(ÖZET) Belçika son 16'da! Ukrayna elendi

Avrupa Futbol Şampiyonası E Grubu'nda Ukrayna ile Belçika kozlarını paylaşırken müsabaka 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. Kritik maçta puanlar paylaşılırken Belçika son 16 turuna çıktı. Ukrayna ise EURO 2024'e veda etti. Bu zorlu mücadeleye dair tüm detaylar haberimizde...

(ÖZET) Belçika son 16'da! Ukrayna elendi

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu üçüncü maçında Belçika, Ukrayna ile 0-0 berabere kalarak puanını 4'e çıkardı ve averajla grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi. Ukrayna ise 4 puan ve averajla grubu son sırada tamamlayarak turnuvaya veda etti.

Haberin Devamı

EURO 2024'E DAİR TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ.

E GRUBU PUAN DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

MAÇTAN BÖLÜMLER

1' Hakem düdüğünü çaldı ve kritik müsabaka başladı.

7' De Bruyne'nin nefis pasında Lukaku bir anda ceza sahası içinde kaleciyle karşı karşıya kaldı. Belçikalı golcünün vuruşunda kaleci gole izin vermedi. 

11' Sol kanatta topla buluşan Tielamans ceza sahası içine çok tehlikeli bir top gönderdi. Ukrayna savunması araya girdi ve tehlikenin büyümesine izin vermedi. 

33' De Bruyne'nin kullandığı serbest vuruşta, herkes orta açmasını beklerken o kaleyi denedi. Top, bir anda yön değiştirmesine rağmen kalecinin solundan auta gitti ve Ukrayna kalesi bir tehlike daha atlattı. 

Müsabakada ilk yarı 0-0'lık eşitlikle noktalandı. 

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI BAŞLADI! 

Maçta ikinci yarının ilk düdüğü çaldı. 

49' Belçika Doku'yla tehlikeli geldi. Doku, çalımlarla ilerledi ve topu sol tarafa doğru bıraktı ancak top, De Bruyne'nin çok önünde kaldı ve auta çıktı. 

72' Belçika'da Carrsco çok sert vurdu, kaleci çıkardı. Ardından Doku aldı topu, ceza sahasına girdi ve Belçika atağı sonuçsuz kaldı. Ukrayna'da ani atak başladı ve Dovbyk bir anda Belçika ceza sahasına girdi. Belçika savunması araya girdi ve topu kornere gönderdi. 

(ÖZET) Belçika son 16da Ukrayna elendi

MAÇ BİTTİ!

Mücadele 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı. 

BELÇİKA TURLADI, UKRAYNA ELENDİ!

Bu sonucun ardından Belçika, 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 4 puan toplayarak averajla grubu ikinci sırada tamamladı ve adını son 16 turuna yazdırdı. Ukrayna ise topladığı 4 puan ve averajla grupta son sırada yer alarak şampiyonaya veda etti.

Öte yandan Belçika, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu'nda Fransa ile karşılaşacak.

(ÖZET) Belçika son 16da Ukrayna elendi

 

YORUM YAZ