı'nın kafa vuruşuyla etkili oldu ama top yandan auta gitti.

KAAN İLE GOLE YAKLAŞTIK

Sol kanattan kullandığımız kornerde yapılan ortaya kale alanı üzerinde Kaan Ayhan'ın yaptığı kafa vuruşu üstten dışarı gitti.

ORKUN DOKUNAMADI

Rakip ceza sahasına kalabalık geldiğimiz anda sağ kanatta topla buluşan Arda Güler'in arka direğe etkili ortası Orkun Kökçü için yüksek bir top oldu. 

MAÇ BAŞLADI!

Milli Takımımızın Gürcistan karşılaşmasında ilk düdük geldi. 

'ARDA İLE SAHADA DAHA KESTİRİLEMEZ OLUYORUZ'

Taraftar desteğine ilişkin de konuşan Vincenzo Montella, "Bunun bilincindeyiz. Almanya'ya daha önce de gelip deneyimlemiştik. Umarım bize ekstra güç olmaya devam ederler sonuna kadar" dedi.

Kadro tercihi hakkında ise Montella, "Aslında baktığımızda hem defansif hem ofansif oyunumuzu artık oturttuk. O yüzden artık çok bir değişiklik olmayacak pozisyon bazında. Baktığınızda Arda ile beraber sahada biraz daha kestirilemez bir hal alıyoruz çünkü Arda; en iyi şekilde alanları okuyabilen, bulabilen bir oyuncu. O yüzden bu şekilde bir karar verdik" ifadelerini kullandı.

MONTELLA: ERTELENMESİNİ İSTEMEM

Maç öncesi artan yağmura ilişkin görüşleri sorulan A Milli Takımımızın Teknik Direktörü Vincenzo Montella, "Evet, maalesef biliyorsunuz dışarıda çok büyük bir yağmur var. Umarım zemini etkilemez ama geri kalan her şey için hem çok heyecanlıyız hem de başlamak için sabırsızız" dedi.

Erteleme ihtimalinin sorulması üzerine ise deneyimli çalıştırıcı, "Yani umuyorum ki zemin gerçekten dayanır ve bizi oynatır açıkçası. Çünkü ertelenmesini istemem" yanıtını verdi.

Rakibimiz Gürcistan'ın ilk 11'i

Gürcistan: Mamardashvili, Kakabadze, Dvali, Kashia, Kverkvelia, Kochorashvili, Kvaratskhelia, Chakvetadze, Mekvabishvili, Tsitaishvili, Mikautadze.

İLK 11'İMİZ BELLİ OLDU!

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Orkun Kökçü, Arda Güler, Kenan Yıldız, Barış Alper Yılmaz.

Maç öncesi Dortmund'ta şiddetli yağmur var
Ajax'tan Ahmetcan Kaplan'a: Parlama zamanı abi
Real Madrid'den Arda Güler paylaşımı

Real Madrid, A Milli Takım'ın Gürcistan maçı öncesi futbolcusu Arda Güler için bir paylaşım yaptı:

 'Türk oyuncumuz, bugün EURO 2024 serüvenine başlıyor!'

12 FUTBOLCU İLK KEZ AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA

Almanya'da düzenlenen Avrupa futbolunun milli takımlar düzeyindeki en büyük organizasyonunda Türkiye'nin kadrosunda 26 futbolcu yer alıyor.

Bu futbolculardan 12'si, ilk kez milli takımın Avrupa Şampiyonası kadrosuna alındı.

Kariyerinin başında olan Arda Güler (19), Kenan Yıldız (19), Semih Kılıçsoy (18), Ahmetcan Kaplan (21) ve Bertuğ Yıldırım (21), genç yaşlarında şampiyonada boy gösterme fırsatı yakaladı.

Ferdi Kadıoğlu (24), Salih Özcan (26), İsmail Yüksek (25), Barış Alper Yılmaz (24) ve Yunus Akgün (23) de ilk kez bu turnuvada oynama şansı elde etti.

Ay-yıldızlılarda 29 yaşındaki Abdülkerim Bardakcı ile 30 yaşındaki Samet Akaydın da kariyerinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'nda forma giyme fırsatına sahip oldu.

TÜRK TARAFTARLAR, ALMANYA'YI SALLIYOR

A Milli Futbol Takımı’nın bu akşam 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu'nda Gürcistan ile karşılaşacağı müsabakanın öncesinde Türk taraftarlar, A Millİ Takımı desteklemek üzere maçın oynanacağı Dortmund'da toplandı.

Gürcistan'la 6. maçımız

A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) bugün ilk maçını yapacağı Gürcistan ile 6. kez karşı karşıya gelecek.

Türkiye, 2'si resmi, 3'ü özel geride kalan 5 maçtan 3 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgiyle ayrıldı. Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda rakibine 12 gol attı, kalesinde ise 5 gol gördü.

Son maçlarını 24 Mayıs 2012'de Salzburg'da oynayan iki ekip 12 yıl sonra yeniden karşılaşacak.

Milli Takımlar'dan Montella'ya doğum günü kutlaması
MİLLİ TAKIM'DAN MAÇ GÜNÜ PAYLAŞIMI
Tüm gözler Arda Güler'de

Sezon başında Fenerbahçe’den dünya devi Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, sakatlığını atlatmasının ardından sezonun ikinci yarısında aldığı süreleri çok iyi değerlendirmişti. Real’de 11 maçta forma giyen ve tamamı La Liga’da olmak üzere 6 kez rakip fileleri havalandıran Arda, Los Galacticos’ta 3 kupa kazandı. Mili Takım kampına İspanya Süper Kupa, İspanya La Liga ve Şampiyonlar Ligi’ni kazanarak gelen 19 yaşındaki yıldızımızın, Gürcistan maçına ilk 11’de başlaması bekleniyor. Sadece Türkiye değil, Real taraftarları ve Avrupa’daki tüm futbolseverler de Arda’nın bu maçtaki performansını merakla bekliyor.

Türkiye EURO 2024 fikstürü:

18 Haziran Salı

19.00 TÜRKİYE - Gürcistan (BVB Dortmund Stadı)

22 Haziran Cumartesi

19.00 TÜRKİYE - Portekiz (BVB Dortmund Stadı)

26 Haziran Çarşamba

22.00 Çekya - TÜRKİYE (Hamburg Imtech Arena)

Portekiz-Çekya maçı saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Takımımızın gruptaki diğer rakipleri Portekiz ve Çekya, bugün 22.00’de karşılaşacak. Leipzig'de oynanacak maçtan ve TRT 1'den naklen yayınlanacak 90 dakikadan çıkacak sonuç, bizim için oldukça önemli.

Türkiye-Gürcistan muhtemel 11'ler:

Türkiye: Mert, Zeki, Kaan, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Hakan, Arda, Orkun, Kenan, Barış Alper

Gürcistan: Mamardashvili, Kverkvelia, Kashia, Dvali, Kakabadze, Kiteishvili, Kochorashvili, Shengelia, Chakvetadze, Kvaratskhelia, Mikautadze

Türkiye maçı saat kaçta? Türkiye-Gürcistan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak?

Bu akşam BVB Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19:00'da başlayacak Türkiye-Gürcistan maçı TRT 1'den şifresiz olarak ekranlara gelecek. Facundo Tello'nun yöneteceği 90 dakikanın canlı takibi haberimizde, maçla ilgili tüm detaylar anbean fanatik.com.tr'de olacak.

 

Sagnol: Hakan Çalhanoğlu'nun büyük bir hayranıyım

Bu akşamki rakibimiz Gürcistan’ın teknik direktörü Willy Sagnol: “Genellikle rakip takımla yorum yapmak istemem. Ama bir şey söylemek gerekirse, Almanya’da oynadığı zamanlardan bu yana Hakan Çalhanoğlu’nun büyük bir hayranı olduğumu söylemeliyim” dedi. Fransız hoca, “Gürcistan söz konusu olduğunda, rakibin güçlü yanlarından çok fazla bahsedebilirsiniz. İlk maçımız olacak ama Türkiye’nin de ilk maçı. İki takım için de baskılı bir maç olacak. Oyuncularımız bunun için hazırlar. Türkiye’nin güçlü yanlarından bahsedecek olursak, uzun süredir bu turnuvaya katılan bir takım. Teknik ve taktiksel olarak iyi bir takım. Saha içinde ve saha dışında duruşları olan oyunculara sahip bir takım. Bizim için önemli bir mücadele edecek” yorumunu yaptı.

 

Montella: Bayrağımızı gururlandırmamız gereken bir maç

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın oynanacağı statta basın toplantısı düzenledi. Montella, “Arda’nın bu turnuvaya katılması onun kaliteli oyuncu olduğunu gösterir. Buraya kazanma mantalitesiyle geldi. Bugüne kadar çok istekli bir performans gösterdi. Milli takım için de önemli bir oyuncu” diye konuştu. Almanya’da oynamanın avantaj olduğunu belirten İtalyan çalıştırıcı, “Türk taraftarların yoğunlukta olması önemli bir sorumluluk. Onların karşısında oynamak gurur verici. Bayrağımızı da gururlandırmamız gereken bir maç” şeklinde konuştu.

Dortmund kıpkırmızı olacak!

Almanya’daki turnuvada en az ev sahibi kadar bizim de ev sahibi olacağız. A Milli Takımımız, turnuvadaki ilk maçında bu akşam Dortmund kentindeki 81 bin kişilik BVB Stadı’nda Gürcistan’la karşılaşacak. Milliler’in sosyal medya hesaplarından, tüm taraftarlarımız stada kırmızı formalarıyla gelmeleri istendi. Böylece Borussia Dortmund’un maçlarını oynadığı stadın kale arkasındaki meşhur ‘Sarı Duvar’ın, bu kez ‘Kırmızı Duvar’ olacak. Taraftarlarımıza yapılan duyuruda ayrıca, üzerinde, ‘Tarihin İzinde, Zafer Yolunda’ yazan taraftar otobüsümüzün 12.00’de KampStrabe’e geleceği ve burada oluşacak konvoyun ardından BVB Stadı’na gidileceği belirtildi.

 

Düdük Facundo Tello'da

EURO 2024'te Türkiye'nin Gürcistan ile oynayacağı maç, Arjantinli hakem Facundo Tello tarafından yönetilecek. UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Tello'nun yardımcılıklarını aynı ülkeden Gabriel Chade ve Ezequiel Brailovsky üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi ise Litvanya Futbol Federasyonundan Donatas Rumsas olacak. VAR hakemi olarak ise İspanyol Alejandro Hernandez görev yapacak.

EURO 2024'te sahne Türkiye'nin!

'Bizim Çocuklar' EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan'la kozlarını paylaşacak. Almanya'nın ev sahipliği yaptığı şampiyonada F Grubu'nda yer alan Ay-Yıldızlı ekibimiz, turnuvadaki ilk resmi sınavını verecek ve gruptan çıkma yolunda önemli bir adım atmaya çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ